18 / 04 / 2024

Enflasyon oranları tüik

Enflasyon oranları tüik

TÜFE ve ÜFE oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Temmuz dönemine ait enflasyon oranları, 3 Ağustos 2016 tarihinde açıklandı. İşte enflasyon oranları Ağustos 2016..

Enflasyon oranları 4 Nisan'da saat 10:00'da açıklanacak!

Yenilenen konut kira sözleşmelerinde kira bedeline ÜFE oranları baz alınarak zam yapılıyor. Bu oranları her ay TÜİK açıklıyor. Enflasyon oranları 4 Nisan'da saat 10:00'da açıklanacak..

Enflasyon oranları 3 Mart'ta saat 10:00'da açıklanacak!

Üretici fiyat endeksi oranları ile Tüketici fiyat endeksi oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Mart ayı enflasyon oranları 3 Mart'ta saat 10:00'da açıklanacak..

Enflasyon oranları Ocak 2016!

Aralık 2015 dönemine ait Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi ve Tüketici Fiyat Endeksi oranları, 4 Ocak 2016 tarihinde TÜİK tarafından yayımlandı. İşte enflasyon oranları Ocak 2016..

Enflasyon oranları Aralık 2015!

Üretici fiyat endeksi oranları ile Tüketici fiyat endeksi oranları olan enflasyon her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. İşte 3 Aralık'ta açıklanan enflasyon oranları Aralık 2015..

Enflasyon oranları 3 Aralık'ta saat 10:00'da açıklanacak!

Gayrimenkul kiralayan kiracıların sözleşmelerinin bir seneliğine daha yenilenmesi halinde, kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Kira hesabında kullanılan enflasyon oranları 3 Aralık'ta saat 10:00'da açıklanacak..

Enflasyon oranları 3 Kasım'da saat 10:00'da açıklanacak!

Taşınmaz mal kiralamalarında tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeli hesabı enflasyon oranlarına göre yapılıyor. TÜİK tarafından enflasyon oranları 3 Kasım'da saat 10:00'da açıklanacak..

Enflasyon oranları Ekim 2015!

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi ile Tüketici Fiyat Endeksi her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Son veriler, 5 Ekim 2015 tarihinde açıklandı. İşte enflasyon oranları Ekim 2015..

Enflasyon oranları 5 Ekim'de saat 10:00'da açıklanacak!

Kira sözleşmesinin senenin sonunda yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Hesaplamada dönemin enflasyon oranları kullanılıyor. Bu aya ait enflasyon oranları 5 Ekim'de saat 10:00'da açıklanacak..

Enflasyon oranları Ağustos 2015!

Ağustos 2015 dönemine ait enflasyon oranları, 3 Eylül'de Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Açıklanan verilere göre, ÜFE aylık %0,98 arttı. TÜFE ise aylık %0,40 arttı. İşte enflasyon oranları Ağustos 2015..

Enflasyon oranları 3 Eylül'de saat 10:00'da açıklanacak!

Mesken ve işyerlerinde kiracıyla yapılan sözleşmenin dönem sonunda yenilenmesi halinde mal sahibi kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. Kira hesaplamasında enflasyon oranları kullanılıyor. Enflasyon oranları 3 Eylül'de saat 10:00'da açıklanacak..

Kira artış oranı Temmuz 2015!

3 Ağustos'ta açıklanan Temmuz ayı verilerine göre Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %5,62 arttı. İşte TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranları..

Enflasyon oranları Temmuz 2015!

Haziran 2015 dönemine ait Enflasyon oranları, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Açıklanan verilere göre yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %0,25 arttı. İşte enflasyon oranları Temmuz 2015...

Enflasyon oranları 4 Mayıs'ta saat 10:00'da açıklanacak!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiralamalarında kira bedeline yapılacak zam, her ay TÜİK tarafından tespit edilen enflasyon oranlarına göre hesaplanıyor. Yeni enflasyon oranları 4 Mayıs'ta saat 10:00'da açıklanacak...

Enflasyon oranları Mart 2015!

3 Nisan'da açıklanan Mart ayı verilerine göre Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %1,05 arttı; Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ise aylık %1,19 arttı. İşte TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranları Mart 2015...

Enflasyon sepetinde gıda ve konutun ağırlığı azaltıldı! TÜİK'ten yeni yıl güncellemesi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), enflasyon sepetinde güncellemeye gitti. Buna göre sepete eklenen maddeler olurken, gıda ve konutun ağırlığı azaltıldı. İşte detaylar...

TÜİK’in enflasyon hesabı faizsiz konut kredisini yuttu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın hayatını kaybeden asker aileleri için sağladığı faizsiz kredi miktarını TÜİK’in enflasyon hesabı yuttu...

TÜİK enflasyon rakamları sonrası döviz kurları! Euro ne kadar oldu? Bugün euro/TL kaç lira?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, yıllık enflasyon yüzde 60 eşiğini aştı ve yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından gözler döviz kurlarına çevrildi. Dolar yukarı yönlü hareket ederken euro bugün ne kadar oldu? 3 Ekim Salı e

Ekim ayı iş yeri kira artışı ne kadar, kaç TL? 2023 TÜİK dükkan kira zammı (TEFE-TÜFE) açıklandı mı?

Milyonlarca vatandaş Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'nun enflasyon rakamlarını açıklamasını bekliyor. Kira artış oranları TEFE-TÜFE'ye göre yerniden şekilleniyor. İşte kira artış zammı hesaplama...

Ünlü ekonomistten enflasyon tahmini: TÜİK yüzde 4.95’in üzerinde bir oran açıklamayacak!

Ekonomim yazarı Alaattin Aktaş 5 Temmuz’da açıklanacak enflasyon rakamı ile ilgili tahminde bulunarak TÜİK’in yüzde 4.95’in üzerinde bir oran açıklamayacağını belirtti.

Haziran ayı enflasyon oranları hangi gün açıklanacak? Haziran ayı TEFE-TÜFE oranları belli oldu mu?

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak ara zam enflasyon verilerine göre yapılıyor. Bu kapsamda vatandaşlar, Haziran ayı enflasyon oranları hangi gün açıklanacak? Haziran ayı TEFE-TÜFE oranları belli oldu mu? sorularına yanıt arıyor.

Emekliye kademeli zam tablosu sonunda belli oldu! Tüm oranlar tek tek hesaplandı!

Milyonlarca emekli ve memur maaşlarına temmuzda zam yapılacak. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranları sonrası emekli aylıklarına yapılacak zam oranı kesinleşecek. Hesaplamalar konusunda beklenen ipucu geldi. Bu kapsamda, güncel emekli ve memur maaş hesaplamaları bir bir yapıldı.

Haziran ayı enflasyonunda son dakika şoku! TÜİK resmen açıkladı! Yeni enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), daha önce 3 Temmuz'da açıklanması planlanan Haziran ayı enflasyon rakamları için tarihin değiştiğini açıkladı. Peki Haziran 2023 enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

TÜİK'den mayıs ayı enflasyon rakamları! Enflasyon mayıs ayında nasıl seyretmiş?

Mayıs ayına dair enflasyon rakamları resmi olarak açıklandı! Kira artış oranı ne olacak? TÜİK'in Mayıs ayı enflasyon verilerini sizler için derledik ve detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Mayıs ayı enflasyon oranları belli oldu mu? TÜİK enflasyon oranlarını açıkladı mı?

Mayıs ayı enflasyon oranları için TÜİK'ten yapılacak açıklama bekleniyor. Enflasyon verileri Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) her ayın ilk haftası paylaşılıyor. Peki, mayıs ayı enflasyon oranları belli oldu mu? Ne zaman belli olur?

Mayıs ayı enflasyon oranları ne olacak? Mayıs ayı enflasyon beklentileri açıklandı mı? 

Enflasyon oranları için yapılan son dakika açıklamaları da yakından takip ediliyor. Peki Mayıs ayı enflasyon oranları ne olacak?

TÜİK enflasyon rakam beklentisi ne yönde? 2023 Nisan ayı enflasyon oranları açıklanacak mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), her ay açıkladığı enflasyon rakamlarıyla birçok ekonomik faktörü etkiliyor. Nisan ayı enflasyon rakamları da merakla bekleniyor. Bu rakamlar, asgari ücret, emekli maaşı ve memur zammı gibi birçok önemli konuya yön veriyor. Peki TÜİK enflasyon rakam beklentisi ne yön

Fed'in faiz kararından sonra gözler TÜİK'te. Enflasyon rakamı doları nasıl etkileyecek?

Fed'in faiz konusundaki kararından sonra döviz piyasası üzerinde TÜİK'in açıklayacağı enflasyon rakamları da etkili olacak. Ekim ayı enflasyonu kaç çıkacak ve dolar üzerinde nasıl bir etkisi olacak?

Enflasyon oranları tüik Haberi

Enflasyon oranları tüik



Üretici fiyat endeksi, belirli bir referans döneminde ülke ekonomisinde üretimi yapılan ve yurt içine satışa konu olan ürünlerin üretici fiyatlarını zaman içinde karşılaştırarak fiyat değişimlerini ölçen fiyat endeksi olarak tanımlanıyor.


Tüketici fiyat endeksi oranları, hanehalklarının tüketimine yönelik mal ve hizmet fiyatlarının zaman içindeki değişimini ölçüyor. 


Söz konusu enflasyon oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor.Temmuz dönemine ait enflasyon oranları, 3 Ağustos 2016 tarihinde açıklandı.Enflasyon oranları şu şekilde;


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi, Temmuz 2016


Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %0,21 arttı


Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2016 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre %0,21 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre %3,41 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %3,96 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %4,77 artış gösterdi.

Sanayinin...