28 / 03 / 2024

emlakçı komisyon fatura

emlakçı komisyon fatura

Gayrimenkul alım satım ve kiralama işlemlerinde aracılık yapan emlakçıların kazandığı danışmanlık bedelleri için fatura düzenlemeleri gerekiyor. Peki, emlak komisyon faturası nasıl kesilir? İşte emlakçı faturası...

İstanbul Boğazı'nda yalı satan emlakçıya 36 milyon TL komisyon: 1 yalı satışı emlakçıyı zengin ediyor!

Emlakçılar, İstanbul Boğazı’nda yalı satışını yaptıklarında Adalar’dan 1 yalı dairesi, 11 milyon lira değerinde bir yat ve lüks bir otomobil alabiliyor. İşte ayrıntılar...

Emlakçı komisyonunu kim ödemelidir?

Emlakçı komisyonu, belirli bir taraf aracılığıyla ödenir. Kiralama ve satın alma işlemlerinde emlakçıya komisyon ödenmelidir. Emlakçı komisyonunu kim öder sorusu özellikle de kiracılar tarafından merak ediliyor. Peki emlakçı konutunu kim ödemelidir? İşte konu hakkında ayrıntılar...

Emlakçı komisyonu 2022 kaç TL oldu?

Gayrimenkul alım, satım ve kiralama işlemlerinde vatandaşların en büyük yardımcıları emlakçılar oluyor. Emlakçılar verdikleri bu hizmet karşılığında komisyon alabiliyorlar. Peki, bu yıl emlakçı komisyonu ne kadar oldu? İşte tüm detaylar..

Emlakçıya verilen komisyon geri alınır mı?

Gayrimenkul alım satım ve kiralama işlemlerinde emlakçıya belli oranlarda komisyon ödemedi yapılıyor. Peki, yapılan işlemden vazgeçilmesi halinde emlakçıya verilen komisyon geri alınır mı?

Emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

Ev satın alınırken bir emlakçı ile çalışılması halinde alınan hizmet karşılığında komisyon ödenmesi gerekiyor. Peki, emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

Emlakçı satış komisyonu 2022 ne kadar?

Emlakçı aracılığı ile gayrimenkul alım satım işlemleri daha hızlı bir şekilde yapılabiliyor. Emlakçı aracılığı ile gayrimenkul alanlar da satanlar da ne kadar komisyon ödeyeceğini merak ediyor. Peki, emlakçı satış komisyonu 2022 ne kadar?

Emlakçı kira komisyonu ne kadar 2022? Kimden alınır?

Gayrimenkul kiralama işlemini daha hızlı halletmek isteyenler emlakçılar ile çalışabiliyor. İşlemin tamamlanması halinde ise emlakçıya komisyon ödeniyor. Peki, emlakçı kira komisyonu ne kadar 2022? Kimden alınır?

İzmir'de emlakçılar depremzedelerden komisyon almayacak!

İZEKO Başkanı Mesut Güleroğlu, sosyal medyada İzmir'de ev kiralarının yükseldiği yönündeki paylaşımlara tepki gösterdi. Güleroğlu, "İzmirli emlakçılar olarak depremzedelerden, mağdur kişilerden hizmet bedelini almayacağız" dedi.

Yüzde 8 emlakçı komisyon bedeli yüksek mi?

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte yer alan yeni yönetmeliğe göre, yetki belgesi olmayan kişiler emlakçılık yapamayacak. Sabah Gazetesi yazarlarından Mevlüt Tezel bugünkü yazısında yeni yönetmeliği değerlendirdi. 

Bydoping'ten emlak sektöründe kazandıran mobil uygulama!

Bytech Bilgi Teknolojileri, Mobil Broker adıyla faaliyet gösteren bir uygulama geliştirdi. Uygulamada, ek gelir ihtiyacı olan insanlara komisyon hareketinin olduğu emlak sektöründen çözüm sunuluyor, kazanç sağlama imkanı veriliyor...

Girne Belediyesi'nden emlak vergisi mükelleflerine kolaylık!

Vatandaşların fatura ödemelerine kolaylaştırmak için adımlar atan Girne Belediyesi, vatandaşların belediye veznesine gelmeden emlak vergisi borçlarını bankalar aracılığı ile ödeyebileceklerini belirtti.

Emlakçıdan ev alacaklar dikkat!

Vatandaşlar ev alırken ya da ev satarken eğer emlakçılarla çalışıyor karşılığında komisyon ödemesi gerekiyor. Peki emlakçı komisyonu ne kadardır, emlakci komisyonu ne demek, emlakçı komisyonu nasıl hesaplanır? İşte merak edilen her şey...

Ev alacaklar ve satacaklar dikkat!

Ev alırken ya da satarken hazırlanan emlakçı komisyon sözleşmesi ile ileride yaşanacak mağduriyetlerin önüne geçiliyor. Peki emlakçı komisyon sözleşmesi nedir? Nasıl hazırlanır? İşte tüm merak edilenler...

emlakçı komisyon fatura Haberi

emlakçı komisyon fatura

Emlak komisyon faturası nasıl kesilir?

Gayrimenkul alım satım ve kiralama işlemlerinde aracılık yapan emlakçıların kazandığı danışmanlık bedelleri için fatura düzenlemeleri gerekiyor.


Emlakçı firmasına özel fatura bildirim kağıdını kullanarak fatura kesilebiliyor. Bununla birlikte komisyon için de bu faturada küçük bir bildirime yer veriliyor. 


Ancak çoğunlukla KDV ödememek için alıcılar fatura istemediğinden emlak işi yapanlar da hem komisyon miktarlarını düşürmekte hem de laf olsun diye çok düşük bir bedel karşılığında fatura kesme yoluna gitmekteydi. Bu da devletin vergi kaybına yol açıyor. 


Bu nedenle emlakçıların edindikleri gelir karşılığında fatura kesmeleri gerekiyor. Peki, emlak komisyon faturası nasıl kesilir?


Emlak komisyon faturası nasıl kesilir?

Emlakçının keseceği faturada, emlak danışmanlık bedeli karşılığında ödenen bedelin belirtilmesi ve faturanın kesildiği kimsenin adının yazılması ve tarihin de atılması gerekiyor.


Emlakçı komisyonu;

Alım-satım işleminde;

Satış bedeli üzerinden, 

Alıcı ve...