26 / 04 / 2024

enflasyon hızı

enflasyon hızı

Dünya Gazetesi Yazarı Alaattin Aktaş enflasyonun önümüzdeki aylarda yüzde 40 - 50 düşeceğini belirterek, "Enflasyonun düşmesi olarak ifade edilen bu kavram enflasyon hızının düşmesidir" dedi.

Enflasyon emlak piyasasını nasıl etkiledi? Konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı mı? 

Konut fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Peki konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı mı? İşte emlak piyasasındaki son durum...

Binali Yıldırım: Yatırımlara hız kesmeden devam edeceğiz!

2017-2019 dönemine ilişkin Orta Vadeli Program, “düşük enflasyon, yüksek büyüme” hedefine odaklandı. Başbakan Binali Yıldırım, “Yüzde 3-4 bandındaki bir büyüme kabul edilemez. Yatırımlara hız kesmeden devam edeceğiz” dedi

Hız yuvarları ile İstanbul-Ankara arası yarım saat olabilir!

Bildiğimiz gibi basınçsız tren ya da basıncı alınmış tüp aksamlı tren olarak da bilinen hız yuvarları, saatte 1300 kilometre hıza ulaşabiliyor. Türkiye'ye geldiğini düşünürsek İstanbul – Ankara arası yaklaşık yarım saat olacak.

Hızır Demir kimdir?

KC GROUP'un Yönetim Kurulu Başkanı Hızır Demir kimdir? Hızır Demir, inşaat sektörüne ne zaman ve nasıl girdi? Bugüne kadar hangi firmalarda hizmet verdi? İşte Hızır Demir..

Konya Çumra Şehir Meydanı projesi çalışmaları hız kazandı!

Konya’nın Çumra İlçe Belediyesi tarafından ilçe merkezinde “Şehir Meydanı” oluşturma projesi kapsamında paydaşlarla yapılan toplantı ve alınan kararla çalışmalar hız kazandı.

Osmangazi Belediyesi'nde yatırım çalışmaları hız kazanacak!

Yılın ilk olağan meclis toplantısını büyük bir katılım ile gerçekleştiren Osmangazi Belediye Meclisi, modern bir şehir inşa etmek adına çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini açıkladı.

TOKİ kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı!

TOKİ, kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi. Başkan Turan, hedeflerinin 2023 yılına kadar 6.5 milyon konut dönüştürmek olduğunu açıkladı.

Eski binalarda kentsel dönüşüm hız kesti!

Eski binalarda yer döşemesi olarak kullanılan ‘marley’ler kentsel dönüşümün hızını frenledi. Asbestli içeriği nedeniyle insan sağlığına zararlı olan marleylerin söküm işinde 3-5 firma yetkilendirilince müteahhitler yıkım için sıraya girdi

Ekşioğlu Mert Yapı kentsel dönüşüm projelerine hız verdi!

Gerçekleştirdiği projeler ile 1000'e yakın ailenin ev sahibi olma mutluluğuna ortak olan Ekşioğlu Mert Yapı kentsel dönüşüm projelerine hız verdi. Şirket sektörün güçlü markalarından biri olarak gösteriliyor.

Konutta stok artış hızı yarı yarıya azaldı!

Konut stoku büyümeye devam ediyor. Bu yılın ilk dokuz ayında konut stoku 94 bin daha artmış durumda ama artışın hızı çok büyük ölçüde kesildi.

Adıyaman'da turizm projeleri hız kazandı!

Yeni sanayi yatırımlarının adresi olan Adıyaman, yükselişini sürdürmek için kalkınma projelerine hız verdi. Şehrin hedefinde turizm, tekstil ve tarım var.

Kocaeli'de ulaşım yatırımları hız kesmeyecek!

Kocaeli'nin en önemli ve büyük ilçelerinden Gebze’de hayata geçirilmeye başlanan yatırımları yerinde denetleyen ve bilgilendirme alan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Ulaşımda yatırımlarımızın hızı kesilmeyecek." dedi

İnşaat sektöründe yatırımlar ve satışlar hız kazanacak!

1 Kasım seçimlerinden tek parti iktidarının çıkması inşaat sektöründe de sevinçle karşılandı. Sektörün önde gelen firmalarının ortak görüşü; istikrarın sürmesi sebebiyle yatırımlar ve satışlar hız kazanacak, ekonomi yeniden ayağa kalkacak.

enflasyon hızı Haberi

enflasyon hızı

Siyasilerin enflasyon hızındaki düşüşü fiyatların düşüşü gibi lanse etmeye çalışacaklarını kaydeden Aktaş, enflasyonun martta yüzde 35'e kadar düşeceğini bunun matematiksel bir gerçek olduğunu söyledi. Enflasyonun düşmesi ile fiyatların gerilemesinin kesinlikle aynı anlama gelmeyeceğini vurgulayan Aktaş, "İsteniyor ki insanlar enflasyon hızı düşünce fiyatların da gerilediği algısına kapılsın. Zaten fiyatların gerilemesi durumunda artık enflasyon kavramı rafa kaldırılır. Tüm fiyatların sürekli gerilemesi halinde artık enflasyondan değil deflasyondan söz edilir" ifadesini kullandı.

Aylık faturalar düşecek mi? Giderler azalacak mı?

Aylık doğalgaz masrafında, aylık sigara parasında, aylık benzin giderinde bir azalma olmayacağını ancak vatandaşın cebinden çıkan paranın artış oranında gerileme olacağını anlatan Aktaş, enflasyon hızı yavaşlasa bile vatandaşın cebinden çıkan paranın artarak çıkmaya devam edeceğini ifade etti. Vatandaşın cebindeki paranın artarak çıkmaya devam edeceği süreçte yıllık...