25 / 04 / 2024

en sakin kent

en sakin kent

Muğla'nın büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından 2010 yılında Muğla Akyaka' ya verilen " Sakin Kent " belgesi, Ula ilçesine devredildi. Ula Belediyesine Sakin Kent belgesi teslim edildi...

Kişi başı gelirde en çok kazanan kent belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu, 2022 yılına dair "il bazında gayrisafi yurt içi hasıla" verilerini açıkladı. Bu kapsamda kişi başı gelirde en çok kazanan kent belli oldu. İşte detaylar...

Avrupa’da kiralar metrekare başına 32,8 Euro’ya ulaştı!

Avrupa'da konut krizi derinleşirken kira fiyatları aldı başını gitti. Kiralık konut kapsamında en pahalı kent olan Dublin’de aylık kiralar metrekare başına 32,8 Euro’ya ulaştı.

İstanbul, son 1 senede hayat pahalılığının en fazla arttığı kent oldu: Megakent sıralamada 95 sıra yükseldi!

ECA International'ın kentleri hayat pahalılığına göre sıraladığı Hayat Pahalılığı Raporu'na göre, İstanbul, son 1 senede hayat pahalılığının en fazla arttığı kent oldu. İşte ayrıntılar...

Erzurum Uzundere'ye 10 milyon liralık turizm yatırımı!

Erzurum'un "sakin kent" unvanı verilen ve Tortum Gölü, tarihi yapıları, köprüleri, yemyeşil yaylalarıyla çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapan Uzundere ilçesinde turizme yönelik 10 milyon TL'lik yatırım yapılacak

Ankara'da lüks konut projeleri yoğunlaşmaya başladı!

Sürekli değişen ve gelişen Başkent Ankara’da, lüks konut projeleri kuzey aksında yoğunlaşmaya başladı. İntegra Yapı İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Uslu yatırımları değerlendirdi.

Ali Nuhoğlu: İnşaat sektöründe en parlak kent İzmir!

Nuhoğlu İnşaat Çeşme'de hayata geçirdiği Marinera Çeşme projesini geçtiğimiz günlerde görücüye çıkardı. İzmir'deki yatırımlarına devam edeceklerini belirten Nuhoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu inşaat sektöründe en parlak kentin İzmir olduğunu söyledi.

Kent İncek, Ankara’nın en yeşil projesi olmayı hedefliyor!

Kent İncek kişi başına düşen 14 metrekare yeşil alan İle Ankara’nın en yeşil projesi olmayı hedefliyor. Büyükşehirlerde yeni konut projeleri birbiri ardına yükselerek, yeni yaşam merkezleri oluştururken, firmaların en büyük kozu yeşil alan ve peyzaj oluyor.

Erzurum Uzundere HES projesi TBMM'ye taşındı!

MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Erzurum'un Uzundere ilçesinden geçen dereye HES yapılması projesini TBMM'ye taşıdı. Aydın, TBMM'de yaptığı konuşmada 'Sakin kent' Uzundere ilçesinin özelliklerini sıraladı.

Antalya’da yıkılan stadın yerine halka açık park yapılacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, Türkiye’nin hatta dünyanın en iddialı kent müzesi projelerinden biri olarak nitelendirdiği Kent Müzesi Projesi’nin ilk adımı Atatürk Stadyumu’nun yıkımıyla başladı.

İzmir'in en çok göç alan 3.kent olmasını inşaat sektörü nasıl yorumladı?

İzmir, 2015’te en çok göç alan 3. kent oldu. Cazibe merkezi haline gelen İzmir’i en çok İstanbullular tercih etti. İzmir inşaat sektörünün önde gelen isimleri bu durumu avantaj olarak değerlendirdi

Avcılar İnşaat, Ofis 10 projesini hayata geçiriyor!

Yatırım değeri sürekli yükselen ve hızla gelişen yeni kent merkezi diye adlandırılan Bayraklı'da, yılların deneyimi Avcılar İnşaat Ofis 10 adında yepyeni bir projeye başlıyor.

Bursa Akçalar Islah OSB'de çalışmalar başladı!

2003 yılında, 1/1.000 ölçekli imar planlarına işlenmek sureti ile hayata geçen Bursa kent merkezinin en batı ucundaki Akçalar Sanayi Bölgesi; Islah Organize Sanayi Bölgesi unvanı ile yeni bir döneme girdi.

Alkan Yapı, Doğaköy Kerpe ve Alkanflora Kumcağız'ı tamamlıyor!

Alkan Yapı, Karadeniz'in en sakin koyları arasında yer alan Kerpe ve Kumcağız'da hayata geçirdiği Doğaköy Kerpe ve Alkanflora Kumcağız projelerinde yaşam haziranda başlayacak. İşte ayrıntılar...

en sakin kent Haberi

en sakin kent

Uluslararası Yavaş Kentler Birliği (Cittaslow) Genel Sekreterliği tarafından 2010 yılında ''Sakin Kent'' ilan edilen Akyaka, Muğla'nın büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından "Sakin Kent" belgesini Ula ilçe belediyesine devretti.


Ula Belediyesi'nde düzenlenen törende konuşan Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca, beldelerinin Uluslararası Yavaş Kentler Birliği Genel Sekreterliği tarafından 2010 yılında ''Sakin Kent'' ilan edildiğini hatırlattı.


Çalca, Muğla'nın büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla beldelerinin Ula ilçesine bağlı bir mahalle olacağını, bu nedenle de belediyenin kapanacağını belirterek, "Biz 'Sakin Kent' belediyesiyiz. Dünyada 27 ülkede 175 belediye sakin kent unvanına sahip. Muğla’nın büyükşehir olmasıyla Akyaka beldesi de artık Ula ilçesinin bir mahallesi oldu. Bu süreci Ula Belediye Başkanlığı olarak önümüzdeki dönemde sürdüreceğiz" dedi.


Alınan meclis kararı doğrultusunda belgeyi Ula Belediye Başkanlığına devrettiklerini anlatan Çalca, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Bu sürecin devam ettirilebilmesi...