25 / 04 / 2024

Tevfik Göksu'dan Ekrem İmamoğlu'na deprem çalışmaları tepkisi!

Tevfik Göksu'dan Ekrem İmamoğlu'na deprem çalışmaları tepkisi!

Dün İstanbul'da bir deprem meydana geldi. Depremin ardından paylaşımda bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu'dan tepki geldi.



Dün İstanbul'da bir deprem meydana geldi. Sabah Gazetesi'nden Barış Savaş'ın haberine göre; İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sarsıntıyla ilgili konuştu ve "Deprem gerçeğinin şehrimizin önemli bir gündemi olduğunu hatırlatması açısından önemli" ifadelerini kullandı.

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu'dan Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarına yanıt geldi. Kentsel dönüşüm ve depremle ilgili verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirten Göksu, "Bu iş temennilerle olmaz, dert edinmek ve iş yapmakla olur. Her yıl için 20 bin konut sözü verip, 2 yıldır deprem adına İstanbul’a bir çivi bile çakmadınız" diye konuştu.

Tevfik Göksu dan Ekrem İmamoğlu na deprem çalışmaları tepkisi!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun göreve başlamasının ardından AK Parti dönemindeki İstanbul'un deprem bütçesini 2020 yılında 1 milyar 13 milyon Türk Lirası'ndan 347 milyon Türk Lirası'na azalttı. İBB yönetimi 2020 yılında yüzde 65 azalttığı deprem bütçesini 2021 yılında yüzde 80 düşürerek 257 milyon 119 bin Türk Lirası yaptı. İBB yönetiminin 2020 yılı faaliyet raporunda da 2 senede kentsel dönüşüm çalışması yapılmadığı belirlendi.

Tevfik Göksu'dan Yeşilpınar'daki kentsel dönüşüme tepki!


Geri Dön