25 / 04 / 2024

endeksa verileri şubat 2022

endeksa verileri şubat 2022

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksacom’un verilerine göre Türkiye'de Şubat ayı sonu itibarı ile konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 116 şeklinde açıklandı.

Konut satışları şubatta yüzde 17 arttı! Ortalama konut fiyatı 3 milyon 220 bin TL'ye yükseldi!

Endeksa 2024 Şubat konut piyasası verileri açıklandı. Buna göre, ülke genelinde son bir yılda konut satış fiyatları yüzde 63 arttı. Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 220 bin 111 TL, metrekare bazında değer ise 24 bin 581 TL oldu. 

ODMD açıkladı! Şubat ayında en çok satılan elektrikli otomobiller neler?

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verileri ile ilgili olarak buna göre, 2024 Şubat ayında Türkiye’de en çok satışı yapılan sıfır elektrikli otomobil modellerini tek tek duyurdu.  İşte en çok satılan 10 elektrikli otomobil modelleri.

Konut sahibi olmak isteyenler dikkat! Ortalama konut fiyatı 3 milyon 136 bin 120 TL oldu!

Endeksa verileri ocak ayı itibarıyla Türkiye genelinde konutların yıllık bazda yüzde 73 oranında değerlendi. Bununla birlikte 2024’ün ilk ayı sonunda ülkede ortalama konut fiyatı 3 milyon 136 bin 120 TL  oldu.

SON DAKİKA! Adana’da bir deprem daha oldu! İşte son dakika anlık deprem verileri! Acil bakın!

Kahramanmaraş'ta yaşanan 6 Şubat deprem felaketinden sonra 11 kentte alınan yıkıcı hasar, ülkemizde depreme olan hassasiyeti daha da yoğun hale getirdi. Bu nedenle, günlük fay hattı faaliyetleri ve sarsıntılar insanlar tarafından sıklıkla araştırılıyor. İşte son dakika deprem verileri...

Türkiye genelinde satılık ofis stok oranı yüzde 124 arttı!

Endeksa verileri kapsamında 2020 senesinden bugüne kadar İstanbul’da satılık ofis stok oranı yüzde 112, Türkiye genelinde ise yüzde 124 arttı. 

İstanbul'da satılmayı bekleyen konut sayısı Şubat'ta yüzde 49 arttı!

Endeksa, Şubat ayında yaşanan deprem felaketi sonrası İstanbul ilçelerindeki satılık konut piyasasını masaya yatırdı. Şubat ayında mega kent İstanbul’da satılmayı bekleyen konut sayısı yüzde 49 arttı.

Tüketici güven endeksi Şubat ayında yüzde 4,3 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Tüketici güven endeksi Şubat ayında aylık bazda yüzde 4,3 artarak 82,5 oldu. İşte Şubat ayına ilişkin tüketici güven endeksi verileri...

Bakır ve demir yükselişe geçti! Bakır demir hurda fiyatlarına zam geldi mi? 9 Şubat 2023 hurda fiyat listesi

Bakır fiyatları Çin'de talep toparlanması umuduyla yükselişe geçerken demir cevheri fiyatları da Çin'de kredi verileri öncesi arttı. Bakır ve demir hurda fiyatlarına zam geldi mi? Hurda fiyatları ne kadar? 9 Şubat 2023 hurda fiyat listesi.

İhracat Şubat'ta rekor kırdı! Yüzde 25 arttı!

Şubat ayı ihracat verileri duyuruldu. Şubat ayında ihracat verileri 2021 Şubat ayına göre yüzde 25 yükselerek 20 milyar dolara çıktı.

16 Adımda Etkili Emlak Danışmanı eğitimi 20 Şubat'ta!

Yeni Nesil Gayrimenkul Değerleme ve Lokasyon Analizi Platformu Endeksa tarafından gerçekleşen 16 Adımda Etkili Emlak Danışmanı eğitimi 20 Şubat tarihinde gerçekleşecek. 

Konut satışında en yüksek pay İstanbul'un!

Endeksa, TÜİK‘in açıkladığı 2020 Şubat ayı gayrimenkul verileri hakkında değerlendirmelerde bulundu. TÜİK verilerine göre, Şubat'ta Türkiye'de konut satışları Ocak ayına göre yüzde 5, geçtiğimiz yılın Şubat ayına göre de yüzde 51 arttı.

Çimento ihracatı Şubat'ta yüzde 56 arttı! 

Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan çimento sektörünün Şubat ayı verileri açıklandı. Buna göre; çimento ihracatında yüzde 56’lık artış yaşandı.

Türkiye İMSAD İnşaat Endeksi Şubat ayında 1,28 puan düşüş kaydetti!

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi, Şubat ayı verileri açıklandı. Şubat ayında, bir önceki aya göre 1,28 puan düşerek 76,51 puan seviyesine inen endekste, sektörde 11 aydır süren gerilemenin Şubat ayında önemli ölçüde yavaşladığı belirtildi.

endeksa verileri şubat 2022 Haberi

endeksa verileri şubat 2022

Resmi olarak açıklanan verilere göre, Şubat 2022'de Türkiye genelinde 97 bin 587 adet konut satıldı. Merakla beklenen verilere göre, konut satışları Şubat'ta bir önceki aya göre yüzde 11, bir önceki senenin aynı ayına göre ise yüzde 20 artış göstererek 97 bin 587 şeklinde açıklandı. 

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa tarafından açıklanan verilere göre, ülke genelinde Şubat ayı sonu itibariyle konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 116 seviyelerinde gerçekleşti. Merakla beklenen rakamlara göre,Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 6 bin 847 lira olurken, ortalama konut fiyatı 924 bin 345 lira ve konut yatırımının geri dönüş süresi de 19 yıl şeklinde açıklandı. 

Peki söz konusu ipotekli konut satışları arttı mı? İpotekli konut satışlarında son durum ne?
 

İpotekli konut satışları...