20 / 04 / 2024

Genco Erkal'dan Ekrem İmamoğlu'na Kanal İstanbul desteği!

Genco Erkal'dan Ekrem İmamoğlu'na Kanal İstanbul desteği!

Usta sanatçı Genco Erkal, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Kanal İstanbul itirazları sebebiyle soruşturma açılmasına tepki gösterdi. 



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, geçen ağustosta şehrin çeşitli noktalarına “Ya Kanal, Ya İstanbul” afişleri astır ve projeye tepkisini belli etmişti. Sözcü'de yer alan habere göre; Valilik de bunları bir gecede kaldırtmıştı. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği’nin, bu afişleri gerekçe göstererek Ekrem İmamoğlu’na soruşturma açtığı öğrenildi. 

İFADESİNİ İSTEDİLER

Müfettişin, İmamoğlu’na gönderdiği yazıda “Devlet politikası haline gelmiş ve kamu kaynağı kullanılarak yürütülen bir projeye yine kamu kaynağı kullanılarak muhalaefet edilmesinin mümkün olmadığı” ifadei kullanıldı. İmamoğlu’nun 7 gün içinde ifade vermesi istendi. 

“İMAMOĞLU BENİM”

İmamoğlu hakkında soruşturma başlatılması sosyal medyada gündem oldu. Çok sayıda kişi ‘İmamoğlu benim’ etiketini paylaşarak kendilerinin de Kanal İstanbul’a tepkili olduğunu belirtti.

Usta sanatçı Genco Erkal da Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı: 

“#İmamoğluBenim Ben de karşıyım Kanal İstanbul’a. Suçsa beni de yargılasınlar. İmamoğlu’nun bu konudaki düşüncesine, eleştirilerine yüzde 100 katılıyorum. İktidarın yüreği varsa bu konuda referandum yapsın da görsün gününü.”

Murat Kurum: Kanal İstanbul bağımsızlık projemizdir!

Ekrem İmamoğlu’ndan Kanal İstanbul paylaşımı!

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul soruşturması açıklaması!


Geri Dön