27 / 04 / 2024

en çok asansör alınan ülke

en çok asansör alınan ülke

Türkiye, en yaygın dikey ulaşım aracı olan asansör ve skipli yük kaldırıcılar için yılın 7 ayında 24 ülkeden yaklaşık 69 milyon dolarlık ithalat gerçekleştirdi. En fazla asansör ithalatı 29,2 milyon dolarla Çin'den...

Yatırımla en çok göç alan ülkeler belli oldu! Vatandaşlık ve oturum için konut yatırımcılarının gözü o ülkelerde!

Yatırım Göç Programları 2024 raporu belli oldu. Rapora göre yatırımla en çok göz edilen ülkeler açıklandı. Malta, küresel vatandaşlık programlarında üst üste dokuzuncu yılında liderliğini koruyor. 

Bu hafta yatırımcısını en çok üzen 10 hisse!

Borsada sert rüzgarlar eserken, Borsa Temel Analisti Tardu Barlas resmi sosyal medya hesabı üzerinden bu hafta yatırımcısını en çok üzen hisseleri paylaştı. İşte en çok düşen 10 hisse...

Borsa İstanbul’a en çok yatırım yapan ülke Katar oldu

Borsa İstanbul’a geçen yıl portföy değeri en çok artan yabancı yatırımcının geldiği ülke Katar oldu. Katar’ın ardından ikinci sırada ABD yer aldı. Birleşik Krallık ise 4 puan geriledi.

Son 3 yılda yatırımcısına en çok temettü getirisi sağlayan hisseler!

Yatırımcıların merak ettiği temettü yatırımı ile ilgili son dakika bilgileri paylaşıldı. Borsa İstanbul'da son 3 yılda yatırımcısına en çok temettü getirisi sağlayan şirketler tek tek açıklandı. İşte son 3 yılda yatırımcısına en çok temettü getirisi sağlayan hisseler! 

Yatırımcılar dikkat! Ocak ayında en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

Yatırımcılar Ocak ayında en çok hangi yatırım aracının kazandırdığını merak ediyor.  Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan "finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları"na göre Ocak ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 0,35 ile külçe altında gerçekleşti.

Ocak 2024'te İstanbul'da en çok köprü geçiş ücreti arttı!

İTO tarafından açıklanan rakamlara göre, İstanbul’da Ocak 2024'te fiyatı en çok artan köprü geçiş ücreti oldu. Ocak'ta  giyim harcamaları erkek giyim alt grubunda yer alan gömlek fiyatı yüzde 13,92 düşüş göstererek fiyatı en çok gerileyen ürün oldu. İşte o rakamlar...

Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı 8 Türk şirketi!

Son dönemlerde yaşanan düşüşlerle yatırımcılarını hüsrana uğratan Borsa İstanbul güçlü bir yükseliş yakalarken, 300,1 bin takipçili Temettü Hocam, bu kez de dünyanın en büyük varlık fonu olan Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı Türk şirketlerini yazdı.

Bu hafta hangi yatırım araçları kazandırdı? En çok prim yapan hisse belli oldu!  

Bu hafta yatırım araçlarından borsa ve dolar kazandırdığı kaydedildi. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftayı ortalama olarak yüzde 0,13 kazançla kapattı. BIST 100 endeksine dahil hisse senetleri arasında bu hafta en çok yükselen yüzde 27,91 ile Tatlıpınar Enerji Üretim olduğu belirtildi.

2024'ün yıldızı belli oldu! Yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracı arsa olacak!

Arsa yatırımının 2024 yılında konut ve dövizden daha çok kazandıracağı belirtildi. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, bu sene en çok arsanın konuşulacağına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Altın mı, dolar mı, borsa mı? Bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

Yatırımcılar bu hafta en çok hangi yatırım aracının kazandırdığını merak ediyor ve araştırıyor? Peki bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı altın mı, dolar mı, borsa mı? 

Bu hafta en çok borsa yatırımcıları kazandı!

Borsa Temel Analisti Tardu Barlas resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda bu hafta en çok borsa yatırımcılarının kazandığını söyledi.

Altın, dolar, borsa, bitcoin... 2023'te en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

2023 yılında milyonlarca yatırımcı, altın, dolar, borsa ve bitcoin gibi yatırım araçlarını tercih etti. Peki 2023'te  en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

Arsa yatırımı 2023 yılının yıldızı oldu! Bu sene yatırımcılar en çok arsa aldı!

Yeşil Vadi Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Orhan Demiral, 2023 yılında yatırımcıların en çok arsaya yatırım yaptıklarını açıkladı.

en çok asansör alınan ülke Haberi

en çok asansör alınan ülke

Türkiye, en yaygın dikey ulaşım aracı olan asansör ve skipli yük kaldırıcılar için yılın 7 ayında 24 ülkeden yaklaşık 69 milyon dolarlık ithalat gerçekleştirdi. En fazla asansör ithalatı 29,2 milyon dolarla Çin'den...


TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Birleşmiş Milletler (BM) veritabanındanyapılan derlemeye göre, en yaygın kullanılan insan ve yük kaldırma sistemlerinden olan asansörlerin dünya ticaretinde önemli payı bulunuyor. Artan inşaat yatırımlarına paralel olarak asansör ihtiyacı da arttığı belirtilen Türkiye, bu alanda dünyanın en çok ithalat yapan ülkeleri arasında yer alıyor. Geçen yıl 4,7 milyar doları bulan dünya asansör ithalatında 126,3 milyon dolarla 11'inci sırada yer alan Türkiye, bu yılın 7 aylık döneminde ise 24 ülkeden asansör satın aldı. 


İKİNCİYİ ÜÇE KATLADI 


Ülkenin asansör ithalatı, geçen yılın karşılaştırılabilir dönemine göre yüzde 15 oranında...