Konut yatırımcısı en çok nerelerden kazanır?

Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin, yaptığı paylaşımda konut yatırımcısına en çok nerelerin kazandıracağını açıkladı.
Yatırımcıların gündeminden düşmeyen konut, arsa, tarla, iş yeri ve ticari taşınmaz gibi tüm gayrimenkul satışları yeni yıla çok hızlı bir giriş yaptı. Resmi olarak açıklanan rakamlara göre gayrimenkul satışları geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 20,2 artarak, 238 bin 938'e çıktı.
Konut yatırımı son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken, Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin’den de konu ile iilgili bir paylaşım yaptı.
Murat Gültekin, resmi sosyal medya hesabı https://x.com/muratguItekin yaptığı paylaşımda konut yatırımcısına en çok nerelerin kazandıracağını açıkladı.
Murat Gültekin’in paylaşımı şu şekilde:
İSTANBUL TAŞINACAK MI ?
KONUT YATIRIMCISI EN ÇOK NERELERDEN KAZANIR?
GAYRİMENKUL YATIRIMINDA YENİ ARGÜMAN NE ?
HADİ BAŞLAYALIM
İSTANBUL-İZMİR-ANKARA KONUT GELİŞİM AKSLARI..
İSTANBUL
Eyüpsultan ilçesine bağlı ODAYERİ AKPINAR KEMERBURGAZ GÖKTÜRK
Arnavutköy ilçesine bağlı BOLLUCA TAŞOLUK
Başakşehir ilçesine bağlı ŞAMLAR
Büyükçekmece ilçesine bağlı GÜZELCE MİMAROBA SİNANOBA
Çekmeköy ilçesine bağlı ALEMDAĞ
Tuzla ilçesine bağlı TEPEÖREN
Şile ilçesine bağlı ÇAYIRBAŞI ve İMRENDERE
Not : İstanbul için yazılan bölgelere yapılacak her türlü konut projeleri tavsiyemdir. Projeler elbette A firması B firması şeklinde tercihsel olarak değişkenlik gösterebilir.. Söylediğim lokasyonlar yakın gelecekte fiyat potansiyeli olarak diğer bölgelere göre daha avantajlıdır.
İZMİR
Seferihisar ilçesine bağlı TEPECİK CAMİKEBİR DÜZCE mahalleleri.
ÇİĞLİ İLÇESİNİN TAMAMI
DİKİLİ İLÇESİNİN TAMAMI
Menemen ilçesine bağlı YEŞİLPINAR
İzmir konut yatırımcıları için ilk tercih bölgeleri olmalıdır.
ANKARA
Beypazarı ilçesinin AYVAIŞIK ve BAŞAĞAÇ mahalleleri ilk tercih olmalı.
ÖNEMLİ NOT : Sektörde 17 yıllık tecrübeme dayanarak KONUT’un yatırım aracı olmadığını her zaman söyledim yine söylüyorum. Ancak kira, amortisman ve 3-10 yıl arası konut yatırımı yapmak isteyenler söylediğim bölgelerde yapılmış ve yapılacak olan müstakil veya site bazlı konut yatırımları yapabilirler +++
YAKIN GELECEKTE İSTANBUL NEREYE TAŞINACAK ??
Hem beklenen depremler hemde trafik yoğunluğu sebebiyle İstanbul Avrupa yakasındaki düşük gelirli bireyler önümüzdeki 5 yıllık süreçte Başta Kırklareli akabinde Çerkezköy, Çorlu ve Edirne’nin Havsa,merkez ilçelerine taşınacak.
Orta gelirli bireyler havalimanı aksı sonrası Arnavutköy yassıören ile başlayıp Çatalca ilçelerine dağılacaklar.
İstanbul’un şu anki merkez ilçelerinde ekonomik geliri yüksek bireyler ve yabancı turistler yaşayacak. Üzgünüm ama planlanan durum ve gelecek bu.
Anadolu yakasında yaşayan düşük gelirli bireyler kısmen Sultanbeyli ilçesinde kalacak, bir kısmı Çayırova ile kandıra hattına kaydırılacak. Özellikle Anadolu yakasının Şile Beykoz gibi Karadeniz’e bakan ilçelerini zenginlerden başkasına yedirmek istemiyorlar. Bugün orman alanını imara açamayız diyenler gelecek 10 yılda zanginler için bu bölgeleri açacaklar. En çok işçi deposu Sultanbeyli’de olacak.
GAYRİMENKUL YATIRIMCILARI İÇİN UZUN ZAMANDIR HAZIRLIKLARI YAPILAN YENİ YATIRIM MODELİ.
Bu yeni model EMLAKKONUT ve TOKİ gibi kurumların öncülüğünde yapılacak.
Yeni yapılacak ve Emlakkonut çatısı altında yapılan projelerden 1 m2 ve daha fazla bedelli hisse satacaklar. Bu hisse sertifika şeklinde olacak ve mevcut borsa ya da ayrı bir borsada işlem görecek. Örnek veriyorum 50.000₺ bütçesi olan kişi de konut yatırımı yapmış olabilecek, kullanamadığı sadece sertifikasına sahip olduğu ve istediği zaman bozdurup nakite geçeceği bir sertifikadan bahsediyorum. Bu model uzun zamandır istişare sürecinde, sanırım 1-2 seneye kadar devreye girecek.