19 / 04 / 2024

emlak vergisi indirimi 2022

emlak vergisi indirimi 2022

Dünya Gazetesi köşe yazarı Bumin Doğrusöz, bugünkü köşesinde emeklilerde sıfır oranlı emlak vergisinin detaylarını kaleme aldı. İşte Bumin Doğrusöz'ün o yazısı...

OSB'lere emlak vergisi indirimi geliyor!

81 maddelik üretim paketi planlı bölgelerde planlı sanayileşmeyi teşvik etmeyi hedefliyor. Bakan Özlü, paketle sanayi parsellerinin ucuzlayacağını ve OSB’lere emlak vergisi indiriminin planlandığını açıkladı.

Fabrika binası ve arsadan emlak vergisi alınmayacak!

Teşvik belgeli yatırımlarda, fabrika binası ve arsadan emlak vergisi alınmayacak. Sermaye piyasasında uzun süre kalana mevduatta olduğu gibi stopaj indirimi uygulanacak.

Yatırımcılar emlak vergisi yükünden kurtulacak!

Teşvik belgeli yatırımlarda, fabrika binası ve arsadan emlak vergisi alınmayacak. Sermaye piyasasında uzun süre kalana mevduatta olduğu gibi stopaj indirimi uygulanacak. İmar harcına son verilecek, faizsiz ürünler desteklenecek

Emlak vergisi indirimi 2016!

Emlak Vergisi Kanunu madde 8 gereğince, tek mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulanıyor. Peki, emlak vergisi indirimi 2016 şartları nelerdir? İşte koşullar..

Emlak vergisi tek mesken indirimi 2015!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince, tek mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulanıyor. Peki, emlak vergisi tek mesken indirimi 2015 nedir? Emlak vergisi tek mesken indirimi şartları nelerdir?

Emlak vergisi indirimi formu!

Geliri olmayan ve 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip; ev hanımları, şehitlerin dul ve yetimleri, gaziler, emekliler, engelliler ve işsizler vergiden muaf tutuluyor. Muafiyet için emlak vergisi indirimi formunun belediyeye verilmesi gerekiyor...

Yeni binalarda emlak vergisi indirimi!

Emlak vergisi, sahipleri tarafından taşınmaz mallar için ödeniyor. emlak vergisinde meskenler için birtakım vergi muafiyet ve indirimleri bulunuyor. Peki yeni binalarda emlak vergisi indirimi nedir?

Emlak vergisi tek mesken indirimi!

Emlak vergisi Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre, emlak vergisinde yapılan indirimler arasında tek mesken indirimi bulunuyor. Emlak vergisi tek mesken indirimi için belediyeye dilekçe verilmesi gerekiyor...

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi mükellefi kimdir?

Emlak vergisi ödemekle yükümlü emlak vergisi mükellifi kimdir? Emlak vergisi Kanunu'ndaki maddelerde mükelleflik durumu ne şekilde ve hangi ölçütlerde yer alıyor? sorularının cevaplarını haberimizin içinde bulabilirsiniz...

emlak vergisi indirimi 2022 Haberi

emlak vergisi indirimi 2022

Dünya Gazetesi köşe yazarı Bumin Doğrusöz, Emlâk Vergisi Kanunu ile (md.8/2) Bakanlar Kurulu’na (Anayasa değişikliği sonrası Cumhurbaşkanına) “gelirleri münhasıran kanunla kurulan sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylıktan ibaret bulunanların (…), Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeni olması (intifa hakkına sahip olunması hali dahil)” durumunda, bu meskenlerine ait  vergi oranını sıfıra kadar düşürme yetkisi tanındığına dikkat çekti. 

Bumin Doğrusöz, kanun kapsamında bu hükmün, yukarıda belirtilenlerin tek meskene hisseyle sahip olmaları durumunda hiiseleri kadarki kısım için de uygulanacağını, fakat belli zamanda dinlenmek için kullanılan meskenlerde uygulanmayacağını vurgulandı.

Peki sıfır oranlı emlak vergisinden nasıl yararanılır? Emekliler emlak vergisi öder mi? İşte ayrıntılar... 

2022 yılı için de sıfır oranlı emlak vergisi uygulamasının söz konusu olduğuna dikkat çeken Doğrusöz, Bu olanaktan sadece Türk kanunlarına...