18 / 04 / 2024

en çok ziyaret edilen yerler

en çok ziyaret edilen yerler

Turizmde izlenen yenilikçi politikalar gelirlere de yansıdı. Müzekart’a ilginin yoğun olduğunu belirten Turizm Bakanı Çelik, 2014’te müze ve ören yerlerinden sağlanan gelirin yüzde 39 artarak 435 milyon liraya ulaştığını söyledi.

Birincilik İstanbul'da! Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri belli oldu!

2023'te "Dünyanın En Çok Ziyaret Edilen Şehirleri" listesi açıklandı ve açıklanan bu listede İstanbul, 20 milyon 200 bin ziyaretçi ile ilk sıraya yerleşti. 

İstanbul'un en çok turist çeken oteli: CVK Park Bosphorul!

Taksim Gümüşsuyu'nda tarihi dokuyu lüksle buluşturan CVK Park Bosphorus Hotel, açılışından itibaren çok kısa bir sürede istanbul'un en çok ziyaretçi ağırlayan oteli oldu.

Dünyada en çok ziyaretçi çeken şehirler arasında İstanbul 5'nci sırada!

İngiliz Independent sitesinde yer alan analizde, Dünya genelinde yılda en çok ziyaretçi çeken şehirler listesinde Londra ilk sırada, İstanbul ise beşinci sırada yer aldı.

2014'te en çok Ayasofya Müzesi ziyaret edildi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, 2014 yılında yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerin başında Ayasofya, Topkapı ve Mevlana müzeleri geldi.

En çok ziyaret edilen AVM hangisi?

Facebook, 2014 yılında en çok paylaşılan konuları yayınladı. Listeye göre Vialand, en çok ziyaret edilen mekanlar listesinde Sultanahmet Meydanı 'ndan sonra geldi. Vialand, En çok ziyaret edilen AVM'ler arasında.

Beyazıt Kapalıçarşı Dünyada en çok ziyaret edilen turistik yer oldu!

Dünya Turizm Örgütü tarafından yayınlanan 'en çok ziyaret edilen turistik yerler' listesinde İstanbul Bayezit'teki Kapalıçarşı birinci sırada yer aldı. Kapalıçarşı'yı yılda 91 milyon 250 bin kişi ziyaret ediyor...

En çok ziyaret edilen müzeler ve ören yerleri!

Kültür Bakanlığı'nın resmi rakamlarına göre geçen yıl müze ve ören yerlerini toplam 29 milyon 481 bin ziyaretçi ziyaret etti. Bu yıl ağustos ayına kadar ise 20 milyon 269 bin ziyaretçi müze ve ören yerlerini ziyaret etti.

Mevlana Müzesi Türkiye'de en çok ziyaret edilen 3. müze oldu!

Türkiye'nin en çok ziyaret edilen edilen ikinci müzesi olan Mevlana Müzesi, ikinciliği kaptırdı. Müze Topkapı Sarayı ve Ayasofya Müzesi'nin ardından en çok ziyaret edilen üçüncü müze oldu.

En çok konut satılan iller hangileri?

Türkiye genelinde en çok evin hangi şehirde ve ne şekilde satıldığı Türkiye İstatistik Kurumu tarafından tespit ediliyor. Peki en çok konut satılan iller hangileri? İşte yanıtı..

Doğu Marmara'da en çok konut Kocaeli'de satıldı!

Doğu Marmara'da 7 ayda 36 bin konut satıldı. Kocaeli, 15 bin 401 işlemle en çok konutun satıldığı kent oldu, bu ili 10 bin 61 işlemle Sakarya, 5 bin 192 işlemle Yalova, 3 bin 179 işlemle Bolu ve 2 bin 75 işlemle Düzce izledi.

Sultanahmet Camii'ni yılda 5 milyon kişi ziyaret ediyor!

TÜRSAB'ın İnanç Turizmi 2014 Raporu'na göre dünyada en çok ziyaret edilen kutsal mekanlar Listenin 20'nci sırasında 5 milyon ziyaretçi ile İstanbul'daki Sultanahmet Camisi bulunuyor.

Konut alırken en çok ulaşıma dikkat ediliyor!

Emlak Konut'un hazırladığı 'Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış' raporuna göre Türk halkının ev alırken yüzde 38.7'lik oranla en çok ulaşım kolaylığına dikkat ettiği belirtiliyor.

En çok ticari kredi Van'da kullanıldı!

Bankacılık sektörünün toplam kredi hacmi yüzde 15 artış hızına gerilerken, ilk altı aylık verilere göre bireysel kredi kullanımında en hızlı il Hakkari oldu. En çok ticari kredi ise depremden sonra yaralarını sarmaya çalışan Van'a açıldı

en çok ziyaret edilen yerler Haberi

en çok ziyaret edilen yerler

Turizmde izlenen yenilikçi politikalar gelirlere de yansıdı. Müzekart’a ilginin yoğun olduğunu belirten Turizm Bakanı Çelik, 2014’te müze ve ören yerlerinden sağlanan gelirin yüzde 39 artarak 435 milyon liraya ulaştığını söyledi.


Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, turizm için izlenilen yenilikçi politikaların olumlu geri dönüşlerini görmeye başladıklarını belirtti. Çelik, bu çalışmalarla, 2002’de 26 milyon lira olan müze ve ören yerlerinden elde edilen gelirlerin 2014’te 435 milyon liraya ulaştığını söyledi. Böylece gelir, 12 yılda 16 kat artmış oldu. Müze ve ören yerlerinden elde edilen gelirin 2014’te yüzde 39,  ‘Müzekart +’ satışlarının ise yüzde 100’ün üzerinde artığını belirten Çelik, yabancı turistler için hazırlanan Museum Pass Istanbul ve Museum Pass Cappadocia ile geçen yıla göre yüzde 39 artış elde edildiğini belirtti. Çelik, Museum Pass...