26 / 04 / 2024

emlak vergisini zamanında ödemeyenler

emlak vergisini zamanında ödemeyenler

Emlak vergisinde 2. taksit dönemi 30 Kasım 2018 tarihinde sona erdi. Peki, bu tarihe kadar ödeme yapmayan mal sahiplerine ne olacak? Hangi yaptırım ve cezalar uygulanacak?

Gayrimenkul alırken veya satarken tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Gayrimenkul alım-satım işlemlerinde bazı adımlar izleniyor. Peki, Gayrimenkul satışında tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Evi, arsası, arazisi olanlar dikkat! Emlak vergisini kimler ödeyecek, kimler ödemeyecek? İşte vergi rehberi...

Emlak vergisi kapsamında 2'nci taksit ödemelerinin son günü 30 Kasım. Peki emlak vergisini kimler ödeyecek, kimler ödemeyecek? İşte merak edilen tüm detaylar...

Japonya’da bakan yardımcısı emlak vergisini ödemediğini itiraf ederek görevinden istifa etti!

Japonya Kıdemli Maliye Bakan Yardımcısı, firmasının emlak vergisini ödemediğini itiraf ederek, görevinden istifa etti. Bakam yardımcısının istifasına yönelik açıklama yapan Japonya Başbakanı Kişida, "Görevlerimizi daha büyük bir ciddiyet duygusuyla yerine getirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Dekar Şehirbahçe’nin 1. etap teslimleri zamanında başladı!

Dekar Yapı imzasıyla İstanbul Avrupa Yakası Bahçeşehir’de inşa edilen Dekar Şehirbahçe’nin 1. etap teslimleri zamanında başladı. İşte Dekar Şehirbahçe projesinin detayları...

Hyundai i20 fiyatları fırladı! Zamanında almayan şimdi bin pişman! İşte 3 Ağustos 2023 Hyundai i20 fiyat listesi

Hyundai i20'ye Ağustos zammı geldi. Hyundai i20 fiyatları resmen fırladı. Zamanında almayan şimdi bin pişman olacak. Peki Hyundai i20 20 Temmuz kampanyalı fiyat listesi ne? İşte 3 Ağustos 2023 Hyundai i20 fiyat listesi...

İspanya'da her 100 aileden 8'i ev ipoteğini veya kirasını zamanında ödeyemiyor!

İspanya'da her 100 aileden 8'inin ev ipoteğini veya kirasını zamanında ödeyemediği, 10 çocuktan 3'ünün de sağlıksız ev koşullarında yaşamını sürdürdüğü belirtildi.

Emlak vergisini ödeyene güzel haber! Paranızı geri alacaksınız!

Emlak vergisini ödeyene müjde. Devletin size borcu olabilir. Hemen bakın. İşte detaylar!

Eviniz, arsanız, yazlığınız varsa hemen bakın! Son 5 gün! Peş peşe zam da geldi!

Emlak vergisinin ikinci taksit ödemeleri için son gün 30 Kasım 2022 olarak açıklandı. Yeniden Değerleme Oranı’nın yüzde 122,93 olarak kesinleşmesinin ardından emlak vergisi 2023 yılında yüzde 65,5 daha artacak. Emlak vergisini zamanında ödemeyenlere ise kötü haber var.

Tapu sahipleri dikkat! 5 gün sonra sona erecek! Yapmayan yandı!

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 30 Kasım 2022 tarihinde sona erecek. Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisinin zamanında ödemeyen mükellef geciken taksit için her ay 6183 Sayılı Kanun hükmüne göre tespit edilen oranlarda gecikme zammı ödemek zorunda kalıyor.

Konut sitesi aidatları zamanında ödenmezse ne olur?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında konut sitesi aidatlarını kaleme aldı. Peki konut sitesi aidatları zamanında ödenmezse ne olur?

Emlak vergisini alıcı mı satıcı mı öder?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödenen vergi oluyor. Peki, taşınmazın satılması halinde o yılın emlak vergisini alıcı mı satıcı mı öder? İşte yanıtı...

Milyonlarca gayrimenkul sahibi ilgilendiriyor! Emlak vergisini kimler ödemeyecek?

T24 Gazetesi köşe yazarı Murat Batı, bugünkü köşesinde emlak vergisini kaleme aldı. İşte Murat Batı'nın '26 soruda “sıfır oranlı emlak vergisi” istisnası' başlıklı yazısı...

2022'de emlak vergisini kimler ne kadar ödeyecek?

Emlak vergisi ilk taksit dönemi 1 Mart itibarıyla başlıyor. Peki, 2022'de emlak vergisini kimler ne kadar ödeyecek?

emlak vergisini zamanında ödemeyenler Haberi

emlak vergisini zamanında ödemeyenler

2018 yılı vergi takvimine göre, emlak vergisinde ikinci taksit dönemi 30 Kasım'da sona erdi. Gayrimenkul sahipleri 1-30 Kasım tarihleri arasında ikinci taksit borcunu da ödeyerek seneyi kapattı. Ancak, kimi mükellefler bu süreyi kaçırdı, kimi mükellefler ise bilerek ödeme yapmadı veya yapamadı.

Peki, emlak vergisi ödemesini kaçıran ev, işyeri, arsa ve arazi sahiplerine ne olacak? Vergi borçlarına ne kadar gecikme zammı eklenecek? İşte emlak vergisi ödemesini kaçıran gayrimenkul sahiplerine uygulanacak ceza oranı ve hesaplama örneği;

Emlak vergisi borcunu geciktirenlere 19 Ekim 2010 tarihinden itibaren aylık yüzde 1.40 oranı uygulanıyordu. Ancak bu oran 5 Eylül 2018’de değişti. Bu itibaren gecikme zammının oranı aylık yüzde 2’ye çıktı.

Dolayısı ile vergi borcunu ödemeyen mal sahiplerine gecikmenin yaşandığı her ay için yüzde 2 oranında zam uygulanacak. 

Örnek hesaplama

Gayrimenkulünün...