29 / 03 / 2024

emlak vergisini kim ne zaman öder

emlak vergisini kim ne zaman öder

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında yer alıyor. Gayrimenkuller için her sene ödenmesi gereken bu verginin ödemeleri belediyeye yapılıyor. Peki, emlak vergisi ne zaman başlar?

Gayrimenkul alırken veya satarken tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Gayrimenkul alım-satım işlemlerinde bazı adımlar izleniyor. Peki, Gayrimenkul satışında tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Evi, arsası, arazisi olanlar dikkat! Emlak vergisini kimler ödeyecek, kimler ödemeyecek? İşte vergi rehberi...

Emlak vergisi kapsamında 2'nci taksit ödemelerinin son günü 30 Kasım. Peki emlak vergisini kimler ödeyecek, kimler ödemeyecek? İşte merak edilen tüm detaylar...

Japonya’da bakan yardımcısı emlak vergisini ödemediğini itiraf ederek görevinden istifa etti!

Japonya Kıdemli Maliye Bakan Yardımcısı, firmasının emlak vergisini ödemediğini itiraf ederek, görevinden istifa etti. Bakam yardımcısının istifasına yönelik açıklama yapan Japonya Başbakanı Kişida, "Görevlerimizi daha büyük bir ciddiyet duygusuyla yerine getirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Emlakçı komisyonunu kim ödemelidir?

Emlakçı komisyonu, belirli bir taraf aracılığıyla ödenir. Kiralama ve satın alma işlemlerinde emlakçıya komisyon ödenmelidir. Emlakçı komisyonunu kim öder sorusu özellikle de kiracılar tarafından merak ediliyor. Peki emlakçı konutunu kim ödemelidir? İşte konu hakkında ayrıntılar...

Emlak vergisini ödeyene güzel haber! Paranızı geri alacaksınız!

Emlak vergisini ödeyene müjde. Devletin size borcu olabilir. Hemen bakın. İşte detaylar!

Emlak vergisini alıcı mı satıcı mı öder?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödenen vergi oluyor. Peki, taşınmazın satılması halinde o yılın emlak vergisini alıcı mı satıcı mı öder? İşte yanıtı...

Emlak ve çevre temizlik vergisini kim öder?

Gayrimenkuller için emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi 1. taksit dönemi başladı. Peki, emlak ve çevre temizlik vergisini kim öder?

Milyonlarca gayrimenkul sahibi ilgilendiriyor! Emlak vergisini kimler ödemeyecek?

T24 Gazetesi köşe yazarı Murat Batı, bugünkü köşesinde emlak vergisini kaleme aldı. İşte Murat Batı'nın '26 soruda “sıfır oranlı emlak vergisi” istisnası' başlıklı yazısı...

2022'de emlak vergisini kimler ne kadar ödeyecek?

Emlak vergisi ilk taksit dönemi 1 Mart itibarıyla başlıyor. Peki, 2022'de emlak vergisini kimler ne kadar ödeyecek?

Emekliler emlak vergisi ödeyecek mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde emlak vergisini ve muafiyet şartlarını kaleme aldı.

Emlak vergisinde sıfır oran imkanı!

Emlak vergisinde 1 Kasım’da başlayan ikinci taksit ödemeleri 30 Kasım’da sona eriyor. Peki emlak vergisini kimler ödüyor, kimler ödemiyor? Emlak vergisinde muafiyet şartları neler? İşte ayrıntılarıyla emlak vergisi...

Antalya Gazipaşa'da emlak vergisini ödemeyen 5 bin kişi icralık oldu!

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde emlak vergisinin ödemesini gerçekleştiremeyen 5 bin kişinin aracına el konuldu. 

Herkes merak ediyor! Emlak vergisi için dava açılabilir mi?

Emlak vergisindeki yükselişler gündemden düşmüyor. Avukat / Arabulucu / Ph.D. (Maliye-Vergi Hukuku) Dr. Y. Burak Aslanpınar, Dünya Gazetesi'nde emlak vergisini kaleme aldı.

emlak vergisini kim ne zaman öder Haberi

emlak vergisini kim ne zaman öder

Emlak vergisi ne zaman başlar?

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında yer alıyor. Gayrimenkuller için her sene ödenmesi gereken bu verginin ödemeleri belediyeye yapılıyor.


1319 sayılı kanun kapsamında düzenlenen emlak vergisinde mükellef, taşınmaz malın sahibi oluyor. Ayrıca vergiyi varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler öder.


Bir gayrimenkule paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu olurlar. Peki, emlak vergisi ne zaman başlar?


Emlak vergisi mükellefiyeti, taşınmaza sahip olunması ile başlıyor. Ancak ilk edinim senesinde vergi ödenmiyor. O senenin vergisi eski malik tarafından ödeniyor.


Örneğin, 2015 yılında bir ev aldığınızı düşünelim. Vergi mükellefiyetiniz 2016 yılı itibarıyla başlayacak. 


Ancak 2015 yılının sonuna kadar belediyeye giderek emlak vergisi beyannamesi vermeniz gerekiyor.


Emlak vergisi..

Emlak vergisi...