26 / 04 / 2024

Nefesler tutuldu: Ekonominin başına kim geçecek?

Nefesler tutuldu: Ekonominin başına kim geçecek?

Seçimlerin sona ermesinin ardından yeni yönetimde ekonominin başına kimin geçeceği merak ediliyor. Ekonomik kriz, deprem ve seçim vaatleri nedeniyle ağır yük altına giren ekonomiyi yönetmek için Lütfi Elvan ve Cevdet Yılmaz’ın görev alabilecekleri belirtiliyor.



Yeni hükümetin 2024 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimleri de göz önüne alarak ekonomiyi toparlamaya ilişkin yeni program, yeni kadro ve yeni anlayışı hayata geçirmeyi planlandığı öğrenildi. Bu doğrultuda, ekonomi yönetiminin piyasaların da soğuk bakmadığı eski bakanlar Lütfi Elvan ile Cevdet Yılmaz'a devredileceği bildirildi. Lütfi Elvan ve Cevdet Yılmaz'ın da bir yandan yeni bir program bir yandan da yeni kadrolarla iç ve dış piyasalara güven vermenin yolunu arayacağı aktarıldı. Maliye Eski Bakanı Mehmet Şimşek için de Cumhurbaşkanlığı ekonomi başdanışmanlığı gibi bir görevden söz edildiği öğrenildi. Fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesinde teklifini kabul etmediği ifade edilen Mehmet Şimşek'e görev vermesinin büyük sürpriz olacağına ilişkin değerlendirmeler de yapıldı.

 Nefesler tutuldu: Ekonominin başına kim geçecek?

YENİ KADRO

Dış açığı finanse edebilmek amacıyla büyük miktarlarda yabancı kaynağa ihtiyaç duyan ekonomi yönetiminin yalnızca isim değişikliğine giderek ülkeye kaynak çekemeyeceği belirtildi. Bu yüzden, iktisat biliminin kurallarına dayalı yeni bir programla bu programı doğrudan uygulayabilecek liyakatlı kadroların oluşturulmasının olmazsa olmaz görüldüğü bildirildi.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön