25 / 04 / 2024

erzurum çamlıyamaç köyü kilise

erzurum çamlıyamaç köyü kilise

Erzurum'un Uzundere İlçesi Çamlıyamaç Köyü'nde yer alan tarihi Öşvank Kilisesi'nin sütunu 5 yıl önce çalınmıştı. Yerine konan kütük çürümeye başlayınca yetkililer çareyi kütüğün yanıbna kriko koymakta buldu...

Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusu tamamlandı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Erzurum'da inşa edilen Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusunun tamamlandığını bildirdi.

Pendik’e 50 dönümlük spor köyü geliyor!

Pendik Belediyesi Çamlık Mahallesi’nde 50 dönümlük alana, içerisinde atletizmin çeşitli branşlarının yapılabileceği pistler, okçuluk alanı, tenis kortları ve futbol sahasının yer alacağı bir Spor Köyü hayata geçirecek.

Erzurum Büyükşehir ilçelere köy konağı yapıyor!

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı İnşaat Yatırım Şube Müdürlüğü tarafından yapılan köy konaklarının içerisinde düğün salonu, taziye evi, muhtarlık ve imam evi bulunuyor.

Ankara Doğanlar köy yolunun asfalt çalışmaları tamamlandı!

Ankara Çamlıdere Belediye Başkanı H.Caner Can çabalarıyla ve Büyükşehir Belediyesi Fen işleri Daire Başkanlığı asfalt ekibi tarafından, Doğanlar Köyü ana yol bağlantısı ve Köy içindeki ara yollarda dahil olmak üzere tüm yollar asfaltlandı.

Erzurum Yarımca Kur’an Kursu ve Köy Konağı açıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Aziziye Belediyesi tarafından Yarımca Mahallesi’nde yaptırılan Kur’an Kursu ile Köy Konağı ve Taziye Evi’nin açılışı yapıldı. Açılışa Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de katıldı...

Osmaniye Düziçi Eğitim Köyü Projesi devam ediyor!

Dünyaca ünlü Haruniye Kaplıcalarına yürüyüş mesafesinde olan 110 dönümlük çamlık orman arasındaki tesislerin eğitim köyüne dönüştürüleceğini ve burada özellikle başarılı ve maddi durumu yetersiz öğrencilerin kampa alınacağını söyledi.

Erzurum Köprüköy'de bağlantı yollarına asfalt dökümü yapıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Köprüköy ilçesine 4 bin 32 ton asfalt döktü. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Yapım Şube Müdürlüğü Ekipleri, Köprüköy ilçesi Cumhuriyet Caddesi ve bağlantı yollarını asfaltladı.

Erzurum-Köprüköy Gölçayır Göleti için acele kamulaştırma!

Erzurum-Köprüköy Gölçayır Göleti işinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Erzurum Dadaşköy Yolu'nda peyzaj çalışması başladı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Şükrüpaşa Mahallesi'nde bulunan Dadaşköy Yolu'nda peyzaj ve yeşillendirme çalışmasına başladı.

Marmaris Çamlı Köyü imar planı değişikliği askıya çıktı!

Muğla Marmaris ilçesi Çamlı Köyü'ne ait Koruma Amaçlı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Revizyon ve İlave Nazım ve Uygulama İmar Planları düzeltilen şekliyle bugün yeniden askıya çıktı...

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, köy yollarını da asfaltlamaya başladı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, köy yollarını da asfaltlıyor. Büyükşehir Belediyesi`nin Fen İşleri ekipleri, kent merkezi ve ilçelerde yoğun bir asfalt mesaisi yaşıyor. 4 mahallede asfaltlama çalışması tamamlandı.

Erzurum Pasinler Taşkaynak Köyü'nde 1. derece arkeolojik sit alanı belirlendi!

Erzurum İli, Pasinler İlçesi, Taşkaynak Köyü sınırları dahilinde bulunan alan kültür varlığı özelliği gösterdiğinden I. Derece Arkeolojik Sit olarak tescil edildi. Taşkaynak Göleti ve Sulama Projesinin yapılmasında bir sakınca olmadığı belirtiliyor...

NG Kütahya Seramik Erzurum'un en büyük seramik showroom'unu açtı!

NG Kütahya Seramik Erzurum'un en büyük seramik showroom'unu açtı. Ziyaretçilerin Kadıoğlu İnşaat’ın uzman ekibinden her konuda ayrıntılı bilgi alabildiği showroom’da, NG Kütahya Seramik’in seramik sektörüne yön veren tasarımları sizleri bekliyor.

erzurum çamlıyamaç köyü kilise Haberi

erzurum çamlıyamaç köyü kilise
11 asırlık tarihi Öşvank Kilisesi'nin sütunu 5 yıl önce çalınmıştı. Çalının sütunun yerine kütük koyulmuştu. Kütük aradan geçen yıllar nedeniyle çürümeye başlayınca yetkililer ilginç bir yönteme başvurdu. Kilisenin çalınan sütununun yerine koyulan kütük çürümeye başladığı için yanına kriko...