26 / 04 / 2024

en yüksek binası Sky Mile Tower

en yüksek binası Sky Mile Tower

Teknoloji alanında dünyanın önde gelen ülkelerden biri olan Japonya, bu kez dünyanın en yüksek binasını inşa etmeye hazırlanıyor. Sky Mile Tower adı verilecek olan bu gökdelen, 1,7 kilometrelik yüksekliğe sahip olacak.

Merkez Bankası'nın İstanbul'daki binası Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek yapısı olacak

İstanbul Finans Merkezi yerleşkesi içinde yükselen Merkez Bankası binası Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek binası olacak. Söz konu projenin tasarımını Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile Marmaris’teki Yazlık Konut'un mimarı olan Şefik Birkiye’nin şirketi VizzionArchitects gerçekleştirdi.

Afrika'nın en yüksek binası Mısır’da yükseliyor!

Afrika'nın en yüksek binası olma özelliğine sahip olacak Iconic Tower Kahire'de inşa ediliyor. Bina tamamlandığında 385 metre yüksekliğe sahip olacak. 

İstanbul’un boyu uzayacak: Merkez Bankası Avrupa’nın en yüksek binası olacak!

Finans Merkezi’ne Avrupa’nın en yüksek binası inşa ediliyor. İhalesi Limak’a verilen işin maliyeti ise açıklanmadı. 

Biva Tower Avrupa'nın en yüksek yapısal çelik binası olacak!

İzmir'de kentsel dönüşüm adımlarıyla dikkat çeken Biva Mimarlık İzmir Bayraklı’da Avrupa’nın en yüksek çelik binasını hayata geçiriyor.

Dünyanın en yüksek ahşap binasının inşaatı bitti!

Dünyanın en yüksek ahşap binasının inşaatı tamamlandı. Norveç'te yapılan bina 18 katlı ve 85 metre uzunluğunda olacak.

Dünyanın 24 katlı en yüksek milli kütüphanesi Cakarta'da!

Endonezya Milli Kütüphanesi, 24 katıyla dünyanın en yüksek kütüphane binasına sahip olma özelliğine sahip. 

Japonlar dünyanın en yüksek binasını inşa edecek!

Teknoloji alanında dünyanın önde gelen ülkelerden biri olan Japonya, bu kez dünyanın en yüksek binasını inşa etmeye hazırlanıyor. Sky Mile Tower adı verilecek olan bu gökdelen, 1,7 kilometrelik yüksekliğe sahip olacak.

İşte İstanbul'un en yüksek 10 binası!

Gökdelenler nerdeyse insanlığın bütün ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte inşaa ediliyor. İşte İstanbul'un en yüksek 10 binasından İstanbul manzaraları....

Dünyanın en yüksek ikinci binası Çin'de!

Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki 828 metrelik Burç Halife'den sonra en yüksek ikinci bina olacak Çin'in Şanghay kentindeki bina, önümüzdeki günlerde açılacak.

Ant Yapı imzalı Avrupa'nın en yüksek binası Haziran'da teslim edilecek!

Daha önce 305 metreyle Moskova’ya Avrupa’nın en yüksek binasını inşa eden Ant Yapı, kendi rekorunu OKO Towers'la kırdı. Kuleler haziranda teslim edilecek.

Avrupa'nın en yüksek binasını Ant Yapı inşa ediyor!

Avrupa'nın en yüksek binasını Moskova'da inşa eden Ant Yapı, gökdeleni haziran ayında teslim edecek. Firma yüzde 70'ini Türk firmalarının üstleneceği 'Yeni Moskova' projesinde ise 15 bin adet sosyal konut yapacak

İnegöl OSB'nin en yüksek binası yıkıldı!

Organize Sanayi Bölgesinde 3 yıldır atıl bir şekilde bekleyen Er-Ka Atık Yönetimi tarafından başarılı bir şekilde yıkıldı. OSB'nin en yüksek binası olma özelliğini taşıyordu.

Kayseri'nin en yüksek binası Artaş İnşaat imzası taşıyor!

Avrupa Konutları’nın mimarı Artaş İnşaat, Sabri Paşayiğit Design Office ile ortaklaşa Kayseri’nin en yüksek binası Radisson Blu Hotel’i geliştirdi...

en yüksek binası Sky Mile Tower Haberi

en yüksek binası Sky Mile Tower

Japon mühendisler, 2045'te tamamlanması beklenen mega bir proje kapsamında 1,7 kilometrelik yüksekliğe sahip gökdelen inşa edecek.


'Sky Mile Tower' adı verilecek olan bu gökdelen, bugün için dünyanın en yüksek binası olan 828 metrelik Burç Halife'yi ikiye katlayacak.


Sabah


Haber Vatan'da şu şekilde yer aldı;


İlginç ve teknolojik buluşlarla günlük yaşama kolaylık kazandıran Japonlar, şimdi de dünyanın en yüksek binasını yapmak için kolları sıvadı.


Başkent Tokyo’nun güneybatı bölgesindeki Tokyo Körfezi’ne inşa edilecek bin 700 metre uzunluğundaki ‘Sky Mile Kulesi’, şu an dünyanın en uzun binası olan Dubai’deki 828 metrelik Burç Halife’nin iki katı yüksekliğinde olacak. 2045 yılında tamamlanacağı açıklanan devasa kulenin 500 bini aşkın kişiye ev sahipliği yapacağı tahmin ediliyor. Sahile yakın yerlerde yaşayanların tayfun, deprem ve tsunami gibi olaylarla karşı karşıya kaldığını belirten yetkililer,...