25 / 04 / 2024

Öz tüketim güneş enerjisi projelerinin panelleri Yingli Solar’dan!

Öz tüketim güneş enerjisi projelerinin panelleri Yingli Solar’dan!

Ankara Polatlı’da Ankara Baharat Bakliyat ve de Aksaray’da gerçekleştirilen iki yeni güneş enerjisi projesi Yingli Solar Türkiye ve de Asunim Türkiye işbirliği ile hayata geçiyor.



Yingli Solar Türkiye, 2005 yılından bu yana güneş enerjisi alanında faaliyet gösteren Groupo Asunim’in ülkemizdeki yapılanması olan Asunim Türkiye işbirliğiyle Anadolu’da iki güneş enerjisi projesine imza attı.  Ankara  Polatlı’da Ankara Baharat Bakliyat ve Aksaray’da İl Özel İdaresi için geliştirilen projelerde kurumlar öz tüketim modeliyle kendi elektrik ihtiyaçlarını karşılayabilecek.


 


Asunim Türkiye-URL Solar işbirliğiyle Polatlı’da kurulan 30 kW kapasiteye sahip çatı sisteminde 120 adet, Aksaray İl Özel İdaresi için geliştirilen 140 kW kapasiteli arazi sisteminde ise 560 adet 250 W yüksek verimliliğe sahip Yingli Solar paneli yer aldı.


 


Öz tüketim ile elektrik faturası düşebilir


 


Projeleri en verimli şekilde tamamlamak için gereken güneş panellerini en hızlı şekilde tedarik ettiklerini belirten Yingli Solar Türkiye Ülke Müdürü Uğur Kılıç, şunları söyledi:


 


“Anadolu’daki kurum ve kuruluşlar her geçen gün güneş enerjisinin getirdiği avantajların farkına daha iyi varıyorlar ve elektrik ihtiyaçlarının yenilenebilir enerji ile karşılamanın yollarını arıyorlar. Öz tüketim modeli maliyetleri düşüren bir enerji verimliliği uygulamasıdır.  Firmalar güneş enerjisinden sağladıkları elektriği öz tüketim yoluyla kullanarak elektrik faturalarında orta ve uzun vadede tasarruf yapabilirler.”


 



Geri Dön