25 / 04 / 2024

İstanbul'un depreme en dayanıklı ilçesi hangisi?

İstanbul'un depreme en dayanıklı ilçesi hangisi?

İstanbul depremi ile ilgili konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu “Başakşehir’in zemini de, yapıları da İstanbul’un en sağlamı” dedi. 



Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Şehit Polis Mustafa Erdoğan Ortaokulu’nda öğrencilerle buluştu. Başakşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Başkan Kartoğlu, keyifli söyleşide öğrencilerin sorularını da cevapladı.

“Başakşehir’de yapılar yeni ve modern”

Öğrencilerden birinin “Başakşehir depreme dayanıklı mı?” sorusu üzerine Başkan Kartoğlu, şöyle konuştu: “Başakşehir depreme dayanıklılıkta jeolojik olarak en uygun ilçe. Bütün zeminimiz kayalık. Bunun yanında yapılarımız da sağlıklı. İstanbul genelinde kaçak yapılaşma oranı en düşük olan ilçeyiz. Yapılarımız yeni ve modern, teknik şartlara uygun ve güvenilir binalar üretiyoruz. Bundan sonra inşa edilecek yapıları da bu şekilde yapacağız. Kayaşehir’de deprem simülasyon platformumuz var. Oraya mutlaka gidin. Binalarımızda sorun yok ancak orada deprem anında ne yapılacağı konusunda eğitim veriliyor.”

Başkan’dan yeni kıraathane müjdesi

Bir öğrencinin Başakşehir Millet Kıraathanesi’nin kapasitesi konusundaki sorusuna da yanıtlayan Kartoğlu, “Başakşehir Millet Kıraathanesi’ndeki kapasiteyi artırdık. Bunun yanında size bir müjdemiz var. Akşemsettin Ortaokulu yanındaki parkta içinde havuzu, spor salonu ve kütüphanesi bulunan bir kıraathane projesine başlıyoruz. Orası da sizin için çok güzel bir merkez olacak.” diye konuştu.

Deprem'de en büyük zararı fay hattı üzerindeki yapılar görüyor!


Geri Dön