23 / 04 / 2024

emlak vergisi istisnaları

emlak vergisi istisnaları

Emlak vergisinde kimi malikler vergi ödemelerinden tamamen muaf olabildiği gibi, indirimli emlak vergisinden de yararlanabiliyor. İşte emlak vergisi istisnaları..

Emlak vergisi istisnası 2015!

Emlak vergisinde kimi taşınmazlar vergi ödemelerinden muaf tutuluyor. 1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi istisnaları için kiraya vermeme koşulu aranıyor. İşte emlak vergisi istisnası 2015..

Emlak vergisi istisnaları!

Emlak vergisinde kimi malikler vergi ödemelerinden tamamen muaf olabildiği gibi, indirimli emlak vergisinden de yararlanabiliyor. İşte emlak vergisi istisnaları..

Emlak vergisi istisnası 2015!

Emlak vergisinde kimi taşınmazlar vergi ödemelerinden muaf tutuluyor. 1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi istisnaları için kiraya vermeme koşulu aranıyor. İşte emlak vergisi istisnası 2015..

Emlak vergisi beyannamesi hangi durumlarda verilir?

Emlak Vergisi Kanunu'nda geliri olmayan tek mesken sahipleri için bazı muafiyet ve istisnalar var. Bu sayede daha düşük ödenmesi ya da hiç emlak vergisi ödenmemesi söz konusu olabiliyor.Peki,hangi durumlarda emlak vergisi beyannamesi verilir?

Emlak vergisi hesaplama 2015!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, kanunda belirtilen istisnalar hariç tüm taşınmaz mallar için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, emlak vergisi nasıl hesaplanır? İşte emlak vergisi hesaplama 2015...

Emlak vergisi ödememek mümkün mü?

Emlak Vergisi Kanunu'nda bazı muafiyet ve istisnalar var. Bu sayede daha düşük ya da hiç emlak vergisi ödenmemesi söz konusu olabiliyor. "5 yıl süreyle, emlak vergilerinin 1/4'ü", geçici emlak vergisi muafiyetine tabi...

Emlak vergisi hesaplama yöntemi!

Emlak vergisi taşınmaz gayrimenkul sahiplerinin her yıl belli bir orana devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi hesaplama yöntemi haberimizin devamında yer alıyor..

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin her yıl devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi taksitli ödenir mi? Kaç taksitte ödenir? sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

emlak vergisi istisnaları Haberi

emlak vergisi istisnaları

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödeniyor. Bu vergiyi gayrimenkul sahipleri her sene iki eşit taksit halinde ödüyor.


Vergi için ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan, Mayıs aylarında, ikinci taksit ödemeleri Kasım ayında ödeniyor. Vergi ödemeleri ilçe belediyesine yapılıyor.


Emlak vergisinde bazı istisnalar bulunuyor. Koşulları taşıyan malikler vergi ödemelerinden tamamen muaf olabildiği gibi, indirimli emlak vergisinden de yararlanabiliyor. Emlak vergisi istisnaları şu şekilde sıralanıyor.


1. İlk sene emlak vergisi muafiyeti

Emlak vergisi sorumluluğu taşınmazın satın alındığı tarih eden sene başlıyor. İlk sene vergi sorumluluğu eski mal sahibinde oluyor. Örneğin 2017'de taşınmaz alan kimseler bu sene emlak vergisi ödemiyor. Ödemeler 2018'de başlıyor.


2. Konut emlak vergisi muafiyeti

Emlak Vergisi Kanunu’nun 8. maddesine göre, mesken sahiplerinden geliri olmayanlar vergi ödemelerinden muaf tutuluyor. Bu muafiyetten...