20 / 04 / 2024

Erzurumda kazı ve araştırma çalışmaları

Erzurumda kazı ve araştırma çalışmaları

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Erzurum 'da düzenlenecek " Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu " ile Anadolu'nun tarihi mirasının dünyaya tanıtılması hedefleniyor.

Gür Fore Kazık Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gür Fore Kazık Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Gürcüoğlu tarafından kuruldu.

Kazımoğlu Emlak İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kazımoğlu Emlak İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli’de  500 bin TL sermaye bedeli İle Fuad Kazımov ve Parı Kazımova tarafından kuruldu.

İzmir Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müze binası harabeye döndü! 

İzmir Aliağa'da bulunan Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müzesi çürümeye terk edildi. Plastik çöplerle dolu binalar harabeye döndü.

Sakarya'da 48 derslikli okul için kazı ve dolgu çalışmaları başladı!

Yıkımı yapılan Adapazarı Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve askeri lojmanların bulunduğu alanda hayata geçirilecek olan  48 derslikli okul projesinde kazı ve dolgu çalışmaları başladı.

Antalya Elmalı Otobüs Terminali'nde kazı çalışmaları başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Elmalı Otobüs Terminali projesinin temel kazı ve zemin çalışmaları başladı. 

AKM'de kazık çakma ve hafriyat çalışmaları başladı!

Atatürk Kültür Merkezi Projesi kapsamında yeniden inşa edilmesi planlanan merkezde, kazık çakma ve hafriyat çalışmaları başladı...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün kazı ve kazık çalışmaları tamam!

1915 Çanakkale Köprüsü'nde incelemeler yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, köprünün deniz içerisinde yapılmış temel iyileştirme amaçlı kazı ve kazık çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. .

Kazım Yıldız İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kazım Yıldız İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt’ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Kazım Yıldız tarafından kuruldu. 

Kaçak kazılar ve alınan tedbirler meclis gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarihi alanlardaki kaçak kazılara ve önlenmesi için alınan tedbirlere ilişkin 3 soru hazırladı. Gürer sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu..

Atabey İskelesi'ndeki kazı ve dolgu çalışmaları tamamlanıyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Atabey feribot iskelesindeki çevre düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında dolgu ve kazı çalışmalarının büyük bir kısmı tamamlandı.

Kartal Fore Kazık Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Kartal Fore Kazık Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Selçuk Avcı tarafından Şişli’de 100 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Gün Fore Kazıkları İnşaat Nakliyat Hafriyat Taşımacılık Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gün Fore Kazıkları İnşaat Nakliyat Hafriyat Taşımacılık Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt’ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Burhan Gündoğdu tarafından kuruldu. 

Öz Doğan Kazı İnşaat Turizm ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Doğan Kazı İnşaat Turizm ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi Mustafa Doğan tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Erzurumda kazı ve araştırma çalışmaları Haberi

Erzurumda kazı ve araştırma çalışmaları

Erzurum Kültür ve Turizm il Müdürü Hasan Mazlumoğlu, yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Müdürlüğü ile Atatürk Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilecek sempozyuma, 300'ün üzerinde bildiri sunulduğunu söyledi. 



Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde yapılacak "Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumü'na Türkiye'nin yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinden çok sayıda arkeolog katılacağını ifade etti. Sempozyumda üst düzey yetkililerin de yer alacağını vurgulayan Mazlumoğlu, "Biz bu sempozyumu bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Ülkenin potansiyelinin konuşulacağı bu program, Erzurum'un tanıtımı noktasında da önemli. Sempozyumda kültürel mirasımızı iyi anlatabilmek için yoğun bir çalışma içerisindeyiz" diye konuştu. 



Mazlumoğlu, yeraltı kaynakları, kültürel mirası açısından sempozyumun sadece Erzurum'u değil, bütün Türkiye'yi ilgilendirdiğini belirterek, şunları kaydetti: "Bu sempozyumda Türkiye'nin potansiyeli konuşulacak. Dolayısıyla da Türkiye'nin zenginliklerine ilişkin bugüne kadar yapılanlar ve yapılamayanlar konuşulacak....