20 / 04 / 2024

emlak vergisi öderken dikkat

emlak vergisi öderken dikkat

1 Mart 2016 tarihi itibariyle, emlak vergisi ödemeleri başladı. Mükellefler vergi borçlarının ilk taksitini 31 Mayıs'a kadar ödeyebilecek. Peki, emlak vergisi öderken nelere dikkat edilmeli?

Emlak vergisinde dikkat edilecekler!

Emlak vergisi, gayrimenkuller için ödenen vergilerin başında geliyor. Sizin de eviniz, işyeriniz, arsanız ya da araziniz varsa bu vergiyi ödemek ile mükellef oluyorsunuz. Peki, emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisinde dikkat edilecekler nelerdir?

Online emlak vergisi öderken nelere dikkat edilmeli?

Emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri devam ediyor. 31 Mayıs'ta sona eren ödemeler için vatandaşlar bankalara gitmeden online vergi ödemenin yollarını araştırıyor. 

Emlak vergisi öderken ne gerekli 2018?

2018 yılı vergi takvimine göre, emlak vergisi 1. taksit ödemeleri 1 Mart itibari ile başladı. Peki, emlak vergisi öderken ne gerekli 2018?

Emlak vergisi öderken nelere dikkat edilmeli?

1 Mart 2016 tarihi itibariyle, emlak vergisi ödemeleri başladı. Mükellefler vergi borçlarının ilk taksitini 31 Mayıs'a kadar ödeyebilecek. Peki, emlak vergisi öderken nelere dikkat edilmeli?

Emlak vergisi öderken istenen belgeler!

Emlak vergisi, 1319 sayılı emlak vergisi kanunu gereğince ödeniyor. Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, emlak vergisi öderken istenen belgeler nelerdir?

Emlak vergisi öderken gerekli evraklar!

Emlak vergisi mükellefleri, 1319 sayılı Kanun gereğince vergiyi her sene ödemek zorunda oluyor. 2015 yılına ait emlak vergisi ödemeleri devam ediyor. Peki, emlak vergisi öderken gerekli evraklar hangileridir? İşte yanıtı..

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin her yıl devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi taksitli ödenir mi? Kaç taksitte ödenir? sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi mükellefi kimdir?

Emlak vergisi ödemekle yükümlü emlak vergisi mükellifi kimdir? Emlak vergisi Kanunu'ndaki maddelerde mükelleflik durumu ne şekilde ve hangi ölçütlerde yer alıyor? sorularının cevaplarını haberimizin içinde bulabilirsiniz...

emlak vergisi öderken dikkat Haberi

emlak vergisi öderken dikkat

Emlak vergisi öderken nelere dikkat edilmeli?

1 Mart 2016 tarihi itibariyle, emlak vergisi ödemeleri başladı. Mükellefler vergi borçlarının ilk taksitini 31 Mayıs'a kadar ödeyebilecek.


Ödemeler ilçe belediyesinden ya da internet üzerinden yapılabiliyor. Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Peki, mükellefler emlak vergisi öderken nelere dikkat etmeli?


Emlak vergisi öderken dikkat edilecekler:


-2016 yılında taşınmaz satın alan kimselerin vergi mükellefiyeti bir sonraki sene başlıyor. 2016 yılına ait vergi borcu ise eski malik tarafından ödenecek.


-2016 yılında taşınmaz satın alan kimselerin yıl sonuna kadar emlak vergisi beyannamesi vermeleri gerekiyor. Vergi beyanı en son 31 Aralık 2016 tarihinde veriliyor.


-Emlak vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; ikinci taksiti ise...