25 / 04 / 2024

emsal değeri hesaplama

emsal değeri hesaplama

Kamuoyunda rant vergisi olarak bilinen ‘değer artış payı’, imar değişikliklerinde geçerli olacak. Buna göre bir arsa imara açıldığında ya da bir binanın emsal oranı arttığında değer artış payı alınacak.

Gayrimenkul değeri nasıl hesaplanır? Ev fiyatları nasıl belirlenir?

Gayrimenkulün değeri, bir ev için önemli bir faktör olup, satın almayı düşündüğünüz veya sahip olduğunuz bir gayrimenkulün gerçek değerini belirlemek önemli bir adımdır. Peki bir evin değeri nasıl hesaplanır ve hesaplama yöntemleri nelerdir? İşte bu konuyla ilgili önemli bilgiler…

Panora AVM'nin kira ekspertiz değeri 89.6 milyon TL!

Panora GYO'nun portföyündeki Panora AVM'nin 2020 yılı yüzde 100 doluluk oranı dikkate alınarak yapılan hesaplama ile yıllık kira ekspertiz değeri 89 milyon 604 bin TL + KDV olarak tespit edildi.

Endeksa’dan iki yeni hizmet: Arsa Değeri Hesaplama ve Endeksa Alarm!

Endeksa.com, iki yeni özelliği olan Arsa Değeri Hesaplama ve Endeksa Alarm'ı yayına aldı. İşte detayları...

İstanbul Boğazı'ndaki arsaların değeri 670 milyar lira!

İstanbul Boğazı’ndaki arsa değerleri hesaplandı. Yapılan hesaplama neticesinde boğazın değeri 670 milyar lira çıktı. Boğazdaki yapıların değeri ise 650 milyar lira olarak belirlendi.. 

İstanbul’un arsa değeri 2 trilyon dolar!

Yaklaşık 5,2 milyar metrekare alana sahip İstanbul'da yol ve göl gibi değer atanması mümkün olmayan alanlar dışında kalan arsa ve arazilerin toplam değeri 2 trilyon dolar.

Burdur hastane arazisinin gerçek değeri verilmeli!

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Belediye Meclisinin Ekim Ayı Toplantısında "Hastane yeri" tartışmasına son noktayı koydu. "Arazininin gerçek değeri verilmediği sürece kabul etmeyiz" diyen Belediye Başkanı Ercengiz, bir kez daha Şeker Fabrikasını işaret etti.

Marmara Kule, Kartal'ın yükselen değeri olacak!

Yasin Işık İnşaat ve Gayrimenkul, yatırımlarına İstanbul'da devam ediyor. Gizer Grup Şirketleri ile ortak olarak Marmara Kule projesine başlayan firma, 2 yıllık süreçte 30'a yatan projeyle 6 milyar dolar yatırım alacak bölgenin yükselen değeri olmayı hedefliyor.

Emlak değeri ile aidat ilişkisi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "Emlak değeri ile aidat ilişkisi " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Enka İnşaat ve Emlak Konut'un piyasa değeri açıklandı!

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin piyasa değeri yaklaşık 589 milyar lira oldu. Piyasa değeri açısından ilk 20'de Enka İnşaat ve Emlak Konut'ta vardı.

Zeus Lepsynos Tapınağı'nın değeri artacak!

Muğla'nın Milas ilçesindeki Zeus Lepsynos Tapınağı'nın da bulunduğu Euromos Antik Kenti'nde kazı ve belgeleme çalışmaları yapılıyor. Kazı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Abuzer Kızıl, ''Tapınağın antik değeri bir kat daha yükselecektir'' dedi.

Kepez'de imar sorunu çözülüyor!

Kepez ilçesinin Baraj, Beşkonaklılar ve Göksu mahallelerinde yaşanan emsal adaletsizliği tarihe karışıyor. İmar revizyonuyla mahallelerinin doğusunda inşaat emsal değeri 0.40’dan 0.60’a çıkarılıyor.

Emlakçılık Yasası'yla kurumsal firmaların değeri anlaşılacak!

Devga Grup büyesinde yer alan REsearch Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Deveci, Emlak Yasası'yla kayıt dışı çalışan emlakçıların yok olacağını belirterek, “tüm işlemler denetim altına alınarak, kurumsal firmaların değeri anlaşılacak” dedi.

Hukukçular Konut Yapı Kooperatifi arazisinin emsal değeri 2'ye yükseldi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, üzerine 196 daire yapılabilen kooperatifin İncek Lodumlu'daki arsasının imar planım adeta uçurdu. Belediye Meclisi, kooperatif arsasının imar planını değiştirerek inşaat emsalini 0.50'den 2'ye yükseltti.

emsal değeri hesaplama Haberi

emsal değeri hesaplama

Kamuoyunda rant vergisi olarak anılan ve imar değişikliği ile ortaya çıkacak değer artışından kamunun pay almasını öngören düzenleme yolda. Marmara Grubu Vakfı tarafından bu yıl 19’uncusu düzenlenen Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek düzenlemeyi yakında Meclis’e getireceklerini açıkladı.


Zirvede yaptığı konuşmada uygu- lamaya koyacakları yeni reformlar hakkında bilgi veren Şimşek “Önemli konulardan bir tanesi de şudur; yerel düzeyde imar uygulamalarının kurala bağlanması. Çünkü en çok sorun bu alanda yaşanıyor. Belediye meclisleri aldıkları kararlarla önemli rantlara imza atabiliyor. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Eğer rant olacaksa rantın devlete gelmesi lazım. İşte bunu sağlayacak çok önemli bir reformu yakında meclise göndereceğiz. Her şey şeffaf olacak, rantlar doğrudan doğruya milletin hazinesine gelecek ve millet kazanacak. Türkiye’de daha çok yatırım daha çok...