25 / 04 / 2024

emre ılıcalı

emre ılıcalı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan Kentsel Dönüşüm Strateji belgesini yorumlayan Altensis Ortaklarından Emre Ilıcalı, kentsel dönüşümde sosyal ve çevresel etkileri gözeten yeni bir sürecin başlayacağını söyledi...

Yeşil bir dünya için yeşil binalar şart!

Gayrimenkul sektörünün üzerinde yeşil baskı var. Altensis Kurucu Ortağı Emre Ilıcalı, "Sadece bina değil, artık yeşil mahalleler de yapmak mümkün. Kentsel dönüşüm bunun için fırsat sunuyor." dedi.

Türkiye Leed Yeşil Bina Sertifikası'nda 10 ülke arasında!

Emre Ilıcalı, "LEED sertifikası alan ve hedefleyen 23.74 milyon metrekare alanın yaklaşık 11 milyon metrekaresinin yeşil bina sürecini biz yönetiyoruz” diyor.

Yeşil ofis binalarında verimlilik yüzde 10 artıyor!

Yeşil ofis binalarında üretkenlik yüzde 10 artarken, personel giderlerinde yüzde 10’a yakın bir düşüş gözleniyor. Yeşil bina danışmanlık şirketi Altensis’in Kurucu Ortağı Emre Ilıcalı, açıkladı.

Emre Ilıcalı: Yeşil bina pahalı bina değildir!

Altensis Kurucu Ortağı Emre Ilıcalı, tüm planlama ve sonrasında uygulamanın baştan belirlenen hedefe göre düzenlenmesi halinde yeşil binaların normal binalara göre daha ucuza mal olan yapılar olduğunu söyledi.

Emre Ilıcalı: Selin çözümü yeşil dönüşüm!

İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde sık sık görülmeye başlanan şiddetli yağışlar sonucunda oluşan sel baskınları, yoğun kentleşmenin beraberinde getirdiği altyapı sorunlarını da dikkat çekiyor.

Emre Ilıcalı: Yeşil dönüşüm, sel baskınlarını da önler!

Türkiye, şiddetli ve ani yağışlardan kaynaklanan sel baskınlarını tartışırken, büyük kentlerde sorunun çözümü için alt yapıyı iyileştirmenin tek başına yeterli olamayacağı belirtiliyor. Emre Ilıcalı 'Yeşil dönüşüm, sel baskınlarını da önler' dedi.

İstanbul Finans Merkezi'nde binalar Leed Gold sertifikasıyla tescillenecek!

2016 yılında bitirilmesi planlanan ve hepsi çevre dostu özelliklerle inşa edilen İstanbul Finans Merkezi'ndeki (İFM) binalar, çevreci özelliklerini Leed Gold (altın) sertifikasıyla tescillemek üzere harekete geçti...

Kentsel dönüşümle çevreye zarar vermeyen yaşam alanları oluşturuluyor!

Yeşil bina danışmanı Altensis'in kurucularından ve Projeler Koordinatörü Emre Ilıcalı, kentsel dönüşüm seferberliğinin tek amacının sadece binaları daha sağlam ve güvenli hale getirmek olmaması uyarısında bulundu

Emre Ilıcalı: Yeşil binalara verilen teşvikler ülkemizde artacak!

ALTENSİS firması kurucularından Yeşil Bina uzmanı Emre Ilıcalı; yeşil binalara ABD ve Avrupa’da verilen çeşitli teşviklerin önümüzdeki yıllarda ülkemizde de ihtiyaç olarak artacağını belirtti

Yeşil binalarda en önemli maliyet : lokasyon!

Yatırımcılara yeşil bina uygulamalarındaki maliyet ve faydalar konusunda yanlış bilgilendirmeler sunuluyor...

Altensis: Yeşil binalarda en önemli maliyet lokasyon!

Sürdürülebilir yönetim ile kaliteden ödün vermeyen, çevreye duyarlı bir strateji ile hizmet veren Altensis, yeşil bina uygulamaları için gerekli mühendislik, koordinasyon ve danışmanlık hizmeti vererek çevre bilincini ortaya koyuyor

Acun Ilıcalı'nın 20 milyon dolarlık Türk yapımı yatı ortaya çıktı!

Mengi Yay tarafından Acun Ilıcalı'ya özel olarak Tuzla'da bir tersanede üretilen 20 milyon dolarlık yat ortaya çıktı. İşte tüm detaylar ve yatın fiyatı...

Acun Ilıcalı’nın kaza yaptığı motosiklet Honda GL1800 Gold Wing kaç lira? İşte 23 Eylül 2022 Honda fiyat listesi

Ünlü televizyoncu ve medya patronu Acun Ilıcalı geçtiğimiz pazartesi kızı İlknur Banu Ilıcalı ile birlikte İstanbul’da motosiklet kazası geçirdi. Kolu kırılan Acun Ilıcalı ölümden döndü. Kızı ise kazayı yara almadan atlattı. Peki Acun’un kullandığı motosiklet Honda GL1800 Gold Wing ne kada güvenli.

Sınıfında ilk olan PEUGEOT Partner Van ile ayrıcalıklı bir deneyime hazır mısınız? 5 Eylül 2022 fiyat listesi…

PEUGEOT Partner Van, sınıfında ilk olan ayrıcalıklı ve üst düzeyde ergonomi sunan PEUGEOT i-Cockpit ile yepyeni bir sürüş deneyimi sunuyor ve tasarımıyla tüm bakışları üzerine çekiyor. İşte, Partner Van’ın 5 Eylül 2022 fiyat listesi..

Hasan Can Kaya hakkında bomba iddia! Acun Ilıcalı kefil oldu, Hasan Can Kaya 40 milyona villa aldı!

Sevilen ve beğenilen Konuşanlar programıyla her cuma günü Exxen'de ekrana gelen Hasan Can Kaya’nın 40 milyon TL'ye villa aldığı idda edildi. İşte detaylar...

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'ndeki değişiklik neleri etkileyecek?

Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı yaptığı açıklamada Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’ndeki değişiklikleri ile ilgili önemli bilgiler verdi. İşte Ilıcalı'nın o açıklamaları...

Hasan Can Kaya, Acun Ilıcalı'nın evini aldı!

Yaptığı gayrimenkul yatırımlarıyla dikkat çeken Acun Ilıcalı’nın Ulus Yeşil Evler’de satışa çıkardığı tripleks villayı Hasan Can Kaya satın aldı.

Kentsel dönüşümde gözler sıfır enerjili binalarda!

Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı, hız kesmeden devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yenilenen binaların “yeşil bina” şeklinde hayata geçirilmesinin sürdürülebilir kentler için büyük önem taşıdığını dile getirdi.

İstanbul’daki riskli yapıların yüzde 10’u daha dönüştürülmedi!

Yeşil bina danışmanlık şirketi Altensis kurucusu Emre Ilıcalı, akıllı kentleşme ve yeşil dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte Ilıcalı'nın açıklamaları...

Atık geri dönüşümünü kapsayan yıkım yönetmeliği yolda!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde atıkların geri dönüşümünü de içeren yıkım yönetmeliğini hazırlıyor. Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı, konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Otopark Yönetmeliği için geri sayım başladı! 

Kalabalık şehirlerin otopark sorununu çözmek için hayata geçirilen  Yeni Otopark Yönetmeliği 31 Mart 2021 tarihinde yürürlüğe giriyor. Yeşil Bina danışmanlığının öncü firmalarından Altensis'in Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı, yeni yönetmelik hakkında değerlendirmede bulundu. 

Acun Ilıcalı Düzce'den arsa satın aldı!

Survivor'u Türkiye'de çekmek için hazırlıklara başlayan Acun Ilıcalı Düzce'nin Gölormanlı köyünde 50 dönümlük çiftlik arazisi satın aldı.

Acun Ilıcalı, Ulus Yeşil Evler’deki villasını satışa çıkardı!

Başarılı televizyoncu Acun Ilıcalı, Ulus Yeşil Evler’deki villasını satışa çıkardı...

Acun Ilıcalı Altınkum'da vakıf arazisi mi alacak?

Televizyoncu Acun Ilıcalı'ya Didim'in gözde dev bir arazinin verildiği ileri sürülüyor.

emre ılıcalı Haberi

emre ılıcalı

Türkiye’nin yeşil binalar, çevresel sürdürülebilirlik ve kentsel dönüşüm alanlarında hizmet veren danışmanlık ve mühendislik firması Altensis, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi'ni yorumladı. Altensis Kurucu Ortağı Emre Ilıcalı, sözkonusu belge çerçevesinde sosyal ve çevresel etkileri gözeten yeni bir sürecin başlayacağını belirtti. 

Yeni sürecin 7 temel hedef doğrultusunda ilerleyeceğini ifade eden Emre Ilıcalı, “Yeni süreç sürdürülebilirlik gerektiriyor. Şimdiye kadar mevcut mali ve imar sorunları sebebiyle, ileride ortaya çıkacak sosyal ve çevresel etkiler pek fazla hesaba katılmamıştı. Yeni süreçte bunlar daha fazla gözönünde bulundurulacaktır" dedi. 

Ilıcalı, günümüz şehirlerinde ortaya çıkan sorunlara çözüm bulmak amacıyla geliştirilen sürdürülebilir bina ve yerleşke kriterlerinin, artık vazgeçilmez hale geldiğini söyledi. Ilıcalı, "Yeşil Bina ve Yeşil Kentlerde kullanılan kriterler, ulaşım sorunları, yeşil alanların...