17 / 04 / 2024

Ula Belediyesine Sakin Kent belgesi teslim edildi!

Ula Belediyesine Sakin Kent belgesi teslim edildi!

Muğla'nın büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından 2010 yılında Muğla Akyaka' ya verilen " Sakin Kent " belgesi, Ula ilçesine devredildi. Ula Belediyesine Sakin Kent belgesi teslim edildi...



Uluslararası Yavaş Kentler Birliği (Cittaslow) Genel Sekreterliği tarafından 2010 yılında ''Sakin Kent'' ilan edilen Akyaka, Muğla'nın büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından "Sakin Kent" belgesini Ula ilçe belediyesine devretti.


Ula Belediyesi'nde düzenlenen törende konuşan Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca, beldelerinin Uluslararası Yavaş Kentler Birliği Genel Sekreterliği tarafından 2010 yılında ''Sakin Kent'' ilan edildiğini hatırlattı.


Çalca, Muğla'nın büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla beldelerinin Ula ilçesine bağlı bir mahalle olacağını, bu nedenle de belediyenin kapanacağını belirterek, "Biz 'Sakin Kent' belediyesiyiz. Dünyada 27 ülkede 175 belediye sakin kent unvanına sahip. Muğla’nın büyükşehir olmasıyla Akyaka beldesi de artık Ula ilçesinin bir mahallesi oldu. Bu süreci Ula Belediye Başkanlığı olarak önümüzdeki dönemde sürdüreceğiz" dedi.


Alınan meclis kararı doğrultusunda belgeyi Ula Belediye Başkanlığına devrettiklerini anlatan Çalca, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Bu sürecin devam ettirilebilmesi için tüzel kişiliğin oluşturulması gerekiyor. Belediyemiz tüzel kişiliğini kaybettiği için bu süreci artık Ula ilçe belediyesi devam ettirecek. Ula Belediye Başkanlığı Sakin Kentler Genel Sekreterliğine başvuruda bulunarak çalışmalarını bir iş programı dahilinde taahhüt edip bu süreci devam ettirecek. Bundan sonraki genel kurul toplantısına Ula Belediye Başkanımızın davet edilmesi için meclis kararımızı aldık."


Belediye Başkanı Nadi Şenkal ise Ula’nın tarihi kimliğiyle turizmde önemli bir marka olduğunu kaydetti.


AA


Geri Dön