13 / 12 / 2025

Ersin Aydeniz afrika yatırım

Ersin Aydeniz afrika yatırım

Nijerya'da 1.5 yıldır faaliyet gösteren E7 Grup'un CEO'su Ersin Aydeniz, Türk yatırımcıları Afrika'ya çağırdı. Ersin Aydeniz Türk yatırımcılara "Enerji alanında büyük açık var" dedi..

Dünyanın gözü Afrika arazilerinde!

Dünya'nın gözü Afrika arazilerinde! Nüfus projeksiyonunda 150 milyonluk rakam Türkiye’yi dünyada stratejik yatırımlara itiyor. Türkiye Afrika’da tarım ve hayvancılık yapmaya hazırlanıyor.

Türk müteahhitler için Afrika'da önemli yatırım fırsatları var!

Rönesans MEA CEO’su Cem Özoğuz, Türk müteahhitleri açısından Afrika kıtasında çok büyük fırsatlar olduğunu belirterek "Geleceğin Afrika’da olduğunu düşünüyoruz. " dedi.

Türkiye, Afrika'nın inşaat alanında önemli rol oynuyor!

Türkiye'nin Afrika'da inşaat ve yeniden imar alanında oynadığı role de dikkati çeken Ulusoy, bu alanda özellikle Somali'ye verdikleri desteğin güzel bir örnek teşkil ettiğini söyledi.

Afrika ile Türkiye ilişkileri giderek büyüyor!

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Afrika ile Türkiye ilişkilerinin giderek büyüdüğünü bildirdi. İşte açıklamalar...

Türkiye yeni pazar arayışında rotayı Afrika'ya çevirdi!

Rusya gerginliği telafi etmek için pazar çeşitlendirilmesini zorunlu hale getirdiğini söyleyen TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı, 54 ülkeli Afrika'nın ihracatçılarımız için fırsat yarattığını kaydetti.

Altındağ Afrika Kültür Evi açıldı!

25 Mayıs Dünya Afrika Günü’nde, Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi, Cumhurbaşkanımız Sayın R. Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından Hamamarkası’nda açıldı.

Afrika yapı ürünleri ihracatı için radara alındı!

YAPI ürünleri ihracatı için Afrika ülkeleri radara alındı. Bu çerçevede Yapı Fuarf na Kenya ve Nijerya gibi ülkelerden konuk olan heyetler ile görüşmelerde bulunuldu.

Türk inşaat malzemesi sanayicileri Afrika’nın inşasına talip!

Bu yıl 39’uncusu düzenlenen Yapı Fuarı’nın ikinci gününde Konuk Bölge Afrika Projesi kapsamında düzenlenen Afrika – Türkiye İnşaat ve İkili İş Görüşmeleri Forumu’na Sahra altı ülkelerinin 19 milyar dolarlık elektrik altyapı ihtiyacı damgasını vurdu.

39. Yapı Fuarı, Afrika'dan gelen satın alma heyetlerini ağırladı!

39. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul'da Kenya, Nijerya ve Mozambik'den satın alma heyetleri ağırlandı. Afrika – Türkiye İnşaat İkili İş Görüşmeleri'nde 35 milyar dolarlık inşaat harcaması gerçekleştirmeleri öne çıkan konular arasında yer aldı.

Türk yatırımcılar Afrika'ya ve Uzak doğu ülkelerine yöneliyor!

Türkiye'nin komşu ülkelerle olan sorunları Türk yatırımcıları başka pazar arayışlarına yönetti, Türk yatırımcılar Afrika pazarı ve Uzak doğu ülkelerindeki pazarlara girmeye çalışıyor.

Starbucks, Güney Afrika'da şube açtı!

Ünlü kahve zinciri Starbucks, Güney Afrika'daki ilk şubesini Johannesburg'da açtı. Starbucks ülkedeki şube sayısını iki yıl içinde 15'e çıkarmayı hedefliyor.

Müteahhitler rotasını Afrika ve Latin Amerika'ya çevirdi!

Mithat Yenigün, Rusya, Libya ve Irak'ta yaşananlar nedeniyle sektörün yurt dışı kapasitesinin yüzde 35 civarında azaldığını, bu açığı kapatmak için Güney Amerika ve Afrika'da yeni pazar arayışlarına girdiklerini söyledi.

Afrika'da konut fiyatlarının yüksek olması reformlarla giderilebilir!

Punam Chuhan Pole, Afrika ekonomisinin yüzde üç büyüdüğünü söyleyerek kalkınmasının da çok yavaşladığını belirtti. Pole, "Afrika kıtası ekonomisi 2015'te yüzde 3 büyüdü. Aslında bu bir önceki yılla kıyaslandığında bir düşüş. dedi.

Ersin Aydeniz afrika yatırım Haberi

Ersin Aydeniz afrika yatırım

Türkiye'nin Afrika ile ticareti artırmak için başlattığı açılım Türk şirketlerinin daha çok iş yapmalarının yolunu açtı. Afrika kıtasının 180 milyon nüfuslu ülkesi Nijirya ise teşvikleriyle Türkler'in gözdesi oldu. Bu ülkeye, konut projesiyle ilk adımını atan E7 Grup, enerji alanında da yeni yatırımlar için kolları sıvadı. Türkiye'de yapı market, inşaat, enerji ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren E7 Grup, Nijerya'da konut projeleri ve enerji yatırımları yapmayı planlıyor. E7 Grup CEO'su Ersin Aydeniz, büyük bir elektrik açığı bulunan Nijerya'nın bu eksikliğini gidermek için bedava doğalgaz verdiğini belirterek, "Ülkede ayrıca büyük ama işletilmeyen petrol ve kömür yatakları var" dedi. Asıl yatırım fırsatının enerji alanında olduğunu söyleyen Aydeniz, "Biz 1.5 yıldır bu ülkedeyiz. Nijerya'da yerel ortağımız Mannah Grup ile birlikte çalışıyoruz. Amacımız kendi yatırımlarımızın...