25 / 04 / 2024

Ergene Havzasındaki çamurlar dönüştürülecek

Ergene Havzasındaki çamurlar dönüştürülecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Ergene Havzası'nın Trakya hatta Türkiye'nin önemli alanlarından birisi olduğunu, havzanın temizlenmesi sırasında çıkacak olan çamuru geri dönüşümde kullanılacağını söyledi.

Dünya Bankası'ndan 1 milyar dolarlık destek!

Dünya Bankası, Çad Gölü Havzası'ndaki güvenlik sorunundan etkilenenler için 1 milyar dolarlık destek paketini onayladığını duyurdu.

Yabancılar Türkiye’de nakit harcamayı unuttu! Turizmde kart harcamaları ‘rekor’ getirdi!

Akdeniz havzasındaki yabancı turistlerin kartla yaptıkları harcamaları araştıran Visa Akdeniz Turizm Analizi'nin 2022 sonuçları açıklandı. Turistlerin kart harcamalar yüzde 43 büyürken, bu oran Türkiye'de yüzde 90'ı buldu.

Kanal İstanbul için yeni ihale!

TOKİ, Kanal İstanbul projesi dahilinde yeni bir ihaleye hazırlanıyor. Kurum, Sazlıdere Baraj Havzası’ndaki tarım arazileri için ihale düzenleyecek.

Büyükçekmece içme suyu havzasındaki kaçak yapılar yıkıldı!

İstanbul Büyükçekmece Göl'ünde inşa edilen kaçak yapıların yıkımı gerçekleşti.

Van iç havzasındaki büyük barajlar deprem riski altında uyarısı!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Tosun, Van iç havzasındaki büyük barajların deprem riski altında bulunduğunu dile getirdi.

Ergene 1 ve Çorlu 1 OSB arıtma tesisleri Ağustos'ta açılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biz kötü gidişatı durdurmak için Ergene Havzası Eylem Planı'nı devreye aldık dedi ve Ergene 1 ve Çorlu 1 OSB arıtma tesislerinin Ağustos'ta açılacağını belirtti...

İzmir'de baraj havzasındaki iki mahalle taşınıyor!

İzmir'de yapımı devam eden Rahmanlar Barajı havzasında kalan iki mahalle taşınıyor. 

Ödemiş'te baraj havzasındaki iki mahalle taşınıyor!

İzmir'in Ödemiş ilçesi Derebebekler Mahallesi'nin bir kısmı ile Dereuzunyer Mahallesi'nin tamamı, yapımı süren Rahmanlar Barajı havzasında kaldığı için kamulaştırıldı. 

Kocaeli'deki kaçak bungalov evlerin yıkımında gerginlik!

Kocaeli Yuvacık Barajı'nın havzasındaki bir işletmenin kaçak bölümleri ekipler tarafından yıkılmak istenince, arbede yaşandı.

Van Gölü’nde kot sorunu çözüldü!

Bitlis ve Van İllerini kapsayan Van Gölü havzasındaki yerleşim alanlarında 20 yıllık afet kotu sorununa 1655 metre kotundan 1653 metre kotuna çekilerek çözüm üretildi.

Diyarbakır Eğil Atıksu Arıtma Tesisi’nde sona gelindi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün, Dicle Havzası’ndaki kirliliği ortadan kaldırmak amacıyla çalışmalarını yürüttüğü Eğil Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi gelecek ay işletmeye alınıyor.

Diyarbakır Eğil Atıksu Arıtma Tesisi’nin yüzde 60'ı tamamlandı!

Eğil Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin yüzde 60’ı tamamlandı. Kasım ayından itibaren hizmet vermeye başlayacak olan tesisle, Dicle Havzası’ndaki su kirliliği tamamen ortadan kalkacak.

Ozancan Prefabrik Hamzadere Havzası'ndaki iş hacmini arttırdı!

Beton prefabrik sektöründe fabrika inşaatı, spor salonları, menfez, dere ıslahı, köprü kirişleri, sahil genişletme ve atık su arıtma projelerine yönelik çözüm ürettikleri bilgisini veren Feyzi Erbaş, son dönemde Hamzadere Havzası'ndaki iş hacimlerinin arttığını söyledi.

Ergene Havzasındaki çamurlar dönüştürülecek Haberi

Ergene Havzasındaki çamurlar dönüştürülecek

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ)'nde 'Ergene Havzasında Çamurların Yönetimi' konulu toplantı yapıldı. 


NKÜ konferans salonunda gerçekleşen toplantıda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Ergene Havzası'nın Trakya hatta Türkiye'nin önemli alanlarından birisi olduğunu, havzanın temizlenmesi sırasında çıkacak olan çamuru geri dönüşümde kullanılacağını söyledi. 


Ergene Havzası bölgesinde önemli miktarda yatırımların yapıldığına dikkat çeken Öztürk, "Atık su arıtma tesisleri bakımından çalışmalar yapılmaktadır. 


Atık su arıtma tesisleri bakımından ve atık suların bazı zararlarının derin deşarj ile uzaklaştırılması konusunda önemli çalışmalar yapılmaktadır. Trakya bölgesi Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olmasının yanı sıra zirai potansiyel açısından da önemli bir yere sahiptir. Bölgenin yüzde 72,64'ü tarıma elverişlidir. Arıtma çamurları ve diğer atık suların arıtılması bu noktada çok önemlidir. 


Eğer arıtma çamurlarımızı ve diğer atıklarımızı doğru yönetemezsek bölgede tarımsal...