29 / 03 / 2024

en çok otel yatırımı yapılan şehirler

en çok otel yatırımı yapılan şehirler

Türkiye Otelciler Birliği'nin (TÜROB) tarafından yapılan araştırmaya göre, konaklama sektörü yatırımlarında 9 ayda proje sayısında düşüş olurken, yatırım tutarı yüzde 7,5 oranında arttı

Koronavirüs İtalya'da en çok inşaat sektörünü etkileyecek!

Koronavirüsten kaynaklanan acil durumun en çok inşaat, tekstil sanayisi, turizm, otel ve restoranları etkileyeceği belirtiliyor.

Enerji kimlik belgesine en çok yeni binalar başvurdu!

2011 yılından itibaren ülke genelinde müstakil konut, apartman, rezidans, ofis, hastane, eğitim, otel ve alışveriş merkezleri olmak üzere 242 bin 533 bina için enerji kimlik belgesi alındı. En çok yeni binalar için başvuruda bulunuluyor.

Tatilde en çok akraba evinde kalındı, otel ikinci sırada!

TÜİK'in Hanehalkı Yurtiçi Turizm Araştırması sonuçlarına göre Nisan-Mayıs-Haziran döneminde seyahate çıkan 12 milyon 633 bin kişi en çok akraba-arkadaş ziyaretine gitti. Konaklamada da otel, akraba-arkadaş evinden sonra geldi...

Konut fiyatları en çok hangi ülkelerde arttı?

Ev fiyatlarının sadece Türkiye'de çok yükseldiğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Dünya çapında bir yükseliş eğiliminden söz edebiliriz. Global Property Guide, dünyada konut fiyat artışının en çok yaşandığı ülkeleri sıraladı. İşte o ülkeler...

İzmir'e en çok yabancı turist Almanya'dan geliyor!

İZMİR Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün bu yılın ilk 8 ayı verilerine göre, sınır kapılarından giriş yaparak kente en çok yabancı turist 228 bin 938 kişiyle Almanya'dan geldi, ikinci sırada Fransa yer aldı...

Enerji tüketimi en çok ulaştırmada artacak!

Enerji tüketimi en çok ulaştırmada artacak. Türkiye'de 2030 itibariyle enerji tüketiminde payını en çok artıran sektör ulaştırma olacak. Sektörün nihai enerji tüketimindeki yüzde 20’lik payı yüzde 25’e çıkacak.

Enerji tüketimi en çok ulaştırmada artacak!

Enerji tüketimi en çok ulaştırmada artacak. Türkiye'de 2030 itibariyle enerji tüketiminde payını en çok artıran sektör ulaştırma olacak. Sektörün nihai enerji tüketimindeki yüzde 20’lik payı yüzde 25’e çıkacak.

Yerli turistler en çok Ege ve Akdeniz'i tercih etti!

TÜROFED Başkanı Ayık, Türkiye'de özellikle iç turizmde rakamların yüzleri güldürdüğünü, bu yıl da geçmişte olduğu gibi şu ana kadar yerli turistlerin tatil için en çok Ege ve Akdeniz'i tercih ettiğini bildirdi

Ağustosta en çok eleman arayan sektör: Turizm!

Yenibiris.com'un ağustos ayı istihdam raporuna göre geçtiğimiz ay en çok iş ilanı veren sektör Turizm-Otelcilik ile hemen ardından gelen Perakendecilik olurken, 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılına son hızla hazırlanan Eğitim sektörü üçüncü sıraya yükseldi.

Konutta en çok kazandıran şehir hangisi?

Yatırımını İstanbul’un semtlerinden ya da başkent Ankara’dan yapmayı tercih edenler, 20 yılda geri kazanım sağlarken, Gaziantep’e yatırım yapan 11 yılda kazanım sağlıyor. Konutta en çok kazandıran şehir hangisi?

Doğu Marmara'da 7 ayda en çok konut Kocaeli'de satıldı!

Doğu Marmara'da 7 ayda 36 bin konut satıldı. Kocaeli, 15 bin 401 işlemle en çok konutun satıldığı kent oldu, bu ili 10 bin 61 işlemle Sakarya, 5 bin 192 işlemle Yalova, 3 bin 179 işlemle Bolu ve 2 bin 75 işlemle Düzce izledi.

Antalya'da konut fiyatları en çok Kemer'de arttı!

Bu yılın ilk 7 ayında yabancıya en çok konut satışı yapılan il Antalya oldu. Bu ilgi, geçen yıla göre satılık ve kiralık konut fiyatlarında yüzde 14 oranında artışa yol açtı. Son bir ayda Antalya'nın ilçeleri arasında en çok fiyat artışının Kemer'de yaşan

Konut kredisi en çok kaç ay?

Bankaların sunduğu düşük faizli konut kredileri ile uzun vadede ev sahibi olunabiliyor. Konut kredisi koşulları ve kredi imkanları bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Peki, konut kredisi en çok kaç ay?

en çok otel yatırımı yapılan şehirler Haberi

en çok otel yatırımı yapılan şehirler

Türkiye Otelciler Birliği'nin (TÜROB) yaptığı araştırmaya göre, konaklama sektörü yatırımlarında 9 ayda proje sayısında düşüş görülürken, yatırım tutarı yüzde 7,5 arttı. Antalya ve İstanbul'un yatırım talebindeki ağırlığı ise devam etti.

Ticaret Bakanlığı tarafından, 2019 yılının eylül ayına ait verilen yatırım teşvik belgelerine ilişkin veriler Türkiye Otelciler Birliği tarafından derlendi. 

TÜROB'un yaptığı araştırmaya göre, konaklama sektörü yatırımları, 2019'un  9 aylık döneminde parasal olarak artarken, proje sayısı azaldı. 

Ocak-Eylül 2019 döneminde Türkiye genelinde 27 kentte toplam 17 bin 942 yataklı 73 yeni otel projesi, teşvik belgesi aldı. Yeni projeler için 2 milyar 322 milyon Türk Lirası yatırım yapılması planlanıyor. Geçen senenin aynı döneminde toplam tutarı 2 milyar 158 milyon Türk Lirası olan 47 şehirde toplam 20 bin 691 yataklı 134 yeni proje için başvuru...