26 / 04 / 2024

Enflasyon düşünce aylık doğal gaz faturası, sigara parası, benzin gideri de düşecek mi?

Enflasyon düşünce aylık doğal gaz faturası, sigara parası, benzin gideri de düşecek mi?

Dünya Gazetesi Yazarı Alaattin Aktaş enflasyonun önümüzdeki aylarda yüzde 40 - 50 düşeceğini belirterek, "Enflasyonun düşmesi olarak ifade edilen bu kavram enflasyon hızının düşmesidir" dedi.



Her şey planlandığı, orta vadeli programda öngörüldüğü gibi giderse 2023 sonunda yıllık enflasyon hızının yüzde 24.90’a ineceğini ifade eden Aktaş, "Peki yıllık enflasyon oranındaki artış şimdiki yüzde 80’lerden, bu yıl sonunda yüzde 65’ten yüzde 25’lere inecek inmeye de vatandaşın geçim derdinin sona erdiği anlamına gelecek mi? Geçim derdi bir şartla sona erer ya da hafifler. Vatandaşa bir dönem enflasyonun çok üstünde zam verilirse ve sonrasında da enflasyon hız keserse" değerlendirmesinde bulundu.

Ücretler ve fiyatlar dondurulsa bile mevcut gelirle ve bu fiyatlarla "insanlar refah içinde yaşayabilir durumda mı; örneğin rahatlıkla ev ya da otomobil alabiliyor mu, rahatlıkla tatile gidebiliyor mu?" sorularını yönelten Aktaş, "Dolayısıyla enflasyonun artış hızındaki düşüş, fiyatlar düşmüş ve sanki vatandaş çok daha rahat bir geçime kavuşmuş gibi lanse edilecek. Önümüzdeki aylarda temel propaganda malzemesi bu olacak" şeklinde değerlendirme yaptı.

Ekonomide yeni yol haritası açıklandı… Türkiye’yi neler bekliyor? Tek haneli enflasyon hedefi ve daha fazlası…

Ifo, gelecek yıl Alman ekonomisinde resesyon ve rekor enflasyon şimdiden öngördü!

OVP ile emlak sektörüne yeni düzen!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön