25 / 04 / 2024

Enflasyon düşünce aylık doğal gaz faturası, sigara parası, benzin gideri de düşecek mi?

Enflasyon düşünce aylık doğal gaz faturası, sigara parası, benzin gideri de düşecek mi?

Dünya Gazetesi Yazarı Alaattin Aktaş enflasyonun önümüzdeki aylarda yüzde 40 - 50 düşeceğini belirterek, "Enflasyonun düşmesi olarak ifade edilen bu kavram enflasyon hızının düşmesidir" dedi.



Siyasilerin enflasyon hızındaki düşüşü fiyatların düşüşü gibi lanse etmeye çalışacaklarını kaydeden Aktaş, enflasyonun martta yüzde 35'e kadar düşeceğini bunun matematiksel bir gerçek olduğunu söyledi. Enflasyonun düşmesi ile fiyatların gerilemesinin kesinlikle aynı anlama gelmeyeceğini vurgulayan Aktaş, "İsteniyor ki insanlar enflasyon hızı düşünce fiyatların da gerilediği algısına kapılsın. Zaten fiyatların gerilemesi durumunda artık enflasyon kavramı rafa kaldırılır. Tüm fiyatların sürekli gerilemesi halinde artık enflasyondan değil deflasyondan söz edilir" ifadesini kullandı.

Aylık faturalar düşecek mi? Giderler azalacak mı?

Aylık doğalgaz masrafında, aylık sigara parasında, aylık benzin giderinde bir azalma olmayacağını ancak vatandaşın cebinden çıkan paranın artış oranında gerileme olacağını anlatan Aktaş, enflasyon hızı yavaşlasa bile vatandaşın cebinden çıkan paranın artarak çıkmaya devam edeceğini ifade etti. Vatandaşın cebindeki paranın artarak çıkmaya devam edeceği süreçte yıllık enflasyon hızında ise düşüş kaydedileceğini çünkü enflasyon hesaplamasında yıllık hesaptan 2022'nin yüksek oranları çıkarken 2023'ün düşük oranlarının gireceğini belirten Aktaş, "2023’ün ilk dört ayında yıllık enflasyon hızı gerilemeye devam edecek. Çünkü bu yılın ilk dört ayındaki oranlar çok yüksek gerçekleşti" ifadesini kullandı.

Enflasyon inecek geçim derdi bitecek mi?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön