20 / 04 / 2024

Halis Özsoy kimdir?

Halis Özsoy kimdir?

Erzurum Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy kimdir? Halis Özsoy, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Halis Özsoy, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Halis Özsoy...



Halis Özsoy kimdir?

Halis Özsoy, 19.03.1962 tarihinde Uzundere'de doğdu. Babasının memur olması hasabiyle ilk ve ortaöğretimini değişik illerde tamamladı. 1979 yılında Erzurum, Atatürk Yapı Meslek Lisesi, Yapı İşleri Bölümü bitirtikten sonra 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden mezun oldu. Askerliğini Jandarma Asteğmen olarak Mardin-Midyat ve Siirt-Eruh ilçelerinde tamalamış ve çok sayıda teşekkür ve takdir belgesi, şilt ve ek aylıkla ödüllendirilmiştir.


Birçok seminer ve kurslara (1993-Eğitimle İlgili Seminer-Bursa,1994-Elektrik Kursu-Erzurum, 1999-Yönetici Eğitimi Semineri TODAİ-Ankara, 2004-Belediye Yöneticiliği Genel Semineri-Antalya, 2005-İmar Uygulamaları Semineri-Kıbrıs, 2005-Kent Bilgi Yönetimi Semineri-Ankara, 2008-AK Parti Siyaset Akademisi ve Yerel Yönetimler Programı-Erzurum) katıldı.


İş hayatına İnşaat Teknisyenliği ile başlayan Belediye Başkanımız Sabah ve Tercüman gazeteleri, And, Yurttan ve Dünyadan haber dergilerinde musahhihlik yapmıştır. Birçok il ve ilçelerde Tarih Öğretmenliği ve yöneticilik yapmış olan başkanımız 2000-2004 yılları arasında Erzurum Lisesi Müdürlüğü görevini başarıyla yürütmüştür. 


Yayımlanmış çok sayıda makalesi ve 6 adet başılmış kitabı (Köse İmam; Piyes, İlköğretim Kurumları Yönetici Öğretmen Rehberi, Öğretmene Bilgi Notu, Erzurum’da Türk Eğitim Tarihi Kronolojisi, Erzurum Lisesi Tarihi, Uzundere İlçesi,) bulunmaktadır. 


Çoruh Havzası Kalkınma Birliği  (ÇOKAB) ve Tortum Havzası Belediyeler Birliği (THBB) Meclis I. Başkan Vekilliği, Uzundere Kızılay Derneği Kurucu Başkanı ve üyeliğinin yanı sıra ilimiz ve ilçemizde faaliyet gösteren birçok dernek ve STK'larda üyeliği ve fahri hizmet sıfatı bulunmaktadır.


28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde AK Parti’den aday olarak Uzundere Belediye Başkanlığı'na seçilen M. Halis Özsoy halen görevine devam etmekte olup, evli ve iki çocuk babasıdır.



Erzurum AVM'nin ismi değişti!




Geri Dön