29 / 03 / 2024

Erzurum Uzundere

Erzurum Uzundere

Tortum Şelalesi, Tortum Gölü, Öşvank Kilisesi, Yedi Göller ve Peri Bacaları gibi tarihi ve turistik değerleri bünyesinde barındıran Erzurum'un şirin ilçesi Uzundere, ülkemizin önemli alternatif turizm merkezlerinden biri olmaya aday.

Erzurum Uzundere Turizm Merkezi ilan edildi!

Anadolu Efes’in Gelecek Turizmde Projesi kapsamında destek verilen bölgelerden biri olan Erzurum’ un ilçesi olan Uzundere İlçesi, Bakanlar Kurulu kararıyla ‘ Turizm Merkezi ’ ilan edildi...

Erzurum Uzundere'ye 10 milyon liralık turizm yatırımı!

Erzurum'un "sakin kent" unvanı verilen ve Tortum Gölü, tarihi yapıları, köprüleri, yemyeşil yaylalarıyla çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapan Uzundere ilçesinde turizme yönelik 10 milyon TL'lik yatırım yapılacak

Erzurum Uzundere'ye altyapı yatırımı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü, yaklaşan yaz sezonu için Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in talimatıyla 2017 programına erken başladı

Erzurum Uzundere'nin yolları asfaltlandı!

Uzundere ilçesi sakinleri ilçelerinde kırsala yapılan hizmetlerden ötürü Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e teşekkür etti.

Erzurum Engüzekkapı Kalesi restore ediliyor!

Erzurum'un Uzundere ilçesinde, su yolları, tapınak, hamam ve fırını bulunan tarihi Engüzekkapı Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca restore edilerek turizme kazandırılacak.

Erzurum Uzundere HES projesi TBMM'ye taşındı!

MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Erzurum'un Uzundere ilçesinden geçen dereye HES yapılması projesini TBMM'ye taşıdı. Aydın, TBMM'de yaptığı konuşmada 'Sakin kent' Uzundere ilçesinin özelliklerini sıraladı.

Erzurum Tortum Çayı'na HES için Çed süreci başladı!

Artvin karayolu üzerinde yer alan, 1987'de ilçe olan ve ‘Erzurum'un sebze ve meyve ambarı’ olarak nitelendirilen Uzundere’ye Hidroelektrik Santralı (HES) yapılacağı haberleri ilçede tepkiyle karşılandı.

Erzurum Hazır Beton Santralleri ve Malzeme Ocakları'nın ÇED toplantısı 7 Nisan'da!

Erzurum Tortum ve Uzundere İlçeleri'nde yer alan Kırma-Eleme-Yıkama Tesisi ve Hazır Beton Santralleri ile Malzeme Ocakları projesinin ÇED toplantısı 7 Nisan günü saat 13:00'da gerçekleşecek.

Erzurum Tortum Gölü için imar planı çalışması yapılıyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Uzundere ilçesinde yer alan Tortum Gölü ve Şelalesi’nde Doğal Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı çalışması yapıyor.

Erzurum Tortum Gölü'ne imar planı hazırlanıyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Uzundere ilçesinde yer alan Tortum Gölü ve Şelalesi’nde Doğal Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı çalışması yapıyor.

Erzurum Uzundere Orman İşletme Şefliği yeni binası hizmete girdi!

Uzundere Orman İşletme Şefliğimiz Yeni İdare Binasının temeli 2015 yılı nisan ayında atılarak hizmete girdi. Yüklenici tarafından dört gibi çok kısa bir zamanda yapımı tamamlanan hizmet binası açılışı gerçekleştirildi.

Halis Özsoy kimdir?

Erzurum Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy kimdir? Halis Özsoy, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Halis Özsoy, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Halis Özsoy...

Erzurum'da dağcılık kamp eğitim merkezi yapılıyor!

Türkiye'de buz tırmanışıyla kaya tırmanışlarının aynı anda yapıldığı Erzurum'un Uzundere ilçesinde, dağcılık ve doğa sporlarının geliştirilmesi amacıyla kamp eğitim merkezi yapılıyor.Dünya Dağcılar Birliği ile ortak gençlik kampları gerçekleştirilecek.

Erzurumda bir kadın eşinin vasiyeti üzerine yaşadığı mahalleye köprü yaptırıyor!

Erzurum Uzundere ilçesine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Gölbaşı mahallesinde yaşayan 84 yaşındaki Saime Karaslan, eşinin vasiyeti üzerine 250 bin lira bağışta bulunarak, yaşadığı mahalleye köprü yaptırıyor...

Erzurum Uzundere Haberi

Erzurum Uzundere


Tortum Şelalesi, Tortum Gölü, Öşvank Kilisesi, Yedi Göller ve Peri Bacaları gibi tarihi ve turistik değerleri bünyesinde barındıran Erzurum'un şirin ilçesi Uzundere, ülkemizin önemli alternatif turizm merkezlerinden biri olmaya aday. 


Gelecek Turizmde çatısı altında, T.C. Kültür Ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes işbirliğinde 2007-2012 yılları arasında gerçekleştirilen Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi'nin pilot bölgesi olan Erzurum'un Uzundere İlçesi Kültür Ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmaları takiben 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu kapsamında. Bakanlar Kurulu kararı doğrultusunda Turizm Merkezi* ilan edildi. Böylece Uzundere, Türk turizminin önde gelen turizm destinasyonları arasına adını yazdırdı. 


Son yıllarda 20'nin üzerinde ev pansiyonunun açıldığı Uzundere, Kuş gözlemi gibi yerel festivaller, fotoğrafçılık, dağ yürüyüşü, dağ bisikleti, kamping, piknik, kano, yelken, kürekçilik, su kayağı...