26 / 04 / 2024

Ula Belediyesi sakin kent

Ula Belediyesi sakin kent

Muğla'nın büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından 2010 yılında Muğla Akyaka' ya verilen " Sakin Kent " belgesi, Ula ilçesine devredildi. Ula Belediyesine Sakin Kent belgesi teslim edildi...

Ula Belediyesi 14 arsa satacak! Yazlık bölgelerde arsa arayanlar aman dikkat!

Muğla İli Ula Belediye Başkanlığı, Muğla Ula'da yer alan 14 adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 13 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Akaryakıt Zamları Toplu Ulaşıma Yansıyor: Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Ücretlerine Zam Yaptı

Kayseri'de toplu ulaşıma yapılan zamlar, akaryakıta gelen üst üste zamların ardından gerçekleşti. AKP'li Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentteki toplu ulaşıma yapılan zam kararını duyurdu.

Muğla'da imarlı arsa fırsatı! Ula Belediyesi 10 adet arsa satıyor!

Muğla İli Ula Belediye Başkanlığı, Muğla Ula'da yer alan 10 adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış bedelleri 574 bin 541 liradan başlıyor.

Muğla Ula Belediyesi 5 arsa satıyor! 996 bin TL'den başlayan fiyatlarla...

Muğla Ula Belediye Başkanlığı, Muğla ili, Ula ilçesi, Esentepe Mahallesi'nde yer alan 5 arsayı 996 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor...

Çankaya Belediyesi asfalt hedefine ulaşıyor!

Çankaya Belediyesi geçtiğimiz iki sezonda ilçedeki sokaklara 272 bin ton asfalt atarak bir rekora imza attı. Belediye, bu sezon koyduğu 200 bin ton hedefine ulaşmak için tüm birimleriyle çalışmayı sürdürüyor.

Nilüfer Belediyesi'nde aslan payı ulaşımın!

Bütçeden, en büyük pay olan 60 milyon lirayı Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne ayıran Nilüfer Belediyesi, yılın ilk yedi ayında yaklaşık 50 bin ton malzemeyle 36 kilometre asfalt kaplama yaptı.

Düzce Belediyesi yeni ulaşım ağı oluşturuyor!

Düzce Belediyesi Düzce’nin merkezi ile mahalleleri arasında yeni bir ulaşım ağı oluşturuyor. Bu kapsamda yapılan yol açma çalışmaları Kiremitocağı Mahallesinde sürüyor.

Akyaka Pazaryeri açıldı!

Ula Belediyesi’nin Akyaka Mahallesi’ne kazandırdığı Pazaryeri açıldı. Açılışa Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve 22-23. Dönem CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Gürol Ergin de katıldı...

Antalya'daki ulaşım projelerinin temel atma töreni gerçekleşti!

Antalya'da Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi'nin ortak gerçekleştirdiği Antalya-Alanya yolu köprülü kavşakları, ANFAŞ Köprülü Kavşağı açılışı ile Meydan-Havaalanı-Expo raylı sistem hattının temel atma töreni, EXPO Cente

Trabzon Tabakhane'de yıkılan bina sayısı 430'a ulaştı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa yürüttükleri Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkılan bina sayısı 430'a ulaştı.

İzmir Ulaşım Ana Planı güncelleniyor!

Ulaşım ana planında güncelleme çalışmaları yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2030 yılına kadarki kent içi ulaşımı şekillendirecek ‘İzmir Ulaşım Ana Planı’nı oluşturmak için İzmirlilerle yüz yüze görüşmelere başladı.

Muğla Ula'da kentsel tasarım çalışmaları tamamlandı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluk alanında bulunan Ula İlçesi Akyaka Mahallesi, Atatürk Caddesinin kentsel tasarım, yol yapım, kaldırım ve çevre düzenlemesi ile ilgili tespit çalışmalarını tamamladı.

Trabzon Tabakhane'de yıkılan bina sayısı 430'a ulaştı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ’nin ortaklaşa yürüttükleri Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkılan bina sayısı 430’a ulaştı. Tabakhane’de 629 bina sahibi ile anlaşma sağlandı.

Ula Belediyesi sakin kent Haberi

Ula Belediyesi sakin kent

Uluslararası Yavaş Kentler Birliği (Cittaslow) Genel Sekreterliği tarafından 2010 yılında ''Sakin Kent'' ilan edilen Akyaka, Muğla'nın büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından "Sakin Kent" belgesini Ula ilçe belediyesine devretti.


Ula Belediyesi'nde düzenlenen törende konuşan Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca, beldelerinin Uluslararası Yavaş Kentler Birliği Genel Sekreterliği tarafından 2010 yılında ''Sakin Kent'' ilan edildiğini hatırlattı.


Çalca, Muğla'nın büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla beldelerinin Ula ilçesine bağlı bir mahalle olacağını, bu nedenle de belediyenin kapanacağını belirterek, "Biz 'Sakin Kent' belediyesiyiz. Dünyada 27 ülkede 175 belediye sakin kent unvanına sahip. Muğla’nın büyükşehir olmasıyla Akyaka beldesi de artık Ula ilçesinin bir mahallesi oldu. Bu süreci Ula Belediye Başkanlığı olarak önümüzdeki dönemde sürdüreceğiz" dedi.


Alınan meclis kararı doğrultusunda belgeyi Ula Belediye Başkanlığına devrettiklerini anlatan Çalca, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Bu sürecin devam ettirilebilmesi...