23 / 04 / 2024

engellilere özel rehabilitasyon merkezi

engellilere özel rehabilitasyon merkezi

Filyos Belediyesi 50 engelli ile 150 kişilik aile ve yakınlarını kapsayan "Zonguldak'ta Engellerimizle Varız" projesi kapsamında bir proje başlattıklarını kaydetti. proje kapsamında beldede bir rehabilite merkezi kurulak.

Engellilere eğitim desteği tutarı aylık 4 bin 692 TL oldu! 

Özel eğitim okulları ile rehabilitasyon merkezlerinde engellilere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı, bu yıl katma değer vergisi (KDV) hariç bireysel eğitim için aylık 4 bin 692 TL, grup eğitimi için aylık 1.314 TL olarak belirlendi. İşte ayrıntılar...

Ev alacaklar dikkat! Sosyal konut projesiyle ilgili flaş gelişme

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, sosyal medya hesabından Eylül'de duyurulması planlanan yeni sosyal konut projesinde gençlere, emeklilere, şehit yakınlarına, gazilere, engellilere özel kontenjan ayrılacağını açıkladı.

TOKİ'den ucuz konut fırsatı!

TOKİ engellilere özel satışa çıkardığı ucuz konutlarla yüzleri güldürmeye devam ediyor. TOKİ vatandaşlara aylık kolay ödenebilen taksitler ile ev alma şansını sunuyor...

Osmangazi Bakım Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’nin inşaatı tamamlanıyor!

Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen sosyal belediyeciliğin en güzel örneği olan Bakım Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’nde (BAREM) çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Bağcılar Rehabilitasyon ve Özel Eğitim Merkezi Mart'ta açılacak!

Hayat Paylaşım ve Dayanışma Derneği, Bizce Yapım ile ortak yürüttüğü ve İstanbul Emniyet Müdürlügü'nün desteğini de alarak özel tanıtım gecesi düzenledi. Toplantıda konuşan Revna Demirören, Bağcılar Rehabilitasyon ve Özel Eğitim Merkezi'nin Mart'ta açılacağını söyledi.

Lebibe Karlıbel Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi açıldı!

Altınordu Özel Eğitim İş Uygulama Okulu Lebibe Karlıbel Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi açıldı.

Demir Country'de engellilere özel daireler!

Demir Country projesinde engellilere özel daireler tasarlandı. Demir İnşaat, projede DAY Sigorta işbirliği ile engellilere özel bir kampanya düzenliyor.

Ankara Büyükşehir'den görme engellilere özel park!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Çukurambar'da yaptığı Görme Engelliler Parkı, hizmete açıldı. Parktaki futbol sahasında, görme engelliler futbol müsabakaları yapabilecek.

Birevim'den ‘Bir Destek’ kampanyasıyla engellilere özel fırsat!

Toplumun her kesiminde yaşayan insanların ev alması için projeler geliştiren Birevim, sunduğu ödeme seçenekleri ve 160 aya varan taksit imkanıyla ailelerin ev sahibi olmasını kolaylaştırıyor.

Pendik'e dev rehabilitasyon merkezi geliyor!

Pendik Belediyesi, engellilere yönelik yeni bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Çamlık Mahallesi’nde inşa edilecek Engelliler Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile engellilerin sağlıktan kültüre, eğitimden spora her alanda vakit geçirebilmeleri hedefleniyor.

TOKİ Ankara Turkuaz Engelli Evleri başvurusu!

TOKİ Ankara Turkuaz Engelli Evleri başvurusu 27 Temmuz Çarşamba günü başlıyor. Projede yüzde 40 engellilere özel 7 adet konut satışta.

Çankaya'ya üç yeni yüzme havuzu geliyor!

ÇANKAYA Belediyesi, içinde özel rehabilitasyon havuzlarının da bulunduğu üç yarı olimpik havuz ve spor kompleksi projesini tamamladı.

Yeni inşaat projelerinde engellilere özel alan ayrılacak!

AK Parti İl örgütü, binalarda yangın merdiveni, sığınak gibi alanlarla beraber engellilere yapılması gerektiği düşüncesiyle bir çalışma başlattı.

engellilere özel rehabilitasyon merkezi Haberi

engellilere özel rehabilitasyon merkezi

Zonguldaklın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos Belediyesi 50 engelli ile 150 kişilik aile ve yakınlarını kapsayan "Zonguldak'ta Engellerimizle Varız" projesi kapsamında bir proje başlattıklarını kaydetti. 

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesince yapılan engellilere yönelik proje kapsamında beldede bir rehabilite merkezi kurulacağını ifade etti. Engelli ve zihinsen çocukları eğitmek ve onların ihtiyaçlarını daha da giderebilmek için proje başlattıklarını kaydeden Ünal şöyle devam etti. 

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yapılan engellilere dönük proje duyurusunu açıkladı. Bu proje kapsamında Filyos Belediyesi olarak bizde bir proje hazırladık. Zihinsel engelli çocukları eğitmek için bir çalışma yaptık. 

Ev ortamında zihinsel engelli çocukların ev, tuvalet ve ayakkabı giyme ihtiyaçlarını giderebilmeleri kendilerinin giyinme ve soyunma gibi becerilerini sağlamalarını hatta ve hatta mutfakta yemek yapma gibi becerilerini...