26 / 04 / 2024

eş ölürse aile konutuna ne olur

eş ölürse aile konutuna ne olur

Eşin ölümü halinde aile konutunun akıbeti merak ediliyor. Peki, kanunen eşin ölümü halinde aile konutu şerhi kalkar mı?

Evlenecek çiftlere müjde! Aile ve Gençlik Fonu teklifi komisyondan geçti!

Evlenecek çiftlere iki yıl boyunca ödemesiz kredi verilmesini kapsayan, 'Aile ve Gençlik Fonu Kurulmasına İlişkin Kanun Teklifi', TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda kabul edildi.

Eylül 2023 aile destek ödemeleri hesaplara yatırıldı mı? Aile destek ödemelerini bekleyenler dikkat!

Eylül 2023 aile destek ödemeleri pek çok kişi tarafından da merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Eylül 2023 aile destek ödemeleri hesaplara yatırıldı mı? İşte aile destek ödemeleri ile ilgili detayları...

Aile destek ödemesi alanlar hemen kontrol edin! Eylül 2023 Aile Destek Programı ödemesi yattı mı? En az 850 TL veriliyor

Aile Destek Programı ödemeleri ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Peki Eylül 2023 Aile Destek Programı ödemesi yattı mı? Ödemeler ne zaman yapılacak? 

Aile Destek Paketi ödemelerine zam geldi mi? Eylül ayı Aile Destek parası ne zaman hesaplara yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan Aile Destek ödemeleri 850 TL ile 1250 TL arasında değişiyor. Peki, ihtiyaç sahiplerine sağlanan sosyal destek ödemelerine zam geldi mi? İşte detaylar...

Aile destek ödemelerinde son dakika! Eylül 2023 aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? Tarih belli oldu mu? 

Bakanlık tarafından ihtiyaç sahibi ailelere verilen destek ödemeleri 1 yıl daha uzatılmıştı. Destek ödemelerini araştıran aileler Eylül ayı destek ödemelerinin ne zaman yatacağı merak ediyor. Peki Eylül aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? Tarih belli oldu mu? İşte ayrıntılar...

Dar gelirlinin hesabına her ay yatırılıyor! Aile Destek ödemelerine okkalı zam mı geldi? 1250 TL ne zaman arttırılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirlilere her ay 850 lira ile 1250 lira arasında destek ödemesi yapıyor. Peki, Aile Destek ödemelerine okkalı zam geldi mi? İşte detaylar...

Dar gelirlilere sağlanan 1250 TL destek hesaplara peş peşe yattı! Ancak Aile Destek ödemeleri bitiyor tarih belli oldu..

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirlilere 850 ile 1250 TL arasında destek ödemesi yapıyor. Ancak bakanlık ödemelerin sona ereceğini duyurdu. İşte detaylar...

Bakanlıktan son dakika duyurusu geldi! 18 yaşı doldurduysanız müjde! Aylık 3.336 TL maaş alacaksınız

Gereksinim sahibi ve düşük bütçeli ailelere devlet aracılığı ile destek ödemeleri yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vesilesi ile verilen yeni bir destek ödemesi daha ilan edildi.

Kurban Bayramı’nda tatile çıkacaklara Tatilsepeti'nden yüzde 50 indirim fırsatı!

Yoğun bir iş temposu ve uzun kış günlerinin ardından keyifli bir tatili hak ettik. Ancak otel ve uçak fiyatlarındaki astronomik fiyat artışları düşünülürse tatil hayalini gerçekleştirmek o kadar da kolay değil. Tatilsepeti ise tatilcilere çeşitli otellerde yüzde 50 indirim fırsatı sunuyor.

Peş peşe hesaplara yattı! Aile Bakanlığı sosyal destek ödemelerinde müjdeyi patlattı! Hemen hesaplarınıza bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Ekonomik Desteği (SED) ödemelerinin hesaplara yattığını duyurdu. Peki, SED ödemelerine kimler nasıl başvuru yapacak? İşte SED ödemelerine ilişkin merak edilenler...

2023 Aile destek ödemesi yatacak mı, ne zaman yatacak? Aile destek ödemesi zaman bitiyor?

Aile destek ödemesi aylıkları Nisan ayı itibari ile  vatandaş tarafından araştırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile gereksinim sahiplerine verilen aile destek ödemesinde finale yaklaşıldı. 

Evde bakım parasında Nisan 2023 müjdesi! Peş peşe hesaplara 4 bin 336 TL yatıyor! Şimdi kontrol edin! 

Evde bakım parası Nisan ayı ödemeleri merakla araştırılıyordu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, konu ile ilgili son dakika müjdesini verdi. 

2023 Nisan ayı aile destek ödemeleri yattı mı? Ne zaman hesaplara iletilecek?

Aile ve destek maaşlarının hesaplara iletileceği tarih internette araştırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile gereksinim sahiplerine veriliyor. Peki aile destek ödemeleri yattı mı,  ne zaman zamlı yatacak? Nisan ayı aile destek ödemeleri tarihleri belli oldu mu? 

eş ölürse aile konutuna ne olur Haberi

eş ölürse aile konutuna ne olur

Aile konutu, eşlerin ve varsa çocukların birlikte yaşadıkları ve ailenin yaşam merkezi olarak kabul edilen konuta deniyor. Aile konutu ile ilgili hak ve sorumluluklar kanunlarla belirleniyor.

Medeni Kanun gereğince eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutu ile ilgili kira sözleşmesini feshedemez, aile konutunu devredemez veya aile konutu üzerindeki hakları sınırlayamaz.

Rızayı sağlayamayan veya haklı bir sebep olmadan kendisine rıza verilmeyen eş, hâkimin müdahalesini isteyebilir. Peki, eşin ölümü halinde aile konutunun akıbeti ne olur? Eşin ölümü halinde aile konutu şerhi kalkar mı?
 

AİLE KONUTUNUN TAPUYA ŞERH EDİLMESİ

Aile konutu olarak özgülenen taşınmaz malın maliki olmayan eş, tapu kütüğüne konutla ilgili gerekli şerhin verilmesini tapu müdürlüğünden isteyebilir.

Aile konutu eşlerden biri tarafından kira ile sağlanmışsa, sözleşmenin tarafı olmayan eş, kiralayana yapacağı bildirimle...