25 / 04 / 2024

en varlıklı on insan

en varlıklı on insan

Çoğumuz, az bir birikimimiz varsa yatırım fonuna ya da borsaya yatırırız. Ama varlıklı insanlar böyle yapmaz; paralarını gayrimenkule, sanata, işletmelere, bizim hayalini bile edemeyeceğimiz başka yatırımlara harcarlar.

Çin'in en köklü otomobil üreticisi Faw Group'tan yeni otomobil! Elektrikli lüks Suv HONGQI E-HS9 Türkiye'de!

Çin'in en köklü otomobil üreticisi Faw Group'un lüks markası elektirkli HONGQI E-HS9 modelinin Türkiye lansmanını Swissotel Bosphorus’da yapıldı.

Rönesans Holding, dünyanın 'En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' 2023 listesinde 9'uncu sırada! 

Rönesans Holding, dünya inşaat sektörüne ilişkin en köklü ve saygın değerlendirme olan ENR’nin “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde 38’inci, Avrupa'da ise 9’uncu sıraya yerleşti. 

Elon musk'a milyar dolarlık dava! Bu sefer büyük zarara uğrayabilir 

Ünlü iş insanı Elon Musk, Dogecoin üstünden ponzi uygulamakla suçlanıyor. Dünyanın en varlıklı ikinci kişisi olan Twitter CEO'su, 193 milyar dolarlık bir mal varlığına sahip.  ABD'deki son dava, Musk'a 258 milyar dolarlık bir zarara yol açabilir.

Düşler Vadisi, depreme en dayanıklı bölge inşa ediliyor! Galatasaray projeden toplam 2.8 milyar TL kazanacak!

Riva'da inşa edilen Düşler Vadisi projesinin 2-3 sene içinde tamamlanacağı belirtildi. Düşler Vadisi, depreme en dayanıklı bölge inşa ediliyor! Galatasaray projeden toplam 2.8 milyar TL kazanacak!

Servetlerini duyanın aklı başından uçtu! Bu kadar paranın çeyreğini bile bir arada görmedik!

Servetlerini duyanın aklı başından uçtu! Bu paranın çeyreğini bir arada görmedik bile! New Jersey merkezli Forbes dergisi, her sene dünyanın en varlıklı insanlarının listesini resmen paylaştı. İşte, 2023'te ismini listeye yazdıran dünyanın en varlıklı 10 insanı...

Milyarderlerin varlıklarını yöneten aile ofisleri mercek altına alındı!

Toplam 6 trilyon dolar değerinde servet yöneten “aile ofisleri”, ABD’li Archegos’un iflasının ardından otoritelerin radarına girdi. Aralarında SEC ve ABD Vadeli İşlemler Komisyonu gibi otoriteler ABD’de varlıklı birey ve ailelerin kişisel varlıklarını yöneten aile ofisleri mercek altında...

İstanbul'un depreme en dayanıklı ilçesi Kadıköy!

1999 depremi sonrası kentsel dönüşüm konusunda önemli adımların atıldığı Kadıköy'ün, İstanbul depremine en hazır semtlerden biri olduğu belirlendi. Lüks Konut ve Gayrimenkul Uzmanı Sühran Aras, konuya ilişkin bir analiz yaptı.

İstanbul'un depreme en dayanıklı ilçesi hangisi?

İstanbul depremi ile ilgili konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu “Başakşehir’in zemini de, yapıları da İstanbul’un en sağlamı” dedi. 

Varlıklı Amerikalılar kirada oturmayı tercih ediyor!

Ev almaya yetecek kadar para biriktirinceye kadar kirada oturmak zorunda olmak, artık birçokları için geçerli değil. Artık çok sayıda varlıklı Amerikalı da hayat tarzını değiştirmek için kirada oturmayı tercih ediyor...

Depreme en dayanıklı bina için yarışacak üniversiteler belli oldu!

Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışmasının ön kayıt dönemi sona erdi. Yarışmada dereceye giren ilk üç takımın yanı sıra en iyi mimari, en iyi deprem performansı, en iyi sunum ve iletişim becerisi ile yarışma ruhuna sahip takımlar da ödüllendirilecek.

Depreme en dayanıklı bina için yarışacak üniversiteler belli oldu!

Türkiye'de depreme dayanıklı bina bilincini artırmak amacıyla DASK tarafından düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın beşincisine Türkiye genelinde 28 ilden başvuru yapıldı.

Buray: Gayrimenkul yatırımlar içinde en mantıklısı!

Özel hayatı ile ilgili konuşan şarkıcı Buray, kazandığını gayrimenkule yatırdığını, en mantıklı yatırımın gayrimenkul almak olduğunu söyledi.

İstanbul, MIPIM’in en gözde çadırı oldu!

Dünyanın 90 ülkesinden varlıklı yatırımcıları bir araya getiren uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM, dün Fransa’nın Cannes kentinde kapılarını açtı. 23 bin kişinin ziyaret edeceği fuarda İstanbul “İki kıta tek şehir” temasıyla yatırımcıyı çekecek

en varlıklı on insan Haberi

en varlıklı on insan

Zenginlerin parayı kullanım biçimi bizlerden farklıdır. 


Joshua Coleman örneğine bakalım. Ailesi 2004’te Şikago’daki telekom şirketini 400 milyon dolara sattığında hemen mağazalara koşup lüks eşya almaya girişmediler. Tersine mali danışmanlara danışıp yeni zenginliklerini daha da büyütmenin yollarını aradılar.

Bu arayışları, şimdi 27 yaşında olan Coleman’a bir fikir verdi. 2011’de insanların vergi danışmanları, yasal işlemler ve varlık uzmanları ile irtibata geçmesini sağlayan bir şirket kurdu. Bu şirketi bugün satsa ailesinin ilk işletmesi gibi epey para getirecektir.

Eğer iş kurmanın paranızı yatırmak için tuhaf bir yol olduğu kanısındaysanız aşırı zengin değilsiniz demektir. 30 milyon dolardan fazla varlığı olan insanlar tahvil ve hisselere yatırım yapar, ama şirket de satın alıp ilginç alanlara yönelirler. Ayrıca resim ve otomobil gibi zamanla değer kazanacak eşyaya da yatırım yaparlar.


Coleman buna...