28 / 03 / 2024

Enerjiyi verimli kullanmanın yolları

Enerjiyi verimli kullanmanın yolları

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının "5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanununun 10'uncu Maddesine Göre, Enerjiyi verimli kullanmayanlara yönelik 2014 yılında uygulanacak idari para cezaları, yüzde 3,93'lük yeniden değerleme oranında artırıldı...

1941'de Sümerbank fabrikalarını daha verimli hale getirmek için tedbirler almış!

Ankara Sümerbank umum müdürlüğü 1942 senesi imalat programlarını hazırlamaya başlamış.  Sümerbank fabrikalarının önümüzdeki sene daha verimli hale gelebilmesi için tedbirler almaya başlamış.

Konutta yeşil binalar bütçe dostu olacak: Yakın gelecekte yeşil bina olmayan projelerin değeri azalacak! 

Enerji verimli binaların sayısının artmasıyla, yaklaşık 10 sene içinde yeşil bina olmayan projelerin değerinin düşeceği belirtildi. Peki yeşil binaların avantajları neler?

Z kuşağının iş hayatından beklentileri neler? İşte, Z kuşağını verimli çalıştırmanın yolları!

İş hayatında artık herşey Z kuşağına göre şekilleniyor. Çünkü 1996 yılı sonrası doğan gençlerin, diğer kuşaklardan çok farklı bir profile sahip. İş dünyası şimdi Z kuşağını verimli bir şekilde çalıştırmanın formüllerini arıyor.

Kredi kullanırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Doğru kredi kullanmanın püf noktaları nelerdir?

Kredi Kayıt Bürosu, bu yıl ikincisini düzenlediği ‘Kredi Okuryazarlık Haftası’ ile hem bireylere hem kurumlara doğru bütçe yönetimi doğru kredi kullanıma ilişkin farkındalık yaratmayı hedefliyor. Projeye çok yoğun ilgi olduğu belirtiliyor.

Trafik cezaları peş peşe açıklandı! Hız sınır, kırmızı ışıkta geçme, emniyet kemeri takmamak...

Yeni yılın gelmesiyle birlikte trafik cezaları güncellendi. Peki, Hız sınır cezası, kırmızı ışıkta geçme cezası, emniyet kemeri takmamak, cep telefonu kullanmanın cezası ne kadar?

Kombi yanarken en az kaç petek açılmalı?

Kombi ve petek kullanımına dair sorular, kış aylarına girdiğimiz şu günlerde sıkça sorulmaya başlandı. Vatandaşlar, kombi ve petekleri nasıl daha verimli kullanacaklarını araştırıyor. İşte detaylar!

Kentsel dönüşüm enerji verimli binalar hayata geçirmek için büyük fırsat!

Enerji tüketiminin her geçen gün arttığı ile ilgili önemli açıklamalar yapan İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, enerjide  dışa bağımlılığı azaltmak için kalıcı çözümlere odaklanılması ve  yalıtım seferberliği başlatılması gerektiğini söyledi.

Kira sözleşmesi biten gayrimenkullerin kullanımına devam edilebilir mi?

Denetçi, CPA, MBA Ahmet Arslan, bugün Dünya Gazetesi'ndeki köşesinde Kamu taşınmazlarını izinsiz kullanmanın yaptırımını kaleme aldı. İşte Ahmet Arslan'ın 'Kamu taşınmazlarını izinsiz kullanmanın yaptırımı: Ecrimisil' başlıklı yazısı...

Konutlarda enerji tasarrufu için nelere dikkat edilmeli?

Konutlarda tüketilen enerji, sanayideki tüketimi solladı. VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Emre Alkin, Türkiye'deki 20 milyon hanenin yüzde 80'inden fazlasının enerjiyi verimli kullanamadığını vurguladı.

Tayfun Küçükoğlu: Enerji verimli ve güvenli yapılara sahip olmamız şart!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği), ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada, güvenli ve enerji verimli yapıların artırılması gerektiğini kaydetti.

Kripto para kullanmanın hükümleri neler?

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarlarından Faruk Beşer bugünkü köşesinde Bitcoin ve kripto para hükümlerini kaleme aldı.

Bitcoin madencileri nükleer enerjiyi tercih ediyor!

Aşırı elektrik tüketimi nedeniyle tartışmalara neden olan Bitcoin için madenciler nükleer enerjiye yönelmeye başladı.

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm: İnşaat ikizi geliyor!

Dassault Systemes ve dünya çapında 60 ülkede faaliyette bulunan Fransa merkezli Bouygues İnşaat, inşaat sektörüne yeni bakış açıları kazandırmak için stratejik ortaklıklarını yenilediklerini açıkladı. Ortaklıkla, inşaat sektöründe inşaat ikizi kullanılacak ve sektör verimli hale getirilecek.

Enerjiyi verimli kullanmanın yolları Haberi

Enerjiyi verimli kullanmanın yolları

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının "5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanununun 10'uncu Maddesine Göre 2014 Yılında Uygulanacak Olan İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliği", Resmi Gazete'de yayımlandı.


Buna göre, 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere  5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu kapsamında enerjiyi verimli kullanmayan işletme, bina sahipleri ve yöneticilerin yasaya aykırı davranmaları halinde ödeyecekleri idari para cezaları, 813 lira ile 81 bin 623 lira arasında değişecek. 


Söz konusu tebliğ ile "5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanununun 10 uncu Maddesine Göre 2013 Yılında Uygulanacak Olan İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ" yürürlükten kaldırıldı.


Öte yandan, Elektrik Piyasasında İletim ve Dağıtım Sistemlerine Bağlantı ve Sistem Kullanımı Hakkında Tebliğ de yürürlükten...