27 / 04 / 2024

en büyük havalimanı projesi

en büyük havalimanı projesi

Yaklaşık 10 bin kişinin çalıştığı İstanbul Yeni Havalimanı'nda, 7 gün 24 saat esasına göre olağanüstü bir çalışma gerçekleştirildi. Dünyanın en büyük havalimanı yarın açılıyor.

Türkiye'nin en büyük şehir parkı Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi açılıyor!

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi dünyada beşinci, ülkemizde ise en büyük şehir parkı olma özelliğini taşıyor.

İstanbul Havalimanı Terminali, dünyanın en büyük LEED sertifikalı binası oldu!

İstanbul Havalimanı, başarılarına bir yenisini daha ekledi ve “LEED Altın” sertifikası aldı. Amerikan Yeşil Bina Konseyi, İstanbul Havalimanı terminalini dünyanın en büyük LEED sertifikalı binası oldu. 

Rönesans Holding, Rusya'nın en büyük havaalanı kompleksini inşa etti!

Rönesans İnşaat, Moskova Sheremetyevo Havalimanı'nın 15 milyon kapasiteli B tarminalini inşa etmişti. Havalimanı'nın C Terminalinin tamamlanmasıyla Rusya'nın en büyük havaalanı kompleksi tamamlanmış oldu...

Kadri Samsunlu: Bölgenin en büyük hub’ı olacağız!

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü H. Kadri Samsunlu, "İstanbul Havalimanı, bölgenin en büyük hub'ı haline gelecek. Tüm fazları tamamlandığında 5,5 milyon ton kapasiteyle kargo tarafında da bölgede hub olacağız" diyor...

İlker Aycı: Dünyanın en büyük havalimanına taşınıyoruz!

THY ve havacılığa ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, ''Dünyanın en büyük havalimanına taşınıyoruz. Satın almıyoruz. Yatırımcılarımız yanılmasın'' dedi.

Dünyanın en büyük havalimanı yarın açılıyor!

Yaklaşık 10 bin kişinin çalıştığı İstanbul Yeni Havalimanı'nda, 7 gün 24 saat esasına göre olağanüstü bir çalışma gerçekleştirildi. Dünyanın en büyük havalimanı yarın açılıyor.

ThyssenKrupp Yeni Havalimanı’ndaki en büyük mobilite çözümüne imza attı!

Global mobilite çözümleri sağlayıcısı thyssenkrupp Elevator,dünyanın en büyük projelerinden biri olan İstanbul Yeni Havalimanı’ndaki 143 yolcu biniş köprüsünü ve 4 asansörünü kapsayan tam kapsamlı mobilite çözüm paketini 27 ay gibi kısa bir süre içinde teslim etti.

Atatürk Havalimanı, Türkiye’nin en büyük millet bahçesi olacak!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 400 projeyi içeren 100 günlük eylem planını kamuoyuna açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Atatürk Havalimanı’ndaki çalışmalarımızı inşallah başlatacağız ve en kısa zamanda Türkiye’nin en büyük millet bahçesi olacak" dedi...

Hamdi Güvenç: Türkiye'nin en büyük 2'inci havalimanı olacağız!

YDA Dalaman Havalimanı'nı yeni terminalini devreye almaya hazırlanıyor. YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür A.Hamdi Güvenç "Yeni terminalimizi açtıktan sonra kapalı alan bakımından Türkiye'nin en büyük 2'inci havalimanı olacağız" diyor.

3. havalimanı bir çok ülkeden daha büyük!

Başbakan Binali Yıldırım, "Dünyanın en büyük havalimanı, yeni İstanbul havalimanı... Bu projenin ederi ne kadar biliyor musunuz? 35 milyar. 35 milyar ne anlama geliyor size söyleyeyim. Dünyanın irili ufaklı birçok ülkesinin bütçesinden daha büyük.

Ant Yapı, Rusya'nın en büyük havalimanından iş aldı!

Yurtiçi ve yurtdışında yaklaşık 100 adet farklı projeye imza atan Ant Yapı, Rusya’nın en büyük havaalanı Domodedovo’nun 500 milyon dolarlık projeye başlıyor.

Türkiye'nin en büyük fuar alanı İstanbul'a inşa edilecek!

Türkiye'nin en büyük fuar alanı için 500 milyon dolar harcanacak. Fuar, İstanbul'da yeni havalimanına yakın bir yerde 300 bin metrekarelik bir sahada inşa edilecek.

Dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'a inşa ediyoruz!

İstanbul'u dünyanın en önemli ekonomi ve finans merkezlerinden biri haline getirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Başbakan Davutoğlu: Bu nedenle çok dinamik ve iddialı planlarımız var. Dünyanın en büyük havalimanını inşa ediyoruz..

en büyük havalimanı projesi Haberi

en büyük havalimanı projesi

Sabah gazetesi yazarlarından Emre Aköz bugünkü köşesinde ''Cumhuriyet: Trenden uçağa'' başlıklı yazısını yayınladı. İşte, Emre Aköz'ün yazısı.. 

Hafta içinde Haliç'e nazır Rahmi Koç Müzesi'ne gittiğimizden dün söz etmiştim. Buradaki en ilginç parçalardan biri İkinci Wilhelm'in yemek vagonuydu.
Kaiser, Birinci Dünya Savaşı henüz sürerken 1917 yılında Almanya'nın müttefiki olan Osmanlı'yı ziyaret eder. İstanbul'a trenle gelir. Trende görkemli bir yemek vagonu vardır. Kaiser ile Sultan Reşad (Beşinci Mehmed) bu vagonda yemek yerler.
II. Wilhelm ülkesine dönerken vagonu padişaha hediye eder. Sonra büyük karışıklıklar başlar: Harbin kaybedilmesi. Ülkenin işgali. Kurtuluş Savaşı. Ve nihayet 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'in kurulması...
Vagon o arada unutulur. TCDD'nin ücra bir hangarında yok oluşu beklemektedir. Derken keşfedilir. A'dan Z'ye elden geçirilir. Eski ışıltısına kavuşarak Koç Müzesi'ndeki yerini alır.
Erken...