26 / 04 / 2024

Türk turistler en çok İtalya'ya gitti!

Türk turistler en çok İtalya'ya gitti!

Erken rezervasyon imkanlarının artmasıyla yurt dışında daha fazla tatil imkanı bulabilen Türk tatilciler, ocak ayından bu yana en çok İtalya turlarını tercih etti.Yurt dışına çıkan vatandaşlar, Pisa Kulesi'ni görme imkanı buldu.



Erken rezervasyon imkanlarının artmasıyla yurt dışında daha fazla tatil imkanı bulabilen Türk tatilciler, ocak ayından bu yana en çok İtalya turlarını tercih etti.


Yurt dışına çıkan vatandaşlar, seyahatlerinde kanalları ve gondollarıyla ünlü Venedik, modanın merkezlerinden sayılan Milano ve İtalya'nın en önemli sembollerinden kabul edilen Pisa Kulesi'ni görme imkanı buldu.


Vatandaşın, erken rezervasyon olanaklarının doğmasıyla daha ucuza yurt içinde tatil yapabildiği gibi yurt dışında da tatil seçeneklerinin çeşitlendiğini belirten Özkar, bu durumun satışlara da yansıdığını bildirdi. Bu yılın başında beklentilerini yüksek tuttuklarını ancak daha sonra düşürdüklerini kaydeden Özkar, "Yerel seçimlerle cumhurbaşkanlığı seçimleri, diğer sektörlerde olduğu gibi turizmde yurt dışı tatil satışlarında da beklentilerin gerçekleşmesini engelledi. Biz de sektör olarak yıl başında yüzde 15 büyüme hedefiyle yola çıkmış iken, bu hedefimizi yüzde 5 seviyesine çektik. Kişi sayıları bazında geçtiğimiz yılın rakamlarını tutturduk ancak promosyon tur paketlerinin yoğun satıldığı bu yıl, ciro bazında yüzde 7'lik bir azalma söz konusu" diye konuştu.



Yurt 


Geri Dön