19 / 04 / 2024

Emlak vergisi iadesi kime ödenir?

Emlak vergisi iadesi kime ödenir?

Emlak vergisinde bazı koşulları yerine getiren tek mesken sahipleri tek mesken muafiyetinden faydalanabiliyor. Peki, emlak vergisi iadesi kime ödenir? İşte 2014 yılı emlak vergisi iadeleri...



Emlak vergisi iadesi kime ödenir?

Emlak vergisi iadesi, emlak vergisi ödemelerinden muaf olduğu halde, bilmeden vergi borcunu ödeyen kimselere veriliyor. Bilindiği üzere, emlak vergisinden bazı koşulları yerine getiren tek mesken sahipleri faydalanabiliyor.


Emlak vergisi muafiyet şartları:

Başka bir geliri olmayan;

Emekliler, 

Özürlüler, 

Gaziler,

Şehitlerin dul ve yetimleri, 

Hiçbir geliri olmayan işsizler, 

Ev hanımları.


Yukarıdaki vasıflardan birini taşıyan ve brüt alanı 200 metrekareyi aşmayan tek bir eve sahip olanlar Emlak Vergisi ödemiyor. Bu özelliklere sahip tek mesken sahipleri eğer muafiyet dönemi içerisinde emlak vergisi ödediyse, belediyeden bir dilekçe ile yaptığı vergi ödemesinin iadesini isteyebiliyor.


Emlak vergisi iadesi 2014..

1- Emeklilerin 38 No.lu, ev hanımları ve işsizlerin de 44 No.lu Emlak Vergisi Tebliği’nde yer alan, bir örneğini de belediyelerden ücretsiz alabilecekleri formları doldurup ilgili belediyeye vermeleri gerekiyor.


2- Daha sonra ilgili belediyeden düzeltme yoluyla 2010, 2011, 2012, 2013 ve 2014 yıllarına ait ödedikleri emlak vergisinin iadesini talep etmeleri gerekiyor.


3- Belediyeler, bu iadeleri yapmak zorundalar. Çünkü ilgili yasa ve tebliğlerde ve bu işin patronu olan Maliye’nin özelgesinde “Vergileri geçmişe yönelik düzelteceksin”, Vergi Usul Kanunu Md. 120/2’de de “tahsil edilen vergileri iade edeceksin” ibaresi yer alıyor.


Emlak vergisi iade dilekçesi!


Geri Dön