19 / 04 / 2024

enkaz bedeli 2014

enkaz bedeli 2014

Kentsel dönüşüm enkaz bedeli nedir? Kentsel dönüşüm enkaz bedeli, daha önce bu bedeli ödeyen kimselere geri ödeniyor mu? İşte kentsel dönüşüm enkaz bedeli ile ilgili Yargıtay Kararı...

Enkaz bedeli nedir?

Enkaz bedeli, adından da anlaşılacağı gibi deprem felaketinde sağlanan bir yardımdır. Bu yardım, yasal bir şekilde yapılır ve devlet tarafından sağlanır. Peki enkaz bedeli nedir, kime ödenir, nasıl hesaplanır? İşte depremden etkilenen kişileri ilgilendiren enkaz bedeli ile ilgili bilgiler...

Enkaz bedeli nedir? Enkaz bedeli ne anlama gelir?

Enkaz bedeli nedir? Enkaz bedeli ne anlama gelir? vatandaşlar tarafından sorulan sorulardandır. İşte detaylar!

Bina enkaz bedeli nedir?

Bina enkaz bedelinin ne olduğunu ve nasıl hesaplandığı merak ediliyor. Bu konuda son zamanlarda oldukça internette arama yapılıyor. İşte merak edilen bina enkaz bedeli!

Kaçak gecekondu sahiplerine sadece enkaz bedeli ödenecek!

Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında sözleşme ile kaçak gecekondusunu devreden vatandaşların, gecekondusu için sadece enkaz bedeli isteyebileceği kararını verdi. 

Üsküdar- Çengelköy kentsel dönüşümle yenileniyor!

İstanbul Üsküdar Çengelköy sırtlarında başlayan kentsel dönüşümle boş arazilerde lüks konutlar yapılıyor. Dönüşüm kapsamında yıkılan evlerde yaşayan ailelere 7 bin 500-30 bin TL arası enkaz bedeli veriliyor.

Tapusuz gecekondu sahipleri enkaz bedeli alacak!

İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Hakkı Erkan, tapusuz gecekondu sahiplerinin kentsel dönüşüm yasasında yer alan haklardan yararlanabileceklerini belirterek, kira yardımı ve enkaz bedeli alabilecekleri söyledi

Kentsel dönüşümde hak sahibi olmayanlara yardım yapılmasına dair karar!

Kentsel dönüşümde hak sahibi olmayanlara yardım yapılmasına dair karar 8 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, riskli yapılarda hak sahibi olmayanlara yardım yapılacak ve enkaz bedeli ödenecek..

Tapu tahsis belgesi enkaz bedeli nedir?

2981 sayılı yasaya tabi tapu tahsis belgeli hak sahipleri için uygulanacak esaslar belediyeden belediyeye değişkenlik gösterebiliyor. Peki, tapu tahsis belgesi bulunan gecekondu hak sahiplerine verilen enkaz bedeli nedir?

Kentsel dönüşümde 2015 yılı kira yardım bedeli!

2013 yılında 630 lira, 2014 yılında 680 lira olan kira yardımı 2015'te ne kadar olarak belirlendi? İşte, kentsel dönüşümde 2015 yılı kira yardım bedeli!

Türk müteahhitler 2014'te toplam 88 milyon dolarlık proje üstlendi!

Türk müteahhitlik şirketlerinin yurt dışında gerçekleştirdiği projelerin ortalama bedeli 2014 sonu itibarıyla 88 milyon dolara yükseldi. Bu, sektörün tarihindeki en yüksek yıllık ortalama proje bedeli rakamı oldu.

Türk müteahhitler yurt dışı projelerinde rekor kırdı!

Türk müteahhitlik şirketlerinin yurt dışında gerçekleştirdiği projelerin ortalama bedeli 2014 sonu itibarıyla 88 milyon dolara yükseldi. Bu, sektörün tarihindeki en yüksek yıllık ortalama proje bedeli rakamı oldu.

Faturalardaki kayıp kaçak bedeli artırıldı mı?

Faturalardaki kayıp kaçak bedeli artırıldı mı? 2014’ün son çeyreğinde sayaç okuma süreleri 2 aya uzarken, EPDK’da, şirketlerin verdiği elektriğin faturasını 2015’e sarkıtıp finans yaratmaya çalıştığı kuşkusu var

2014 ÇED verileri açıklandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 2014 yılı içerisinde ÇED yönetmeliği kapsamında proje bedeli 154 milyar TL olan 469 faaliyete ÇED olumlu kararı verildiğini açıkladı.

enkaz bedeli 2014 Haberi

enkaz bedeli 2014

Kentsel dönüşüm enkaz bedeli!

Kentsel dönüşüme konu olan arsaların üzerinde bulunan ağaçtan eve kadar her şeye bir bedel tayini yapılıp, muvafakat senedi üzerinde bize alacak olarak kaydedilen bedel enkaz bedeli olarak tanımlanıyor. Aşağıda yer alan Yargıtay Kararına göre enkaz bedeli ilgililerine geri ödeniyor.


KENTSEL DÖNÜŞÜM ENKAZ BEDELİ ÖDENMESİ..


YARGITAY

13.HUKUK DAİRESİ

Esas No: 2013/7448

Karar No: 2013/6872


KUZEY ANKARA KENTSEL DÖNÜŞÜM, ENKAZ BEDELİ ÖDENMESİ...

Taraflar arasındaki alacak davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın kabulüne yönelik olarak verilen hükmün süresi içinde davalı avukatınca temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi gereği konuşulup düşünüldü.


K A R A R

Davacı, Kuzey Ankara girişi kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde davalının kendisine daire vermesi karşılığında, 2 adet arsasını davalıya devrettiğini ancak sadece enkaz bedelinin ödendiğini belirterek, bina ve müştemilatların sözleşme tarihindeki değerinin belirlenerek...