26 / 04 / 2024

Acun Ilıcalı'nın 20 milyon dolarlık Türk yapımı yatı ortaya çıktı!

Acun Ilıcalı'nın 20 milyon dolarlık Türk yapımı yatı ortaya çıktı!

Mengi Yay tarafından Acun Ilıcalı'ya özel olarak Tuzla'da bir tersanede üretilen 20 milyon dolarlık yat ortaya çıktı. İşte tüm detaylar ve yatın fiyatı...



Türkiye’de gemi üreten tersaneler tüm dünyaya satış yapmaya devam ediyor. Dışarıdan bakıldığı zaman nerede yapıldığını anlamak güç olsa bile first class (birinci sınıf) diye tabir edilen ve özel bir işçilik gerektiren yatlar için Marmara Bölgesi’ndeki tersaneler turistlerin uğrak noktası olmaya başladı.

 

Acun Ilıcalı nın 20 milyon dolarlık Türk yapımı yatı ortaya çıktı!

Acun Ilıcalı’nın 20 milyon dolarlık yatı Tuzla’da üretildi!

Ünlü televizyon sahibi ve yapımcı Acun Ilıcalı’nın yeni satın aldığı yatın üretimi de Mengi Yay isimli bir tersane tarafından Tuzla'da yapıldı. Şirketin 37 farklı tasarım ve özelliğe sahip gemi türevi seçeneği üretebildiği öğrenildi. Ayrıca her birinin isteğe göre kişilere özel olarak üretimi sağlanabiliyor. Örneğin Acun Ilıcalı'nın özel istediği üzerine yatın ön üst kısmına ayak tenisi için özel bir alan yapıldığı görüldü.

Acun Ilıcalı nın 20 milyon dolarlık Türk yapımı yatı ortaya çıktı!

Tabii bu yatın birçok gizli özelliğinin de olduğu biliniyor. Örneğin suyun altında kalan kısmında dalga dengeleyici parçalar yer alıyor. Bu sayede fırtına olmadığı sürece yat deniz üzerinde sabit kalabiliyor ve içeride herhangi bir sallanma hissedilmiyor. İlave olarak havuzu, mutfağı, ayrı yatak odaları ve banyoları gibi birçok özelliğe sahip olan bu yatın fiyatının ise 20 milyon dolar civarında olduğu biliniyor. Peki Acun Ilıcalı'nın yeni yatının teknik özellikleri neler? 


Geri Dön