25 / 04 / 2024

Erzurumda ruhsat iptali protestosu

Erzurumda ruhsat iptali protestosu

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından ruhsatlandırma problemi olduğu gerekçesiyle çalışmaları durdurulan inşaat şirketinden ev alacaklar, eylem yaptı. İnşaat alanında toplanan grup, kent merkezine yürüyüşe geçti.

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinin yapı ruhsatı iptali davalarında son durum ne? 

Kızılbük GYO, Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinin yapı ruhsatı iptali davasındaki son durumu açıkladı. Peki dava sonuçlandı mı? 

İstanbul’da yabancılara oturum izni verilmesi yasaklandı!

İstanbul’da 10 ilçede yürürlüğe giren yabancılara oturum izni verilmemesi uygulaması İstanbul’un genelinde uygulanmaya başlandı. Konutunu kiraya verip, otelinde kaçak yabancı uyruklu barındıran kişilere de para ve ruhsat iptali cezasının yanı sıra hapis cezası da devam ediyor.

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi iptali!

Yetki belgesi olmayan işletmeler ruhsat alamayacak ve bu kişiler emlakçılık yapamayacak. Peki Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi nasıl iptal edilir? İşte Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi iptali...

İzmir'deki 45 katlı gökdelen için yapı ruhsatı davası!

İzmir'in Pasaport'ta tütün depoları ve alışveriş merkezinin olduğu alana yapılacak, 45 katlı, 250 metre yüksekliğindeki gökdelene Konak Belediyesi tarafından verilen yapı ruhsatının iptali için dava açıldı.

İzmir'deki ruhsat iptali yatırımcıyı kaçırıyor!

Mavişehir'de imar planı iptalinin ardından, inşaat ruhsatı için de ilk 'iptal' kararı çıktı. İnşaat sektörünün önde gelen isimleri, dava açma ve plan iptaline tepki göstererek, "Yatırımcılar, kente gelmek istemiyor" dedi.

Maslak 1453 projesinin inşaat ruhsatının iptali istendi!

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına karşın devam eden Maslak 1453 projesine ilişkin inşaat ruhsatının iptalini istedi.

Bina ruhsatı iptali!

Bir arsa üzerinde binanın inşa edilebilmesi için müteahhitin belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Ruhsat, binanın mimari projesine veriliyor. Peki, bina ruhsatı iptali nasıl ve neden olur?

Maden Kanunu'yla ruhsat iptali yerine idari para cezası geliyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, yatırım süreçlerini kolaylaştırmak için ağır işleyen bürokratik işlemlere yeni düzenleme getiriyor.

Müteahhit yetki belgesi iptali!

Yapı ruhsatına tâbi bütün yapıların bir yapı müteahhidinin sorumluluğu altında inşa edilmesi, her müteahhidin bir yapı müteahhidi yetki belgesi numarası alması gerekiyor. Peki, müteahhit yetki belgesi iptali ne zaman söz konusu olur?

Maketten konut satışının iptali!

Maketten konut satışı, inşaat firmalarının inşaat ruhsatı almadan yaptığı satış işlemi olarak ifade ediliyor. Peki, maketten konut satışının iptali nasıl olur?

Ankara - Çankaya projesinde ruhsat iptali!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Ankara-Çankaya Projesi yapı ruhsat iptal davasıyla ilgili red kararı verildiği bilgisini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte açıklama...

16/9 kulelerinin ruhsat iptali davasından mimar çekildi, top danıştayda!

Zeytinburnu sahilinde yapılan ' Onaltı Dokuz ' projesinde, yasalara uygun olmadığı gerekçesiyle inşaat ruhsatının iptal edilmesini talep ederek dava açan Mimar Yusuf Özden, şikayetinden vazgeçti. .

Erzurum'da ruhsat iptali protestosu!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından ruhsatlandırma problemi olduğu gerekçesiyle çalışmaları durdurulan inşaat şirketinden ev alacaklar, eylem yaptı. Palandöken ilçesindeki inşaat alanında toplanan grup. kent merkezine yürüyüşe geçti.

Erzurumda ruhsat iptali protestosu Haberi

Erzurumda ruhsat iptali protestosu

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından ruhsatlandırma problemi olduğu gerekçesiyle çalışmaları durdurulan inşaat şirketinden ev alacaklar, eylem yaptı. Palandöken ilçesindeki inşaat alanında toplanan grup, kent merkezine yürüyüşe geçti.


Polis, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Vali Ahmet Altıparmak'ın konutunun bulunduğu Paşalar Caddesi'nde oturma eylemi yapmak isteyen gruba biber gazı ve TOMA'larla müdahale etti. Polisle grup arasında zaman zaman arbede yaşandı.


Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, vatandaşlarla görüşerek sakin olmaları konusunda uyardı.


Grup, daha sonra Cumhuriyet Caddesi'ne doğru yürüyerek, Yakutiye Belediyesi önünde toplandı. Burada bir süre slogan atan grup,...