25 / 04 / 2024

Meral Akşener'den Ekrem İmamoğlu'na Kanal İstanbul yanıtı!

Meral Akşener'den Ekrem İmamoğlu'na Kanal İstanbul yanıtı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesiyle ilgili siyasileri bilgilendirme kapsamında Meral Akşener'le konuştu. Meral Akşener, "İstanbul’da ikamet eden bir şahıs olarak üzerime ne düşüyorsa yapmaya hazırım” dedi...



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentin “deprem” ve “mülteci sorunu” ile birlikte en önemli 3 probleminden biri olarak belirttiği Kanal İstanbul projesiyle ilgili siyasileri bilgilendirmeyi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile sürdürdü. 

İBB'nin resmi sitesinde yer alan habere göre; Akşener ile telekonferans yöntemiyle buluşan İmamoğlu, Kanal İstanbul’un bir emlak projesi olduğunu belirtti. Akşener’e yaptığı sunumda, Kanal İstanbul için 5 bin hektar ormanlık alanın kesilmesinin planlandığını dile getiren İmamoğlu, “Bu, 400 bin ağaç demek. Bu, 1 milyon 200 bin kişinin bir yıllık oksijeni demek. Kanal İstanbul, hiçbir ekolojik duyarlılık taşımayan bir projedir” dedi.

Planın, kamulaştırma sorunu çözülmeden uygulamaya konulmasına vurgu yapan İmamoğlu, “Bölge halkını gerçekten mağdur edecek bir konu bu. Bir nevi, ‘Kamu eline geçmeden uygulama yapılamaz’ maddesini tümüyle yok ediyor. Bu, önemli bir travma” diye konuştu. Hafriyat süreçlerinin patlamalarla yönetileceğine dikkat çeken İmamoğlu, “Yaklaşık 11 ton dinamitle kanal açılımı yapılacak. Bu, neredeyse 4 yıl boyunca, 4 şiddetine yakın bir depremi her gün hissetmek gibi bir şey” diye konuştu. 

“İstanbul için hayati önemi var, kesinlikle yapılmamalı” denilen her şeyin kanal projesinde olduğunu vurgulayan İmamoğlu, bunları şu şekilde açıkladı: 

-İstanbul’un kuzeye doğru gelişmesine neden olacak yerleşim kararlarından kaçınılması.

-Tarım ve mera alanlarının amacı dışında kullanımının engellenmesi.

-İstanbul ormanlarının daha iyi korunabilmesi için muhafaza ormanı statüsüne alınması.

-İçme suyu havzalarındaki kentsel gelişme baskılarını engelleyecek tedbirlerin alınması; kıyı alanlarını tehdit eden kullanımlara izin verilmemesi.

-İstanbul’un doğal eşik sınırı olan 16 milyon nüfusun aşılmaması.

İmamoğlu, Akşener’e, “Sizin bu konudaki çabalarınızı biliyorum. İstanbul halkı adına da yürekten teşekkürlerimi sunuyorum; minnet duyuyorum. Bayramdan sonra bu süreci tümüyle kamuoyu önüne serme konusunda ciddi bir kampanya başlatacağız. Çünkü bu tehdidi bertaraf etmemiz lazım” şeklinde seslendi. 

Sunum için İmamoğlu’na teşekkürlerini ileten Akşener, “Söylediklerinize yüzde 100 katılıyorum. Nasıl engellenecek? Tamamen kamuoyu baskısıyla engellenebilir. İstersek yapabilirmişiz gibi bir ümit var. İstanbul’da ikamet eden bir şahıs olarak üzerime ne düşüyorsa yapmaya hazırım” diyerek İmamoğlu'na destek olduğunu belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul projemiz tüm dünyaya örnek olacak!

Kanal İstanbul Çok Disiplinli Değerlendirme kitabı çıktı!


Geri Dön