19 / 04 / 2024

enerji tüketim projeleri

enerji tüketim projeleri

Ankara Polatlı’da Ankara Baharat Bakliyat ve de Aksaray’da gerçekleştirilen iki yeni güneş enerjisi projesi Yingli Solar Türkiye ve de Asunim Türkiye işbirliği ile hayata geçiyor.

Tüketim arttı, üretim yerinde saydı! 'Bugün alayım yarın bu fiyata bulamam diyenler' çoğaldı, bu işte bir terslik var!

Sanayi üretim endeksi, 2023 kasımda aylık bazda yüzde 1,4 azaldı. TCMB eski başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda tüketim artarken, üretim iki yıldır yerinde sayıyorsa bu işte bir terslik olduğunu söyledi.

Tüketim harcamalarının azalmasını neden gösteren banka, Türkiye’nin büyüme tahminini düşürdü!

QNB Finansbank, artan tüketim harcamaları, kredi büyümesi ve sıkılaşmaya atıfta bulunarak 2024 Türkiye büyüme tahminini yüzde 4’ten yüzde 3,5’e revize etti.

Kökyiğit İnşaat Otelcilik Dayanıklı Tüketim Malları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kökyiğit İnşaat Otelcilik Dayanıklı Tüketim Malları Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 10 bin TL sermaye bedeli ile Köksal Yiğit tarafından kuruldu.

Yüksek enflasyona rağmen lüks tüketim tam gaz devam ediyor! Lüks tüketim geçen yılı ikiye katladı!

E-ticaretten gerçekleşen alışverişlerde lüks tüketimin arttığı gözleniyor. Uzmanlar, önceki yıllar ile karşılaştırıldığı zaman lüks tüketim harcamalarının katlanarak büyüdüğüne işaret ederken, en fazla alışverişin saat, mücevherat ve lüks moda kategorilerde gerçekleştiği görülüyor.

İthal tüketim tam gaz devam ediyor! 7 ayda tarihi zirveyi gördük!

Yılın ilk 7 ayında toplam ithalat geçen yıla göre yüzde 5 oranında arttı. Ekonominin üretim ayağındaki canlılığı gösteren ara malı ithalatı yüzde 4,9 gerilerken, tüketim malı ithalatında ise yüzde 67,9 oranında artış yaşandı.

Profundo Mimarlık Danışmanlık Proje Mühendislik Ve Dayanıklı Tüketim Malları Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Profundo Mimarlık Danışmanlık Proje Mühendislik Ve Dayanıklı Tüketim Malları Ticaret Ltd.Şti. Sancaktepe'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Merve Köseoğlu tarafından kuruldu.

Daha az enerji tüketimi sağlayan Bosch ASX12XB30N klimanın fiyatı açıklandı!

Son yıllarının en sıcak günlerinin yaşandığı ve ülkenin her bölgesinin resmen sıcaklıktan kavrulduğu şu günlerde Bosch’tan iç ferahlatacak bir haber geldi. Bosch, daha az enerji tüketimi sağlayan ve mükemmel bir sessizliğe sahip olan Bosch ASX12XB30N klimayı tanıttı.

Sınıfının en düşük enerji tüketimine sahip Bosch KGP76AIC0N Serie 8 Alttan Donduruculu Buzdolabı’nın fiyatı belli oldu!

Bosch, sınıfının en düşük enerji tüketimine sahip buzdolabını görücüye çıkardı. 10 yıl kompresör garantisi veren Bosch, buzdolabının tüm teknik özelliklerini paylaştı.

Aksa Enerji, Türkiye ile KKTC arasına denizaltı kablosuyla enerji köprüsü kuruyor!

Aksa Enerji, imzaladığı 15 yıllık ABD doları bazlı yeni sözleşmeyle Türkiye ile KKTC arasına enterkonnekte denizaltı kablosuyla elektrik hattı çekecek. Aksa Enerji, aynı sözleşme kapsamında KKTC’deki kurulu gücünü de 188 MW seviyesine çıkaracak.

ABD'de kişisel tüketim amaçlı harcamalar Mayıs'ta beklentiyi karşılamadı

ABD’de yapılan çekirdek kişisel tüketim harcamaları Mayıs ayında beklentilerin altında gerçekleşti. Kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi, Fed’in enflasyon göstergesi olarak dikkate alması nedeniyle önem taşıyor.

Hızlı tüketim ürünlerinin cirosu yüzde 94 büyüdü!

Yüksek enflasyon ve dünyadaki düşüş trendine rağmen Türkiye'de artan gıda fiyatları özellikle hızlı tüketim ürünlerinde ciroları büyüttü. Aynı zamanda gıda alışverişleri de perakendede hacmi büyüttü.

Hane halkı bütçesinde en fazla pay gıda harcamasına ayrıldı: Tüketim harcamalarında gıda payı yükseldi! 

Hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde gıda harcamalarının payının arttığı belirlendi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o rakamlar...

Aile Bakanlığından elektrik tüketim desteği! Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT'ye gitmek yeterli!

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı dar gelirli vatandaşlara sosyal destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Bu desteklerden biri de Elektrik Tüketim desteği. Peki, ETD'den kimler faydalanıyor.

enerji tüketim projeleri Haberi

enerji tüketim projeleri

Yingli Solar Türkiye, 2005 yılından bu yana güneş enerjisi alanında faaliyet gösteren Groupo Asunim’in ülkemizdeki yapılanması olan Asunim Türkiye işbirliğiyle Anadolu’da iki güneş enerjisi projesine imza attı. Ankara Polatlı’da Ankara Baharat Bakliyat ve Aksaray’da İl Özel İdaresi için geliştirilen projelerde kurumlar öz tüketim modeliyle kendi elektrik ihtiyaçlarını karşılayabilecek.



Asunim Türkiye-URL Solar işbirliğiyle Polatlı’da kurulan 30 kW kapasiteye sahip çatı sisteminde 120 adet, Aksaray İl Özel İdaresi için geliştirilen 140 kW kapasiteli arazi sisteminde ise 560 adet 250 W yüksek verimliliğe sahip Yingli Solar paneli yer aldı.



Öz tüketim ile elektrik faturası düşebilir



Projeleri en verimli şekilde tamamlamak için gereken güneş panellerini en hızlı şekilde tedarik ettiklerini belirten Yingli Solar Türkiye Ülke Müdürü Uğur Kılıç, şunları söyledi:



“Anadolu’daki kurum ve kuruluşlar her geçen gün...