19 / 04 / 2024

Emlak yatırımı yaparken nelere dikkat etmeli

Emlak yatırımı yaparken nelere dikkat etmeli

Gayrimenkul alım satımı bugün en çok kazandıran yatırım çeşitlerinden biri olarak görülüyor. Ülkemizde emlak alanındaki canlanma da düşünüldüğünde, son derece mantıklı bir karar ile emlak yatırımı yapmak için harekete geçilebilir.

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Dolar, euro, arsa, bitcoin ve otomobil değil! İşte yatırımcının yüzünü güldürecek yatırım aracı!

Yatırımcılar, dolar, euro, ev, arsa, otomobil ve bitcoin gibi yatırım araçlarına yatırım yaparken Borsa İzinde isimli borsa yorumcusu yatırımcının yüzünü güldürecek yatırım aracının borsa olduğunu açıkladı. İşte ayrıntılar...

Emlak yatırımında yeni gözde KKTC oldu!

Kıbrıs’ta nereye baksanız yeni bir inşaat projesi görüyorsunuz. Popüler yatırım alanı şeklinde gösterilmesinden sonra ilgi odağı haline gelen bölge Türk gayrimenkulcülerin de rotasında yer alıyor. Fiyatlardaki artışlara rağmen yeni yatırımlar ve gelişim potansiyeli bölgeye ilgiyi de canlı tutuyor. 

Arsa yatırımının en can alıcı noktasını Ekonomist Mert Başaran açıkladı!

Ekonomist Mert Başaran resmi sosyal medya hesabı üzerinden arsa yatırımı yaparken dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı. İşte o paylaşım...

Dap Emlak Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Dap Emlak Yatırım Anonim Şirketi Maltepe'de 73 milyon 428 bin 379 TL sermaye bedeli ile Ziya Yılmaz ve Rafet Yılmaz ortaklığında kuruldu.

Vizyonbu İnşaat Emlak Yatırım Kuyumculuk Otomotiv Bilişim Tek.San.Ve Dış Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Vizyonbu İnşaat Emlak Yatırım Kuyumculuk Otomotiv Bilişim Tek.San.Ve Dış Tic.Ltd.Şti. Ümraniye'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Emine Demirel tarafından kuruldu.

Be Smart Emlak Yatırım Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Be Smart Emlak Yatırım Hizmetleri Limited Şirketi Kadıköy'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Bayram Demirli ve Evren Demirli ortaklığında kuruldu.

Aziz Emlak Yatırım İnşaat Otomotiv Elektronik İmalat Pazarlama Anonim Şirketi kuruldu!

Aziz Emlak Yatırım İnşaat Otomotiv Elektronik İmalat Pazarlama Anonim Şirketi Beykoz'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Muharrem Sandıkçıoğlu ve Ceyda Battal ortaklığında kuruldu.

Borsaya yatırım yaparken sakın bu hatayı yapmayın! Sosyal medyadaki ‘sözde borsa uzmanlarına’ aman dikkat!

Borsa son zamanların en gözde yatırım aracı ancak yatırım yaparken çok dikkatli olunması gerektiği konusunda uzmanların çok önemli uyarıları var. Özellikle de konusuna hakim olmayan, sosyal medyadaki ‘sözde borsa uzmanlarına’ karşı dikkatli olunması öneriliyor.

Yüzde 30 ile yüzde 1400 arasında kâr etmek mümkün! İşte yatırım yaparken dikkat edilmesi gerekenler...

Yatırım yapmak isteyenler en kolay yöntem olan faiz, altın ve döviz gibi alanlara yöneliyor. Ama araştırma ve uzman görüşleriyle ilerlendiği zaman çeşitli yatırım araçları da bulunuyor. Profesyonel ekiplerce yönetilen ve amacı kâr ettirmek olan fonlara para girişi günden güne artıyor. İşte detaylar.

Gayrimenkul yatırımı nasıl yapılır?

Gayrimenkul, pek çok yatırımcının ilk tercihlerinden biridir. Ancak her yatırımda olduğu gibi gayrimenkul yatırımı yaparken de bazı unsurları uygun şekilde göz önünde bulundurmak gerekiyor. Peki gayrimenkul yatırımı nasıl yapılır, dikkat edilmesi gereken unsurlar nelerdir?

Bu yıl yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracı o olacak! Uzmanlar hem rakam hem de tarih verdi...

Döviz kurlarındaki hareketlilikle birlikte emtia fiyatları yükselmeye başladı. Yatırımcılar altından sonra en çok gümüşe yatırım yaparken gümüşün ne kadar olacağını araştırmaya başladı. Peki gümüş fiyatları ne olacak? Gümüş fiyatları ne zaman yükselişe geçecek?

Nilda Emlak Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Nilda Emlak Yatırım Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 100 bin TL sermayen bedeli ile Mohsem Baradaranırdmousa tarafından kuruldu.

Emlak yatırımı yaparken nelere dikkat etmeli Haberi

Emlak yatırımı yaparken nelere dikkat etmeli

Gayrimenkul alım satımı bugün en çok kazandıran yatırım çeşitlerinden biri olarak görülüyor. Ülkemizde emlak alanındaki canlanma da düşünüldüğünde, son derece mantıklı bir karar ile emlak yatırımı yapmak için harekete geçebilirsiniz. Bütçenizin küçük ya da büyüklüğünden ziyade, özenle hareket etmeniz gereken bir süreç olması büyük önem taşır. Yani bu süreçte bazı noktalara dikkat ettiğiniz takdirde, bütçenize göre son derece karlı yatırımlarda bulunabilirsiniz. Bir gayrimenkul yatırımı yapmadan önce, ilk yapmanı gereken, Belediye’ye giderek, söz konusu gayrimenkul ile ilgili olan kayıtları incelemektir. Anormal bir durum olup olmadığı, her hangi bir değişiklik ya da karar olup olmadığı dikkat etmeniz gereken noktalardır.


Herhangi bir Emlak yatırımı yapmadan önce yapmanız gerekenlerden biri de tapu kayıtları kontrolüdür. Kat mülkiyeti tapusu bulunmayan, iskânı olmayan ya da hisseli tapuları...