25 / 04 / 2024

Erdem Başçı kim

Erdem Başçı kim

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ( TCMB ) Başkanı Erdem Başçı, " Elimizdeki bütün araçları gerektiği kadar gerektiği yerde kullanıyoruz. Amacımız zaten enflasyonu düşürmek " dedi.

Erdem Başçı: Aşırı borçlanmadan kaçının!

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, “TL’nin değerindeki bugünkü oynaklıklar önemli değil, bunlar dalgalanmalardır. TL’nin sağlam durmasını asıl belirleyen şey TL varlık arzıdır. Orada da ‘basiretli borçlanma’ diyoruz." dedi...

Erdem Başçı: Enflasyonu yüzde 5'e düşürmek için çabalamalıyız!

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, "Petrol fiyatlarından enflasyonu düşürücü bir etki gelecek, bunu fırsat bilip enflasyonu yüzde 5'e düşürmek için çaba sarf etmemiz gerekiyor" dedi.

Erdem Başçı: Risk primi tarihin en düşük seviyesinde!

Risk primi tarihin en düşük seviyesinde. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, "Kamudaki basiretli borçlanma sonucunda Türkiye'nin risk primi tarihinin en düşük seviyelerine yakın seyretmektedir" dedi.

Erdem Başçı 2015 yılı enflasyon öngörülerini açıkladı!

TCMB Başkanı Erdem Başçı, 2015 yılında enflasyonun, orta noktası yüzde 6,1 olmak üzere yüzde 4,6 ile yüzde 7,6 aralığında gerçekleşeceğini öngördüklerini bildirdi.

Erdem Başçı: Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 7,6!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, enflasyonun yıl sonunda yüzde 70 ihtimalle orta noktası yüzde 7,6 olmak üzere yüzde 6,7 ile yüzde 8,5 aralığında gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini bildirdi.

Erdem Başçı: Konut kredileri hacmindeki daralma rakamlara yansıdı!

2013 yılını değerlendiren Merkez Bankası başkanı Başçı, Ocak ayının ortasında %1'in üzerine çıkan konut kredisi oranları, Şubat ayı üçüncü haftasında % 1.25'e ulaştığını belirtti.

Erdem Başçı: 2014'te enflasyonu yüzde 5,2 ile 8 aralığında tahmin ediyoruz!

Merkez Bankası Başkanı Başçı, "Enflasyonun 2014 sonunda, orta noktası yüzde 6,6 olmak üzere yüzde 5,2 ile yüzde 8 aralığında gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz" dedi...

Erdem Başçı'dan enflasyon tahmini!

Erdem Başçı'dan enflasyon tahmini! Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, bu yıl sonunda enflasyonun 7' ye yakın ama belki 7'nin biraz üzerinde gerçekleşmesinin mümkün olduğunu söyledi...

Erdem Başçı: Dolar yıl sonunda 1,92 ve altında olursa şaşırmayın!

Anadolu Ajansı Finans Masası'na konuk olan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Döviz kuruyla ilgili bu yükselişin geçici olduğunu belirterek "Dolar yıl sonunda 1,92 ve altında olursa şaşırmayın" dedi...

Memurlar ve SSK, BağKur emeklileri şimdi bakın! 4 soruda maaş zamları tek tek açıklandı! Kim kaç lira alacak?

SSK, BağKur emeklileri ve memurlar maaş hesaplamalarını sık sık araştırıyor. Peki kim kaç lira alacak? Kime zam var?

Depremzede faizsiz kredi ve hibe desteği başvuruları ne zaman? Kim kaç lira kredi ve hibe alacak? İşte şartlar...

Depremde ev ve iş yeri yıkılan vatandaş için son dakika bir adım atan hükümet, yeni destek paketini duyurdu. Peki depremzede faizsiz kredi ve hibe desteği başvuruları ne zaman? Kim kaç lira kredi ve hibe alacak?

Hasarlı bina için nereye başvurulur? Bina depreme dayanıklılık testini kim yapar?

Hasarlı bina için nereye başvurulur? Bina depreme dayanıklılık testini kim yapar? soruları yaşanan Kahramanmaraş depreminden sonra sıkça sorulmaya başlandı. İşte bu soruların yanıtı!

Twitter Türkiye'de de altın tik dönemi başladı! Mavi, gri ve sarı tikleri kim alıyor? İşte yeni rozetlerin anlamı!

Elon Musk'ın satın alınmasının ardından Twitter'da "Altın Tik" dönemi başladı ve yapılan değişikliklerle gündeme geldi. Mavi, gri ve sarı tikleri kim alıyor? İşte yeni rozetlerin anlamı...

Ev satarken tapuya kim başvurur?

Ev satışı esnasında bazı sorular yöneltilmektedir. Onlardan biri de Ev satarken tapuya kim başvurur? şeklinde sorulan sorudur. İşte merak edilenler!

Maaşlara Temmuz zammında geri sayım başladı! Kim kaç TL maaş alacak? 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği..

Maaşlara Temmuz zammı için geri sayım başladı. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği gibi sosyal yardı alan kişiler de aylıklarının ne kadar olacağını merak ediyor. Peki kim kaç TL maaş alacak? İşte ayrıntılar..

Ev alırken tapu masrafını kim öder?

Ev satın alma aşamasında olan kimseler bazı masrafları tek başına, bazı masrafları ise satıcıyla beraber öder. Peki, ev alırken tapu masrafını kim öder?

Zam farklarında flaş açıklama! Kim ne kadar alacak?

2022 yılına girilmesi ile birlikte zamlı maaşlar açıklandı ve hemen ardından milyonlarca emekli maaş farklarının ne zaman ödeneceğini araştırmaya başladı. Peki maaş farkları ne zaman ödenecek? Kim ne kadar zam farkı alacak? İşte ayrıntılar...

Kim Kardashian'ın Hidden Hills’teki evini yenilemesine komşu engeli!

Kim Kardashian'ın California’nın lüks bölgesi Hidden Hills’te bulunan konutunu yenileme planları, komşularında rahatsızlık yarattı. Komşulardan birinin Kardashian’ın inşaat planlarını durdurmak amacıyla mahkemeye başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Bu fiyattan, bu konutları kim alıyor?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Bu fiyattan, bu konutları kim alıyor?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 12 maddelik analizi...

Thodex'in firari patronu Faruk Fatih Özer'e kim yardım ediyor?

Thodex vurgunun başrolü Faruk Fatih Özer hakkında iddialar gün geçtikçe değişiyor. Mafya ile bağlantı iddiaları ise her gün boyut değiştiriyor. Peki Thodex vurguncusu Fatih'e kim yardım ediyor?

İş GYO bağımsız yönetim kurulu üye adaylarını seçti!

İş GYO'nun bağımsız yönetim kurulu üye aday listesinin Prof. Dr. Arzu Erdem, Haluk Büyükbaş ve Sayın Nihat Uzunoğlu'ndan oluşmasına karar verildi.

Binaların erişilebilirliği 'ERDEM' ile ölçülecek!

Çalışmalarına devam eden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, engelliler başta olmak üzere yaşlı ve hamilelerin binalara erişilebilirlik düzeyini belirlemek amacıyla kısa adı "ERDEM" olan Erişilebilirlik Değerlendirme Modülü hazırladı.

Erdem Başçı kim Haberi

Erdem Başçı kim

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, "TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerimize, enflasyonu düşürmeye, fiyat istikrarına odaklı bir para politikası ile birlikte zaten Türkiye'nin temelleri sağlam olduğu için bu tür çalkantıların etkisi her zaman için geçici olur, onu vurguladık" dedi.


Başçı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda gerçekleştirdiği sunumun ardından gazetecilere açıklama yaptı. 


Başçı, sunuma ilişkin şunları söyledi:


"Komisyon üyelerimize, enflasyonu düşürmeye, fiyat istikrarına odaklı bir para politikası ile birlikte zaten Türkiye'nin temelleri sağlam olduğu için bu tür çalkantıların etkisi her zaman için geçici olur, onu vurguladık.


Çok önemli olan husus elimizdeki bütün politika araçlarıyla enflasyonu düşürmeye şu anda odaklıyız. Dış dengeyle ilgili konu zaten kendiliğinden şu anda çözülmek üzere çünkü petrol fiyatlarındaki gelişmeler orada yardımcı olacak. Büyümeye de oradan olumlu bir...