19 / 04 / 2024

Erhan Usta Kanal İstanbul açıklaması

Erhan Usta Kanal İstanbul açıklaması

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta, Kanal İstanbul projesiyle ilgili konuştu. Kanal İstanbul'la ilgili dikkat çeken bir öneride bulunan Usta, "Bu konu vatandaşa sunulmalı biz referandum yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

Erhan Usta'dan flaş öneri: Rant vergisi mutlaka çıkarılmalı!

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, Meclis'te yaptığı açıklamasında önemli bir öneriyi gündeme getirdi. İşte Erhan Usta'nın o açıklaması...

Tasfiye halindeki tasarruf finansman şirketlerinin akıbeti TBMM gündeminde! 

Tasfiye halindeki tasarruf finansman şirketleri hakkında yürütülen çalışmalar Meclis gündemine taşındı. İyi Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, konuyla ilgili soru önergesi verdi. İşte ayrıntılar...

Ekonomi kulislerini çalkalayan sözler: Doları bastırmak için haftada 2 milyar dolar rezerv yakıyorlar

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, iktidarın döviz baskısını kontrol altında tutmak için haftada 2 milyar dolar rezerv yaktığını dile getirdi. İYİ Partili Usta, doların KKM ile belli bir ölçüde sabitlendiğini belirtirken “Hafta da 2 milyar dolar civarında da rezervi yakıyorlar” dedi.

Erhan Usta'dan Kanal İstanbul için referandum çağrısı!

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta, Kanal İstanbul projesiyle ilgili konuştu. Kanal İstanbul'la ilgili dikkat çeken bir öneride bulunan Usta, "Bu konu vatandaşa sunulmalı biz referandum yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

Erhan Usta: Kira stopajları sıfırlanmalı!

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta yaptığı açıklamada, Verilen kredilerin ödenmesi konusunda da esnafı rahatlatmamız lazım. Kira stopajları mutlaka sıfırlanmalıdır. Bunlar bütçe dengelerini bozacak bir şey değildir" dedi.

İYİ Partiden kira stopaj oranı önerisi!

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta, "Pandemi nedeniyle iş yerlerini açamayan veya açsa da gelir kaybına uğrayan esnaf ve sanatkarlarımıza aylık 2 bin lira olmak üzere 6 ay boyunca karşılıksız yardım yapılmalıdır, kira stopaj oranı yılbaşından itibaren 6 ay sıfırlanmalıdır" dedi.

Genco Erkal'dan Ekrem İmamoğlu'na Kanal İstanbul desteği!

Usta sanatçı Genco Erkal, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Kanal İstanbul itirazları sebebiyle soruşturma açılmasına tepki gösterdi. 

Samsun Vezirköprü Devlet Hastanesi’nin yapımı hala tamamlanamadı!

Samsun Milletvekili Erhan Usta, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Vezirköprü Devlet Hastanesi’nin inşaatının ne zaman tamamlanacağı hakkında sorular sordu...

Samsun Yörükler Mahallesi'ndeki belediyenin yıkım faaliyetleri mecliste!

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Samsun ili Bafra ilçesi Yörükler Mahallesi'nde büyükşehir belediyesinin yaptığı yıkım ile ilgili hususları dile getirdi.

Türkiye Varlık Fonu, Türkiye'nin kaynak ihtiyacına çare olacak!

Türkiye Varlık Fonu'na ilişkin çalışmaları değerlendiren MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, sistemin iyi kurgulanması halinde Türkiye'nin kaynak ihtiyacının bir kısmına çare olabileceğini söyledi.

Erhan Usta: İnşaata dayalı bir ekonomi var!

Erhan Usta, “Reform sürecini devam ettirmemiz lazım. Sıkı maliye politikası 2008’den sonra da sürdü. Ancak inşaata dayalı bir ekonomik sistem geldi. Şu anda Türkiye’nin en büyük imalatçıları arsa alıyor. Büyük firmalar da küçük üretici de öyle. " dedi.

Dünyayı değiştirecek 5 projede Kanal İstanbul ilk sırada!

Amerikan Huffington Post haber sitesi, dünyayı değiştirecek 5 projeyi tanıttı. Site, Kanal İstanbul'u dünyayı değiştirecek projeler arasında ilk sıraya yerleştirdi. Bu projeyle Karadeniz ve Marmara Denizi ikinci kez bağlanacak...

Erdoğan Bayraktar: Kanal İstanbul içme suyu havzasına zarar vermeyecek!

Kanal İstanbul içme suyu havzasına zarar vermeyecek diyen Erdoğan Bayraktar bu proje tankerlerin Boğaz’dan geçişini engelleyerek mevcut Boğaz’ı kurtaracak. Çevresini güzelleştireceğiz, villalar, gezi parkurları, köprüler olacak dedi...

Erhan Usta Kanal İstanbul açıklaması Haberi

Erhan Usta Kanal İstanbul açıklaması

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta, partisinin genel merkezinde bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta, gerçekleştirdiği basın toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Usta, son günlerde gündemde olan elektrik ve doğalgaz zamlarına tepki gösterdi.

Geçtiğimiz hafta ilk kazmanın vurulduğu Kanal İstanbul projesine ilişkin de açıklamalarda bulunan Erhan Usta, şunları kaydetti:

"Kanal İstanbul tartışması çok sağlıksız bir şekilde ilerliyor. Çünkü böyle bir tartışmayı açan Hükümetin toplumu ikna eden kapsamlı bir çalışma yapması gerekir...Bu konu vatandaşa sunulmalı biz referandum yapılmasını talep ediyoruz. Devlet inatla yönetilmez. Hiçbir kurumun haberi olmadan bir anda ortaya çıkmış bir projedir. Bu projenin bir hedefi yok. Bilimsel çalışmalar yapılmamıştır. Tarım arazileri yok olacaktır, meralar yok olacak, orman alanı...