06 / 12 / 2025

en büyük YİD ulaştırma projesi

en büyük YİD ulaştırma projesi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu, Osmangazi Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bunun en önemli örnekleri olduğunu belirterek, "3 katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin de ihalesine en kısa sürede çıkacağız." dedi.

Dünyanın en büyük dönme dolabı Ain Dubai 2020'de açılacak!

Dünyanın en büyük dönme dolabı olan Ain Dubai, Meraas Holding tarafından hayata geçiliyor. Şirketin yaptığı açıklamaya göre Ain Dubai 2020 yılında açılacak.

Mimar Sinan: Dünyanın en büyük mimari dehası!

Döneminin en büyük mimari dehalarından olan Mimar Sinan'nın eserleri yüzyıllardır şehirleri süslüyor. Sadece Anadolu'da değil dünyanın farklı bölgelerinde de eserler bırakmış olan Mimar Sinan, mütevazi karakteri ile de hayranlık uyandırıyor.

İlker Aycı: Dünyanın en büyük havalimanına taşınıyoruz!

THY ve havacılığa ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, ''Dünyanın en büyük havalimanına taşınıyoruz. Satın almıyoruz. Yatırımcılarımız yanılmasın'' dedi.

Dünyanın en büyük inşaat firmaları belli oldu!

Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi listesi yayınlandı. Türkiye'den listeye 17 inşaat şirketi girdi...

Ziya Disanlı: Bakırköy'ün en büyük sorunu kentsel dönüşüm!

CHP’den Bakırköy Belediye Başkanlığı’na aday adayı olan mali müşavir ve eğitimci Ziya Disanlı, Bakırköy’deki en büyük sorunun kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.

Nimet Bazan: Avcılar'ın en büyük sorunu dönüşüm!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Avcılar Belediyesi başkan aday adayı Nimet Baylan Bazan, Avcılar’ın en büyük sorununun kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.

Hıdırlık Tabyası Balkanların en büyük interaktif müzesi olacak!

Hıdırlık Tabyası, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan çalışmayla Türkiye'nin ve Balkanların en büyük interaktif müzesi olacak...

Çin dünyanın en büyük kemerli demiryolu köprüsünü inşa etti!

Çinli mühendisler, Güneybatı Çin eyaleti Yunnan'da, Nujiang nehri üzerine dünyanın en büyük kemerli demiryolu köprüsünü inşa ettiler. 

Türk Ytong, dünyanın en büyük ytong tesisini kurdu!

Son üç yılda 80 milyon Euro'luk yatırım yapan Türk Ytong, son olarak 29 Ekim'de Dilovası tesisini açtı. Bu, dünyanın en büyük ytong tesisi oldu. 2,5 milyon metreküplük ytong üretim kapasitesine sahip olan şirket, bu yıl 400 milyon TL ciro hedefliyor.

Dünyanın en büyük havalimanı yarın açılıyor!

Yaklaşık 10 bin kişinin çalıştığı İstanbul Yeni Havalimanı'nda, 7 gün 24 saat esasına göre olağanüstü bir çalışma gerçekleştirildi. Dünyanın en büyük havalimanı yarın açılıyor.

Dünyanın en büyük inşaat firmaları 2018 belli oldu!

“Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesi açıklandı. 46 Türk firmanın yer aldığı listede Türkiye müteahhitlik firması sayısını ve ülke sıralamasındaki yerini korudu.

Rönesans, dünyanın en büyük 36. müteahhitlik şirketi oldu!

Rönesans İnşaat,ENR'nin “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhitleri” 2018 yılı listesinde 36’ıncı oldu. 2017 yılında toplam 4,2 milyar dolar gelir elde eden şirketin uluslararası projelerinden elde ettiği rakam ise 3,64 milyar dolar.

Türkmenistan Türk müteahhitler için dünyadaki en büyük pazar!

Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu yaptığı açıklamada Türkmenistan'ın Türk müteahhitleri için dünyadaki en büyük pazar olduğunu söyledi.

en büyük YİD ulaştırma projesi Haberi

en büyük YİD ulaştırma projesi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çin'den Londra'ya kesintisiz taşımacılık hattı sağlamak üzere, büyük ölçekli altyapı yatırımları gerçekleştirdiklerini belirterek, "Asya'daki en rekabetçi, en kısa ve en ucuz güzergahlardan biri olan orta koridora, tarihi İpek Yolu'nun devamı olarak büyük önem atfediyoruz." dedi.


Arslan, Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen "Küresel Sürdürülebilir Ulaştırma Konferansı"nda konuştu.


Ulaştırma ve mobilitenin sürdürülebilir kalkınmanın merkezinde yer aldığını ifade eden Arslan, sürdürülebilir ulaşım olmadan sürdürülebilir kalkınmanın gerçekleştirilemeyeceğini söyledi. Arslan, "Ulaştırma karar vericileri olarak bizim en önemli görevimiz, güçlü altyapısı olan, transit odaklı entegre bir ulaşım ağı tesis etmek için iş birliği içinde en etkili tedbirleri almaktır." diye konuştu.


- "Bütüncül bir koridor yönetimine ihtiyaç var"

Arslan, Avrupa Birliği (AB) ve Çin arasındaki ticaretin 2020 yılında...