29 / 03 / 2024

emlak vergisi iadesi nasıl alınır

emlak vergisi iadesi nasıl alınır

Emlak vergisinden muaf olduğundan haberi olmadan ödeme yapan kimseler bir dilekçe ile ödedikleri paralarını geri alabiliyor. Peki emlak vergisi iadesi nasıl alınıyor? İşte emlak vergisi iadesi dilekçesi 2021...

Fazladan ödenen emlak vergileri geri alınabilir!

TBM Hukuk Komisyonu Başkanı avukat İzzet Doğan, büyükşehir yasasıyla emlak vergisi ve su faturalarının 2022 yılı sonuna kadar indirimli olması gerektiğine dikkat çekti. 

Emlak vergisi nasıl iade edilir?

Emlak vergisi mükelleflerinin 2. taksit ödemelerini Kasım sonuna kadar yapmaları gerekiyor. Buna karşın kimi mükelleflere ise ödedikleri emlak vergisi iade ediliyor. Peki, emlak vergisi nasıl iade edilir?

Emlak vergisi iadesi 2015!

Emlak vergisinde meskenler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Vergi koşullarını taşıyan ancak buna rağmen vergi ödeyenler, emlak vergisinin iadesini isteyebiliyor. İşte emlak vergisi iadesi 2015....

Emlak vergisi iadesi nasıl alınır?

Geriye dönük emlak vergisi düzeltmesi yapılabilir mi? Geriye dönük indirim (sıfır oranlı) emlak vergisi uygulamasından kimler yararlanabilir? Peki emlak vergisi iadesi nasıl alınır? İşte yanıtı..

Emlak vergisi geriye dönük 5 yıl iadesi dilekçesi!

Emlak vergisinde sıfır oran uygulamasından yararlanabilen ancak bundan habersiz olanlar ödedikleri vergilerin iadesini alabiliyor. İşte emlak vergisi geriye dönük 5 yıl iadesi dilekçesi...

Emlak vergisi iadesi dilekçesi 2021!

Emlak vergisinden muaf olduğundan haberi olmadan ödeme yapan kimseler bir dilekçe ile ödedikleri paralarını geri alabiliyor. Peki emlak vergisi iadesi nasıl alınıyor? İşte emlak vergisi iadesi dilekçesi 2021...

Emeklilerin emlak vergisi muafiyet şartları 2019!

Emeklilerin emlak vergisi muafiyeti yeniden gündeme geldi. Peki emlak vergisi muafiyetinden hangi koşullarda nasıl yararlanılır? Geriye dönük vergi iadesi almak mümkün mü?

Emlak vergisi iadesi dilekçesi 2018!

Emlak vergisinde bazı ev sahipleri sıfır oranlı muafiyet uygulamasından yararlanabiliyor. Muafiyetten habersiz bir şekilde ödenen emlak vergisi ise bir dilekçe ile iade alınabiliyor. İşte emlak vergisi iadesi dilekçesi 2018..

3 soruda emlak vergisi iadesi!

Emlak vergisinden muaf olduğu halde ödeme yapan ev sahipleri, ödedikleri vergi tutarını geri alabiliyor. Peki, emlak vergisi iadesi nasıl alınır?

Emlak vergisi iadesi dilekçesi 2017!

Kanunen emlak vergisinden muaf olduğundan habersiz bir şekilde ödeme yapan ev sahipleri vergilerini geri alabiliyor. İşte emlak vergisi iadesi dilekçesi 2017..

Emlak vergisi iade davası ne zaman açılır?

Emlak vergisinde muaf olduğundan habersiz olup emlak vergisi ödeyen ev sahipleri de bulunuyor. Bu kimseler, ödedikleri emlak vergisinin iadesi istenebiliyor. Peki, emlak vergisi iade davası ne zaman açılır?

İlçe belediyesine bağlanacak köylerde emlak vergisi iadesi!

Emlak vergisinde bazı daimi ve geçici muafiyetlikler bulunuyor. Bu muafiyetler arasında ilçe belediyesine bağlanacak köylerde emlak vergisi muafiyeti de yer alıyor. Peki, ilçe belediyesine bağlanacak köylerde emlak vergisi iadesi nasıl olur?

Emlak vergisi iadesi için ne yapılır?

6360 sayılı kanun gereğince ilçe belediyesine bağlanacak köylerde taşınmaz mallar için 5 yıl boyunca emlak vergisi alınmıyor. Bu sürenin başlangıcı 2014 yılı olup emlak vergisi iade ediliyor. Peki, emlak vergisi iadesi için ne yapılır?

Emlak vergisi iade işlemleri!

Emlak vergisinde kimi zaman muafiyetten habersiz bir şekilde vergi ödemesi yapılabiliyor. Kimi zaman da mükelleflerden fazla emlak vergisi tahsil edilebiliyor. Bu durumda vergi iadesi için ne yapılır? İşte emlak vergisi iade işlemleri..

Emlak vergisi geçici muafiyet dilekçesi!

Mesken sahipleri için emlak vergisi kanunu kapsamında birtakım muafiyet ve indirimler bulunuyor. İndirim hakkına sahip kimselerden alınan fazla verginin iadesi emlak vergisi geçici muafiyet dilekçesi ile istenebiliyor...

Emlak vergisi iade davası nasıl açılır?

Emlak vergisinde muafiyet koşullarının sağlanmasına rağmen ödenen emlak vergisini iadesi istenebiliyor. Peki, emlak vergisi iadesi nasıl istenir? Emlak vergisi iade davası nasıl açılır? İşte emlak vergisi iadeleri..

Emlak vergisi iadesi yapılıyor mu?

Emlak vergisinde tek meskeni olan ve geliri olmayan kimseler vergiden muaf tutuluyor. Muafiyet için belediyeye müracaat ediliyor. Peki, bilmeden ödenen emlak vergisi iadesi yapılıyor mu?

emlak vergisi iadesi nasıl alınır Haberi

emlak vergisi iadesi nasıl alınır

Emlak vergisinde bazı ev sahipleri sıfır oranlı vergiden yararlanabiliyor. 200 metrekareden büyük olmayan tek meskene sahip emekliler, gaziler, şehitlerin dul ve yetimleri, engelliler, ev hanımları ve işsizler emlak vergisi ödemelerinden muaf tutuluyor. 

Emlak vergisinden muaf olduğundan haberi olmadan ödeme yapan kimseler bir dilekçe ile ödedikleri paralarını geri alabiliyor. Akabinde vergiden düşülüyor. Ancak böyle bir dilekçe verilmemesi halinde vergi mükellefiyeti devam ediyor. Bu durum zaman zaman sorunlara yol açabiliyor.

14 Mayıs 2014 Tarih ve 53210 sayılı özelge ile belediyelerin geriye dönük 5 yıla ait Emlak vergisi iadelerinin yapılması gerektiğini açıkladı. Buna göre fazladan ödenen emlak vergisi idaleri için bir dilekçe ile belediyeye müracaat edilmesi yeterli oluyor.

Muaf olduğundan habersiz bir şekilde vergiyi ödeyen kimseler belediyeden ödedikleri verginin geri ödemesini isteyebiliyor. Peki, emlak vergisi...