29 / 03 / 2024

Erdemirin yurtdışı projeleri

Erdemirin yurtdışı projeleri

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları ( ERDEMİR ) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, yurt içi ve yurt dışında satın alma fırsatlarını değerlendirdiklerini belirtti.

Türk müteahhitler yurtdışında 10 binden fazla proje üstlendi!

Türk müteahhitler koronavirüs salgınına rağmen yurtdışında projeleri üstlenmeye devam ediyor. Sektör ilk çeyrekte 3,1 milyar dolarlık 52 projeyi hayata geçirdi. 

Türk müteahhitler yurtdışı inşaat işlerinde iyi!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Tevfik Güngör, bugünkü yazısında Türk müteahhitlerin yurtdışında üstlendiği projeleri değerlendirdi. İşte, Tevfik Güngör'ün bugünkü yazısı...

Pana Yapı'nın projeleri Recexpo Fuarı'nda tanıtıldı!

Türkiye’nin yeni ve prestijli gayrimenkul firmalarından Pana Yapı, markalı konut projeleriyle yurtdışında da adından söz ettirmeye devam ediyor. Pana Fikirtepe projeleri Bakü RecexpoFuarı 2015'de görücüye çıktı.

Türk müteahhitlerin yurtdışı projeleri azaldı!

İnşaatçılar yurtiçinde olduğu gibi yurtdışında da zor günler geçiriyor. Türk firmalarının aldığı proje sayısı 1 yılda yüzde 50 geriledi.

Türk müteahhitlerin yurtdışı projeleri 2023'te 100 milyar dolara ulaşacak!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk müteahhitlik firmalarının yurt dışında yaptıkları projelerdeki hedefinin 2023'te 100 milyar dolara ulaşacağını açıkladı.

Nihat Zeybekçi: Türkiye konut pazarında artık bir marka!

Dünya lideri bir müteahhitlik sektörünün zamanının geldiğini söyleyen Ekonomi Bakanı Zeybekci, Yurtdışı projeleri finanse edecek bir Kalkınma Bankası modelinin hayata geçirilmesi düşüncesindeyim" dedi.

TMB Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri ödül töreni gerçekleşti!

Ekonomi Bakanı Zeybekci:"Yurtdışı projeleri finanse edecek yeni bir Kalkınma Bankası modelinin hayata geçirilmesi için gerekli çalışmaları başlatmamızın fayda sağlayacağı düşüncesindeyim" dedi.

Müteahhitlik firmalarına finansman için yeni kalkınma bankası!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yurtdışı projeleri finanse edecek yeni bir kalkınma bankası için gerekli çalışmaları başlatmanın fayda sağlayacağı düşüncesinde olduğunu söyledi..

Pakpen yurtdışında faaliyetlerini artırıyor!

Yurtdışında yer aldıkları projeleri oldukça önemsediklerini söyleyen Pakpen Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Tuza, büyük altyapı ve imar projelerini, pazar dinamiklerini ve ihtiyaçlarını yakından takip ettiklerini bildirdi.

Pakpen, yurtdışında faaliyetlerini artırıyor!

Yurtdışında yer aldıkları projeleri oldukça önemsediklerini söyleyen Pakpen Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Tuza, büyük altyapı ve imar projelerini, pazar dinamiklerini ve ihtiyaçlarını yakından takip ettiklerini bildirdi...

Rönesans Holding yurtdışında altyapı projeleri geliştirecek!

Dünyanın en büyük müteahhitleri arasında yer alan Rönesans, yeni hedefini altyapı projeleri olarak belirledi. Önümüzdeki dönemde daha önce uzak durduğu yerli ve yabancı kamu projelerine yönelecek..

Turyapı İstanbul ve Datça'da yeni konut projeleri inşa edecek!

Ankara merkezli Turyapı 2013 yılında yurtdışında altyapı, 2014 yılında ise İstanbul Kartal ve Bodrum Datça’da konut projeleri planlıyor. Şirket, ‘Nasıl bir proje isteniyor’ sorusunun yanıtını ise anketle arıyor...

Türk müteahhtilerin yurtdışındaki projeleri 13,5 milyar dolar!

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yurtdışı müteahhitlik sektörünün bu yılın ilk yedi ayında üstlendiği proje sayısının 140, bu projelerin toplam değerinin ise 13.5 milyar dolar seviyesinde olduğunu söyledi

Erdemirin yurtdışı projeleri Haberi

Erdemirin yurtdışı projeleri

Ali Pandır, "Bu satın almanın rakamsal değeri değişken olabilir. Rakiplerimizin durumu yurt içinde çok parlak değil. Konsolidasyon olabilir. Konsolidasyon olursa Türkiye'de bir satın alma fırsatı doğabilir" dedi.


Sektördeki gelişmelere ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Pandır,  seçim sonuçlarının sektöre yansımasına yönelik değerlendirmelerde bulundu.


Pandır, şu anda siyasiler de dahil hiç kimsenin kafasında oturmuş bir koalisyon modeli olmadığı tahmininde bulunarak, "Herkes bir model yaratmaya çalışıyor. Benim gördüğüm, herkes pozitif bir şekilde erken seçim olmasın, koalisyonla çözülsün diye uğraşıyor. İnşallah istikrarın bozulmayacağı, iyi çalışan bir koalisyon modeliyle Türkiye yoluna devam eder" ifadelerini kullandı.


Faaliyet gösterdikleri sektörün, yurt içi gelişmelere kıyasla küresel emtia fiyatları ve konjonktürel hareketlerden daha fazla etkilendiğine işaret eden Pandır, sektördeki yatırımların genelde uzun vadeli olduğunu vurguladı.


Pandır, bu nedenle kısa vadeli gelişmelere daha...